» » Клафуті з вишнею

Клафуті з вишнею


Клафуті з вишнею

Вишня - одна з тих ягід, що ідеально підходять практично для будь-якого десерту. Вона зробить десерт по-справжньому яскравим і смачним, наповнить його фруктовим ароматом, додасть соковитості. Вона незамінна там, де солодкого смаку вимагає кислий акцент - починаючи з желе і пудингів і закінчуючи складними тортами. Але є страви, в яких вишня завжди виконує соло, виступаючи в ролі головного інгредієнта, без якого це блюдо втратить себе. І саме так воно є з вишневим клафути.

Клафуті з вишнею - класика домашньої французької випічки. Цей пиріг повинна вміти пекти кожна французька господиня. І незважаючи на те, що варіантів цього пирога-омлету існує багато, вважається, що клафути може бути приготований тільки з вишні або з черешні. Погодьтеся, вишня додасть страві куди більш помітний смак!

Клафуті не можна однозначно назвати пирогом. Вся справа в його цікавою текстурою. По суті, цей пиріг можна назвати також фруктовим омлетом, в тісто для якого додається борошно, і який готується в духовці. Зазвичай в тісто не вводять розпушувач, завдяки чому виходить така в міру щільна і характерна основа клафути. Іноді ж розпушувач в тісто додають, але так як воно досить рідке і нагадує тісто для млинців, занадто пишним клафути не буде.

Готувати клафути можна як зі свіжої, так і з замороженої вишні. Заморожені ягоди перед приготуванням необхідно розморозити в холодильнику, а сік злийте або використовуйте для приготування іншої страви.

Загрузка...

складові

  • 400 грамів вишень
  • 3 яйця
  • 110 мл молока
  • 110 грамів білої пшеничної муки
  • 60 грамів цукру
  • дрібка солі
  • трохи мускатного горіха або кориці за смаком
  • трохи вершкового масла для змащування форми

Вихід готового продукту: 4-6 порцій

Як приготувати клафути з вишнею

Тісто для клафути найкраще готувати заздалегідь - вважається, що йому необхідно дати настоятися протягом 2-3 годин. Ще краще приготувати його з вечора, щоб на ранок спекти смачний вишневий сніданок.

Для приготування тіста змішайте яйця з цукром, сіллю і мускатним горіхом.

Змішуємо яйця з цукром, мускатним горіхом і сіллю

Додайте в суміш борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

Додаємо борошно, перемішуємо

Потім влийте в тісто молоко і ще раз вимішайте.

Додаємо молоко, перемішуємо

Залиште тісто на 2 години при кімнатній температурі або надсилайте на ніч в холодильник.

Вишні для начинки очистіть від кісточок.

Виймаємо кісточки з вишні

Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Розкладіть в формі вишні.

Викладаємо ягоди в форму, змащену вершковим маслом

Залийте ягоди тестом.

Заливаємо ягоди тестом

Надішліть клафути з вишнею в розігріту до 180 градусів духовку і печіть 40 хвилин до рум'яного кольору.

Подавати ці ласощі можна, присипавши цукровою пудрою або присмачивши порцій сметани або вершків.

Вишневий клафути

Радимо прочитати

Відкритий пиріг з вишнею
Найчастіше найсмачніші страви ще й найпростіші, коли в їх основі не так багато інгредієнтів, але кожен з них - найсмачніший, найсвіжіший. Саме так виходять непоказні на вигляд, але незабутні за
Дріжджові пиріжки з вишнею
Мабуть, пиріжки та вареники з вишнею - це, якщо говорити сучасною мовою, справжній must-have кожного літа, коли починається сезон дозрівання ароматної і соковитою вишні. Для багатьох таке блюдо, як
Морквяний пиріг
Спочатку може здатися незвичайним, що з моркви можна зробити пиріг, але не варто дивуватися. Виходить прекрасний морквяний пиріг, який можна назвати навіть тортом. Морква, яйця і зовсім трохи борошна
Кошички з вишнею замість одного пирога - рецепт з покроковими фото
Виявилася у мене в холодильнику банку маринованої вишні (або черешні, суть не змінюється). Просто так її з'їсти не цікаво, тому я вирішила спекти якийсь пиріг, тим більше в запасах був цікавий рецепт

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки