Самса з готового листкового тіста з куркою
Самса - це дивно популярні і неймовірно прості в приготуванні пиріжки, які прийшли до нас із Середньої Азії. Її варіантів існує величезна безліч і всі вони незмінно смачні. Листкову самсу легко дізнатися за характерною трикутної форми.
Дуже поширеним варіантом цих пиріжків є самса з ніжного, повітряного листкового тіста з соковитою начинкою з курки. Листкове тісто часто роблять самостійно, прискореним методом. Але ще простіше і швидше приготувати самсу з покупного листкового тіста. Головне - це вибрати напівфабрикат хорошої якості, і тоді самса у вас вийде відмінна.
Для начинки беруть найрізноманітніші частини курки, все залежить від ваших уподобань. Вважається, що м'ясо повинно містити досить багато жиру, щоб начинка всередині не була сухою, але така самса буде, що називається, «на любителя». Можна піти іншим шляхом, який напевно вам припаде до смаку - додати в начинку багато цибулі. Саме цибулю сприяє тому, щоб м'ясо зберегло соковитість, і навіть примхливе куряче філе буде неймовірно ніжним.
Інгредієнти для приготування 12 штук самси
- 450-500 грамів прісного (бездріжджового) листкового тіста
- 2 курячих філе
- 2 великі цибулини
- 1 ч. Ложка приправи «Хмелі-сунелі» або інші спеції на ваш смак
- 0,5 ч. Ложки солі
- 1 яйце для змащування
- борошно для розкачування
- кунжут - за бажанням
Рецепт самси з куркою
Готове листкове тісто необхідно розморозити.
Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте його тонкими півкільцями.
Куряче філе наріжте кубиками розміром в 1 см.
Змішайте м'ясо з нарізаною цибулею, посоліть начинку, додайте в неї спеції і добре перемішайте.
Листкове тісто розкачати в пласт товщиною 1,5-2 мм. Для зручності розкочування його можна розділити на 2-4 частини.
Розріжте тісто на 12 квадратів - заготовок для самси.
У центр кожної заготовки покладіть по 1-1,5 ст. ложки начинки.
Поверніть самсу по діагоналі і щільно защипите краю, щоб вийшов трикутний пиріжок.
За бажанням обріжте нерівні краї фігурним ножем, після чого викладіть самсу на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть кожен пиріжок збитим яйцем.
Випікайте самсу з куркою при температурі 200 градусів до рум'яного кольору. Це займе близько 20 хвилин.
Подавати самсу найкраще гарячої - тільки з духовки. Якщо у вас залишиться нез'їденим самса, остудіть її і приберіть в холодильник, а перед вживанням розігрійте в мікрохвильовій печі або духовці.