Штрудель з полуницею з листкового тіста
Приготування по-справжньому смачного штруделя - заняття не з легких. Чого тільки варта приготування головного та основного інгредієнта - тесту! Незважаючи на простий набір інгредієнтів для штрудельного тесту, поводження з ним вимагає досвіду і вправності, а також знання кулінарних секретів. Зазвичай для приготування штруделя використовують дуже еластичне витяжний тісто, яке необхідно витягнути до такої міри, щоб крізь пласт були видні букви на друкованому аркуші. Але чи багатьом захочеться возитися з таким тестом? Якщо ви належите до числа тих, хто не любить проводити на кухні багато часу, то приготуйте штрудель з готового листкового тіста - десерт вийде і швидким, і смачним.
Прекрасним варіантом начинки для штруделя з листкового тіста стане солодка і ніжна полуниця. Її ягоди дуже соковиті, що зробить начинку практично кремовою. А ось для того, щоб соку не виявилося занадто багато, скористайтеся спеціальною прийомом - посипте тісто крихтами з ванільних сухарів: вони вберуть зайвий сік, зберігши ніжність і кремовий.
Інгредієнти (на 1 невеликий штрудель)
- 250 грамів листкового дріжджового тіста
- 200 грамів полуниці
- 5-6 ванільних сухарів
- 1-2 ст. ложки цукру
- 1 яйце для змащування штруделя перед випічкою
- спеції (факультативно)
- сметана, вершки, морозиво або будь-який солодкий соус для подачі
Як приготувати штрудель з полуницею з листкового тіста
Готове листкове тісто необхідно розморозити в холодильнику, а потім розкачайте в тонкий пласт на пріпиленний борошном робочій поверхні. Розкочуйте так тонко, як у вас вийде.
Сухарі подрібніть в блендері.
Повинна вийти дрібна крихта.
Посипте сухарями дві третини поверхні пласта з тіста, відступаючи трохи від країв.
Полуницю помийте, переберіть і видаліть чашолистки.
Викладіть полуницю поверх крихти і посипте її цукром. За бажанням приправте спеціями.
Підгинаючи краю, почніть згортати рулет.
Рулет повинен вийти досить тугим. Покладіть рулет на деко, застелене пергаментом.
Змастіть штрудель злегка збитим яйцем.
Випікайте виріб при температурі 200 градусів до рум'яної скоринки (близько 20-25 хвилин). Подавати полуничний штрудель краще теплим, доповнивши прохолодною сметаною, вершками або морозивом.