» » Штрудель з лаваша з сиром і полуницею

Штрудель з лаваша з сиром і полуницею


Штрудель з лаваша з сиром

Досить клопіткий класичний штрудель можна приготувати набагато швидше і простіше, якщо використовувати готове листкове тісто замість витяжного. Але що якщо ви взагалі не хочете возитися з тестом, та ще й чекати не менше півгодини, поки випічка буде готова? Тоді вам повинен сподобатися ще більш швидкий варіант: штрудель з лаваша з сирно-полуничною начинкою, який запікається в духовці всього лише 10 хвилин! Це дуже простий рецепт з розряду «ледачих», а сама трудомістка частина в ньому - приготування ніжного крему на основі м'якого пастоподібного сиру і ванільно-молочного пудингу. Полуницю в начинці можна замінити будь-якими ягодами на ваш смак (особливо добре підійде вишня).

складові

  • сир - 0,5 кг
  • молоко - 250 мл
  • крохмаль - 2 ст.л.
  • цукор - 5 ст.л.
  • ванілін - 2 щіпки
  • тонкий лаваш - 2 листи
  • вершкове масло - 30 г
  • полуниця - 200 г

Як приготувати штрудель з лаваша з сиром

Для початку необхідно приготувати ванільно-молочний пудинг. Ділимо молоко приблизно наполовину, в одній половині холодного (!) Молока розводимо весь крохмаль до повного його розчинення.

Другу порцію молока ставимо на плиту, всипаємо ванілін, цукор і доводимо до кипіння на повільному вогні.

Загрузка...

Поки молоко на плиті не нагрівся (зиркаємо і контролюємо, щоб молоко не втекло), візьмемо погружной блендер і розіб'ємо великі грудочки сиру, перетворивши його в дуже ніжну кремоподібну суміш.

Коли молоко вже нагрілося і з'явилися перші бульбашки перед закипанням, виливаємо в нього порцію раніше приготовленої крохмале-молочної суміші зі склянки. Обов'язково помішувати, так як суміш при нагріванні почне відразу ж густіти. Помішувати починайте одночасно з додаванням розведеного крохмалю.

Через кілька хвилин маса загусне - тепер можна зняти її з вогню і збити віночком близько хвилини на великій швидкості.

З'єднуємо ванільно-молочний пудинг з м'якою сирною масою, знову збиваємо. Крем для штруделя готовий!

Розгортаємо листи лаваша, кладемо відразу один на інший, щоб в подальшому наш штрудель не порвати при згортанні. Крем намазуємо по всій поверхні, в одній стороні кладемо трохи більше крему (це буде початок рулету), до протилежного краю порцію крему трохи зменшуємо. При цьому трохи відступаємо від довгих країв лаваша.

Свіжу полуницю ріжемо навпіл і розкладаємо ягідки в довільному порядку.

Лаваш туго звертаємо, починаючи з того кінця, де раніше поклали більше крему. Заготівлю перекладаємо на деко.

Верхівку згорнутого рулету змащуємо розтопленим маслом.

Духовку можна нагріти заздалегідь до 200 градусів, щоб відразу відправити штрудель на запікання - 10 хвилин йому буде досить. Слідкуйте за скоринкою - вона повинна стати золотистої. Даємо готовому штрудель з лаваша трохи охолонути, потім посипаємо його цукровою пудрою, прикрашаємо свіжою полуницею і пригощаємося!

Штрудель з лаваша з полуницею

Радимо прочитати

Кульки з полуницею в кокосовій стружці - рецепт полуничних кульок, фото
Рецептів з крошенного печива у мене вже кілька, останній раз я робив ось такий Мурашник зі згущеним молоком, був і рулет і торт без випічки. Але кожен раз кінцевий готовий десерт був дуже ситним і
Рулет з лаваша з сиром - рецепт з фото
Цей рецепт ідеальний для тих, хто не переносить сир в солодкому вигляді, а любить його саме в такому солоному варіанті з зеленню і часником - це така сирна начинка, яку можна намазувати на
Лаваш на кефірі на сковороді - тісто без дріжджів своїми руками, рецепт з покроковими фото
Цей рецепт тесту на кефірі я обожнюю, якщо його смажити, то виходять ось такі пампушки, з нього ж можна робити пиріжки з начинкою. Мені завжди дивно - дріжджів немає, а тісто так добре піднімається
Картопляні галушки в сирно-кокосовому соусі, рецепт з покроковими фото
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати такі смачні картопляні галушки, ще їх називають ньоккі, але мені все-таки ближче перша назва. Тісто робиться точно таке ж, як в цьому рецепті картопляних

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки