» » Круасани з листкового тіста з шоколадом

Круасани з листкового тіста з шоколадом


Хто відмовиться від ситного, смачного, ароматного сніданку, якщо він ще й готується неймовірно швидко? А саме такий опис цілком підійде для домашніх круасанів з шоколадом або шоколадною пастою. Ароматне листкове тісто, хрустке і ніжне одночасно, неймовірно пишне, рум'яне, а всередині - теплий м'який шоколад, який зарядить бадьорістю і підніме настрій. Ідеально для ранку, чи не так?

Круасани з листкового тіста з шоколадом

Секрет приготування таких швидких круасанів на сніданок неймовірно простий - це плитка хорошого шоколаду або шоколадна паста, а також упаковка готового листкового тіста про запас, а ще простий алгоритм дій. Краще використовувати бездріжджове листкове тісто, тому що дріжджовому необхідний час на расстойку і збільшення в обсязі, а цього часу завжди так не вистачає з ранку!

Отже, з інгредієнтами все зрозуміло. А як же спеціальний алгоритм? А він полягає в наступному: за день до випічки круасанів, з ранку, перекладіть упаковку листкового тіста з морозильної камери в холодильник. За день воно повільно відтане. Увечері ж розкачайте тісто, сформуйте круасани і відправте їх в холодильник на ніч. З ранку вам залишиться лише включити духовку, змазати круасани яйцем і відправити їх випікатися. А поки будинок буде наповнюватися ароматами свіжої ранкової випічки, ви встигнете зробити все звичні ранкові ритуали, і через 15 хвилин вас чекатиме чудове ласощі. Втім, такі круасани з шоколадом можна готувати не тільки до сніданку, але і тоді, коли просто хочеться чогось дуже простого і неймовірно смачного.

Загрузка...

Інгредієнти (на 12 невеликих круасанів)

  • 500 грамів листкового тіста
  • 60-80 грамів шоколаду або шоколадної пасти
  • 1 яйце
  • трохи борошна для посипання робочої поверхні

Рецепт круасанів з готового листкового тіста

Листкове тісто необхідно розморозити. Розділіть його на дві частини, щоб було зручніше з ним працювати. Кожну частину розкачати в прямокутник 10-12 см заввишки і 30 см завдовжки. Розріжте кожен пласт тесту спочатку на три квадрата, а потім кожен квадрат - на 2 трикутника.

Розрізаємо тісто на трикутники

Обережно злегка витягніть кожен трикутник, щоб він став більш схожим на рівносторонній. Потім кожен трикутник тесту Розітніть по середині меншої сторони на 1-1,5 см - це полегшить загортання.

На широку частину тесту покладіть по 1 квадратику шоколаду або по 1 чайній ложці шоколадної пасти.

Викладаємо шоколадну начинку

Навколо начинки зліпите капюшон. Він виконує захисну функцію, щоб в процесі випічки начинка не вилізла назовні, як це часто буває з круасанами.

закриваємо начинку

Потім поверніть круасани звичним способом.

Покладіть їх на деко, застелене пергаментом.

звертаємо круасани

Збийте яйце і змастіть їм верх кожного круассана.

Змащуємо круасани збитим яйцем

Випікайте круасани в духовці, розігрітій до 200 градусів. Пектися вони будуть хвилин 12-15. У духовці вони стануть пишними, а верхівка зарум'яниться.

Подавайте круасани з шоколадною начинкою теплими.

Круасани з шоколадною начинкою

Радимо прочитати

Рулет з листкового тіста з фаршем
Рулет з листкового тіста з фаршем виглядає неймовірно апетитно, а аромат не передати словами! Приготувати такий рулет зовсім не складно, адже в рецепті використовується готове листкове тісто, яке
Слойки з куркою і баклажанами
Слойки - настільки універсальний і популярний вид випічки, що можна тисячу разів збитися в спробах порахувати всі їх різноманітність. Листкове тісто спокушає одним тільки своїм виглядом - рум'яною
Пиріг з куркою з листкового тіста
Рецептів пирогів з куркою превелика безліч, адже курка є доступним продуктом, а варіантів її приготування дуже і дуже багато. Я пропоную приготувати відмінний пиріг з куркою з листкового тіста. Він
Листкове тісто для печива язички на пиві - простий і швидкий рецепт з покроковими фото
На це печиво я особливо не розраховувала, просто було цікаво спробувати таке тісто на пиві і що з нього вийде. Але результат мені настільки сподобався, що поспішаю поділитися з вами і цим рецептом

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки