Слойки з куркою і баклажанами
Слойки - настільки універсальний і популярний вид випічки, що можна тисячу разів збитися в спробах порахувати всі їх різноманітність. Листкове тісто спокушає одним тільки своїм виглядом - рум'яною скоринкою, пишністю і неймовірною легкістю тисячі невагомих, найтонших шарів. Уже при першому укусі відчувається вся ця легкість в хрускіт скоринки і кожного шару. Можна посперечатися, що апетит у вас вже почав розігруватися!
Є в слойки ще одна родзинка, яка працює їм на користь: листкове тісто завжди можна купити в магазині, і вам не доведеться довго возитися з ним, в спробах домогтися ідеально рівною шаруватості і, як наслідок, неймовірною легкості. Погодьтеся, готове листкове тісто неабияк спрощує життя, коли справа стосується швидкості приготування чогось смачного і ситного. Більш того, з ним поєднується абсолютно будь-яка начинка. При цьому ви завжди будете впевнені, що страва вийде чудовим.
Рецепт цих слоек з куркою і баклажанами базується на використанні готового дріжджового листкового тіста, що зробить приготування дуже швидким. Начинка ж виходить ситної, ніжною, кремовою і неймовірно ароматною, з сильним смаком курячого м'яса, з соковитістю баклажанів, що ввібрав в себе вершковий соус з грибним ароматом. Приготувавши такі слойки, ви будете насолоджуватися ними як відразу після випічки, так і взявши з собою куди завгодно в якості приємного перекусу.
До речі, якщо ви любите поєднання ніжного курячого м'яса і повітряного листкового тіста, вам неодмінно припаде до смаку і самса з листкового тіста з куркою.
складові
- 500 грамів листкового дріжджового тіста
- 1 куряче філе
- 1 баклажан невеликого розміру
- 1 цибулина
- 2 ст. ложки жирної сметани
- 1 ч. Ложка пудри з сушених лісових грибів
- 1 яйце для змащування слоек
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 8 слоек
Як приготувати слойки з куркою і баклажанами
Спершу необхідно приготувати курячо-баклажановие начинку. Для цього куряче філе наріжте невеликими шматочками.
Розігрійте суху сковороду з антипригарним покриттям і обсмажуйте куряче м'ясо на середньому вогні, помішуючи його, щоб процес йшов рівномірно. Необхідно довести м'ясо до легкого золотистого кольору.
Невеликими кубиками наріжте цибулю.
Коли м'ясо зазолотиться, додайте до нього цибулю і перемішайте. Готуйте пару хвилин до м'якості цибулі.
Дрібними кубиками або соломкою наріжте баклажан.
Надішліть шматочки баклажана в сковороду разом з грибною пудрою.
Готуйте начинку, помішуючи, до тих пір, поки баклажани не стануть м'якими.
Прийшла черга додати сметану. Перемішайте начинку до однорідності, посоліть, поперчіть за смаком і вимкніть вогонь.
Листкове тісто розкачати на пріпиленний борошном столі в прямокутний пласт товщиною близько 1 мм і розріжте на 8 смужок.
Яйце збовтайте і змастіть їм третину кожної смужки. Це робиться для того, щоб тісто краще скріпилося.
На інший край кожної смужки покладіть приблизно по столовій ложці начинки і загорніть кожну смужку тесту рулетом. Змащений яйцем край закріпиться.
Покладіть слойки на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть кожну слойку яйцем.
Випікайте слойки з куркою і баклажанами в розігрітій до 220 градусів духовці близько 15 хвилин до рум'яного кольору.
Рекомендуємо також спробувати слойки з кабачками і сиром і слойки з сиром і зеленню.