» » Пиріг з куркою з листкового тіста

Пиріг з куркою з листкового тіста


Рецептів пирогів з куркою превелика безліч, адже курка є доступним продуктом, а варіантів її приготування дуже і дуже багато. Я пропоную приготувати відмінний пиріг з куркою з листкового тіста. Він хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді, так що ви можете спекти його заздалегідь і взяти з собою на дачу, на пікнік або поїздку за місто. Виходить смачно, швидко і дуже апетитно! До справи, друзі!

Пиріг з куркою з листкового тіста

Для приготування пирога з куркою з листкового тіста нам знадобляться:

  • Філе курки — 600 г (підійде як грудка, так і стегно)
  • Морква — 2 шт. (великі)
  • Цибуля — 2 головки (великі)
  • Часник — 2 зубчики
  • Масло вершкове — 3 ст. ложки
  • Сир — 50 г (підійде майже будь: «Російський», «Костромський», «Сулугуні», «Вершковий» і т. п.)
  • Сіль, перець — по смаку
  • Тісто листкове бездріжджове — 1 упаковка (2 пласта, готове)
  • Борошно — 2 ст. ложки
  • Яйце — 1 шт. (для змащування пирога зверху)

Як приготувати пиріг з куркою з листкового бездріжджового тіста

  1. Відварюємо філе курки в підсоленій за смаком воді 40−45 хвилин. Можна додати кілька горошин чорного перцю, лавровий лист і 2−3 бутончики гвоздики для аромату. Бульйон можна згодом використовувати як основу для супу, соусу або підливи. Охолоджуємо м'ясо до кімнатної температури, щоб можна було його порізати.
  2. Наступний крок — готуємо начинку для нашого пирога. Для цього кожен компонент потрібно обсмажити окремо на маслі. Столову ложку масла сковорідці розтоплюємо перед обсмаженням кожного компонента. На цьому кроці можна дістати пласти тіста з упаковки, щоб вони відійшли при кімнатній температурі.
  3. Готове філе курки дрібно ріжемо, викладаємо на сковороду і обсмажуємо 5−7 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. У процесі смаження додаємо подрібнений або пропущений через чеснокодавку часник. В кінці смаження додаємо 2 ст. ложки бульйону, що залишився після варіння курячого філе і вкладаємо в чашку, де будемо з'єднувати всі готові компоненти для начинки.
  4. Моркву тремо на крупній тертці, викладаємо на сковорідку і обсмажуємо 10−12 хвилин з вершковим маслом, постійно помішуючи, поки морква не стане м'якою і красивою на вигляд. Після цього прибираємо до смаженій курячого філе.
  5. Цибуля дрібно нарізаємо і пасеруємо на вершковому маслі 3−5 хвилин до рівного золотистого кольору. Після цього перекладаємо до інших компонентів начинки.
  6. Сир натремо на крупній тертці і додамо до інших компонентів начинки для нашого пирога з куркою з листкового тіста. Начинку перчимо, солимо і акуратно перемішуємо до однорідного стану.
  7. Розігріваємо духовку до 190 °C. Посипаємо робочу поверхню борошном і розкачуємо листкове тісто тонко, до розмірів листа, на якому будемо випікати пиріг. Залишаємо краї тіста 3−5 см, щоб можна було защипнути. Перекладаємо розкатаний пласт на деко, на нього викладаємо рівномірно всю начинку, розподіляючи по всій площі аркуша.
  8. Тепер розгортаємо другий пласт листкового тіста приблизно таким же розміром трохи більше розмірів аркуша. Накриваємо наш пиріг зверху, а краї нижнього і верхнього аркушів тесту защипуємо між собою, формуючи зображення по краях пирога. Защипнути потрібно ретельно по всьому периметру пирога, щоб начинка не витекла і не пригоріла.
  9. Яйце збиваємо виделкою в невеликій мисці з дрібкою солі і акуратно пензликом змащуємо всю поверхню пирога, включаючи бортики, щоб вони красиво запеклися і були золотистими. Все, відправляємо наш пиріг в духовку на 20−25 хвилин. Оскільки начинка у пирога готова, нам залишається тільки запекти листкове тісто, а воно, як відомо, випікається досить швидко. Як тільки пиріг стане золотистим — можна діставати з духовки.

І ось наш пиріг з куркою з листкового тіста готовий!

Пиріг з куркою з листкового тіста готовий!

Дайте йому постояти 10−15 хвилин, накривши сухим рушником, а потім можете подавати на стіл. Для подачі пиріг ріжемо на квадрати рівними шматками.

Розрізаємо пиріг з куркою з листкового тіста на шматки і подаємо до столу

Холодний пиріг такий же смачний, як і гарячий, тому ідеально підійде для походу, дачі або перекусу в дорозі!

Приємного апетиту!

Готуйте з радістю, подавайте з посмішкою!

Радимо прочитати

Грецький салат
Сподіваюся, багато пробували грецький салат хоча б раз у житті. Існує безліч його варіантів — з маслинами і без, з соком лимона, соєвим соусом і т. д. Я був у Греції і їв справжній грецький салат,
Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —
Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.
Листкове тісто для печива язички на пиві - простий і швидкий рецепт з покроковими фото
На це печиво я особливо не розраховувала, просто було цікаво спробувати таке тісто на пиві і що з нього вийде. Але результат мені настільки сподобався, що поспішаю поділитися з вами і цим рецептом
Курка в банку з овочами у власному соку - рецепт для духовки з покроковими фото
Ось такий цікавий рецепт мені попався на очі, тут же вирішила його випробувати. Суть в тому, що курка ріжеться на шматочки і вкладається в трилітрову банку. Можна брати будь-які частини курки -

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки