Штрудель з лаваша з сиром і полуницею
Досить клопіткий класичний штрудель можна приготувати набагато швидше і простіше, якщо використовувати готове листкове тісто замість витяжного. Але що якщо ви взагалі не хочете возитися з тестом, та ще й чекати не менше півгодини, поки випічка буде готова? Тоді вам повинен сподобатися ще більш швидкий варіант: штрудель з лаваша з сирно-полуничною начинкою, який запікається в духовці всього лише 10 хвилин! Це дуже простий рецепт з розряду «ледачих», а сама трудомістка частина в ньому - приготування ніжного крему на основі м'якого пастоподібного сиру і ванільно-молочного пудингу. Полуницю в начинці можна замінити будь-якими ягодами на ваш смак (особливо добре підійде вишня).
складові
- сир - 0,5 кг
- молоко - 250 мл
- крохмаль - 2 ст.л.
- цукор - 5 ст.л.
- ванілін - 2 щіпки
- тонкий лаваш - 2 листи
- вершкове масло - 30 г
- полуниця - 200 г
Як приготувати штрудель з лаваша з сиром
Для початку необхідно приготувати ванільно-молочний пудинг. Ділимо молоко приблизно наполовину, в одній половині холодного (!) Молока розводимо весь крохмаль до повного його розчинення.
Другу порцію молока ставимо на плиту, всипаємо ванілін, цукор і доводимо до кипіння на повільному вогні.
Поки молоко на плиті не нагрівся (зиркаємо і контролюємо, щоб молоко не втекло), візьмемо погружной блендер і розіб'ємо великі грудочки сиру, перетворивши його в дуже ніжну кремоподібну суміш.
Коли молоко вже нагрілося і з'явилися перші бульбашки перед закипанням, виливаємо в нього порцію раніше приготовленої крохмале-молочної суміші зі склянки. Обов'язково помішувати, так як суміш при нагріванні почне відразу ж густіти. Помішувати починайте одночасно з додаванням розведеного крохмалю.
Через кілька хвилин маса загусне - тепер можна зняти її з вогню і збити віночком близько хвилини на великій швидкості.
З'єднуємо ванільно-молочний пудинг з м'якою сирною масою, знову збиваємо. Крем для штруделя готовий!
Розгортаємо листи лаваша, кладемо відразу один на інший, щоб в подальшому наш штрудель не порвати при згортанні. Крем намазуємо по всій поверхні, в одній стороні кладемо трохи більше крему (це буде початок рулету), до протилежного краю порцію крему трохи зменшуємо. При цьому трохи відступаємо від довгих країв лаваша.
Свіжу полуницю ріжемо навпіл і розкладаємо ягідки в довільному порядку.
Лаваш туго звертаємо, починаючи з того кінця, де раніше поклали більше крему. Заготівлю перекладаємо на деко.
Верхівку згорнутого рулету змащуємо розтопленим маслом.
Духовку можна нагріти заздалегідь до 200 градусів, щоб відразу відправити штрудель на запікання - 10 хвилин йому буде досить. Слідкуйте за скоринкою - вона повинна стати золотистої. Даємо готовому штрудель з лаваша трохи охолонути, потім посипаємо його цукровою пудрою, прикрашаємо свіжою полуницею і пригощаємося!