Слойки з грушею з листкового тіста
Цей оригінальний рецепт слоек з грушами вдало поєднує простоту в приготуванні і дуже красивий результат, який нікого не залишить байдужим. Робляться слойки швидко: для них навіть не потрібно розгортати тісто, так і якась складна підготовка начинки не буде потрібно - адже як такої начинки і не буде. Ми просто запекти половинки груш на листковому тісті, що в повній мірі дозволить зберегти їх ніжний аромат.
Тісто використовується готове, тому і з ним не виникне ніяких складнощів. Рекомендуємо віддати перевагу бездріжджовий листкового тіста, з ним слойки вийдуть особливо хрусткими. Але якщо у вас в морозилці припасено тільки дріжджове листкове тісто - можна використовувати і його.
Особливу увагу потрібно приділити вибору груш: вибирайте соковиті, стиглі плоди, без вм'ятин і пошкоджень, щоб слойки вийшли і смачними, і красивими. Тверді груші не встигнуть стати досить м'якими до моменту готовності тесту, і враження від цього простого десерту буде вже не те.
Інгредієнти на 6 слоек
- груші - 3 шт.
- листкове тісто - 1 пласт
- лимон - 1 шт.
- цукор - для посипання (за бажанням)
- куряче яйце (тільки жовток) - 1-2 шт.
Як приготувати слойки з грушею
Вимийте груші, потім розріжте кожну навпіл і за допомогою ложки акуратно видаліть серцевину з насінням. Хвостики відрізати не потрібно.
На замітку У вийшло поглиблення можна «заховати» начинку - наприклад, родзинки або горіхи.
Помістіть груші в миску і полийте їх лимонним соком. Після цього вони не будуть сильно втрачати свій колір.
Злегка необхідно розморозити листкове тісто, розгорніть пласт на робочій поверхні. Розгортати тісто не потрібно.
Щоб слойки вийшли ще гарніше, на кожній половинці груші з боку шкірки зробіть чотири насічки вглиб, вирізаючи невеликі тонкі скибочки. При цьому стежите за тим, щоб не прорізати грушу наскрізь.
Груші розмістіть на листковому тісті, уклавши їх зрізом вниз.
Ображати тісто навколо груші, повторюючи її контур і трохи від нього відступивши (приблизно на один сантиметр). Для прикраси із залишків листкового тіста виріжте листочки, зробіть на них насічки-прожилки і прикріпіть листочки до ваших заготівлях.
Деко застеліть спеціальним кулінарним пергаментом або фольгою, укладіть на нього слойки. Збийте курячий жовток з дрібкою цукру, змастіть їм і листкове тісто, і самі груші. Додатково можна посипати груші цукром, змішаним з корицею.
Випікайте слойки з грушами в розігрітій до 190 градусів духовці до утворення красивою скоринки (це займе приблизно 15-20 хвилин).
Подавайте ароматні слойки відразу ж, поки вони ще теплі, посипавши цукровою пудрою.