» » Хлібний пудинг з корицею, родзинками і ягодами

Хлібний пудинг з корицею, родзинками і ягодами


Ви пробували хлібний пудинг? Швидше за все ви неодноразово готували цю страву, навіть не здогадуючись, що воно вважається класичним англійським десертом. Наш рецепт хлібного пудингу - це варіант, наближений до традиційного англійського, коли черствий хліб заливається сумішшю з молока, вершків і яєць з цукром. Що вражає своєю простотою блюдо виходить дуже смачним і порадує любителів солоденького. Особливо, коли в будинку якраз залежалися ці інгредієнти.

Хлібний пудинг з корицею, родзинками і ягодами

Для того, щоб таке страва не здалося аж надто простим за смаком, додайте в нього щіпку ароматної кориці, жменю темного родзинок і стільки ж заморожених ягід на свій розсуд. Особливо добре підходять для приготування пудингу ягоди або фрукти з кислинкою: смородина, вишня, апельсини.

Секрет приготування будь-якого хлібного пудингу в тому, що вам необхідно залишити хліб на деякий час після заливки при кімнатній температурі (або на ніч в холодильнику), щоб його пори добре ввібрали рідину. У процесі запікання ця рідина перетвориться в кремову масу, а пудинг стане рівномірно кремовим і ніжним.

Загрузка...

Інгредієнти (на 4 порції)

  • 200-250 грамів черствого хліба
  • 200 мл молока
  • 150 мл вершків жирністю 15-20%
  • 50 грамів цукру
  • 2 яйця
  • 0,5 ч. Ложки кориці
  • ванілін (за смаком)
  • 80 грамів заморожених або свіжих ягід / фруктів
  • жменю темного родзинок

Як приготувати хлібний пудинг з корицею, родзинками і ягодами

Черствий хліб або здобні булочки наріжте скибочками завтовшки в 1-1,5 см.

Покладіть скибочки хліба в форму для запікання внахлест щільним шаром.

Укладаємо нарізаний хліб

Зверху посипте хліб родзинками і ягодами (або фруктами).

Додаємо родзинки і ягоди

Приготуйте заливку. Для цього яйця змішайте з цукром, корицею і ваніліном.

Змішуємо яйця, цукор, ванілін і корицю

Злегка збийте масу віночком, після чого додайте вершки і молоко.

Додаємо молоко і вершки

Рідиною, яка схожа на суміш для омлету, щедро полийте хлібну заготовку. Всі шматочки повинні бути добре просочені.

Заливаємо яєчної сумішшю хліб

Дайте пудингу просочитися протягом 15 хвилин або більше, якщо дозволяє час.

Випікайте хлібний пудинг півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці, поки він не стане рум'яного апетитного кольору.

Подавайте ласощі відразу ж. Можна доповнити його збитими вершками або кулькою морозива.

Пудинг з черствого хліба

Радимо прочитати

Клафуті з вишнею
Вишня - одна з тих ягід, що ідеально підходять практично для будь-якого десерту. Вона зробить десерт по-справжньому яскравим і смачним, наповнить його фруктовим ароматом, додасть соковитості. Вона
Цвєтаєвський яблучний пиріг
Мабуть, цветаевский яблучний пиріг - один з найпопулярніших пирогів з яблуками. Кулінари-любителі напевно неодноразово зустрічали цю назву, а може вже і не раз готували цей чудовий десерт.
Огортає з персиками
Існують мільйони самих різних десертів. Але не так багато солодощів, для приготування яких необхідно витратити мінімум продуктів і часу, а в результаті отримати щось неймовірно смачне. Огортає - це
Сорбет з чорної смородини
Ніжний, прохолодний, солодкий річний десерт - це, звичайно ж, сорбет! Зазвичай його роблять на воді, ми ж пропонуємо спробувати більш насичений варіант - сорбет з чорної смородини на вершках або
Карамельний хлібний пудинг
Хлібні пудинги - це відмінний варіант корисної і неймовірно смачною утилізації черствого хліба або, що ще краще, здобної солодкої випічки. Наприклад, якщо після Пасхи у вас залишилося багато пасок,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки