Клафуті з вишнею
Вишня - одна з тих ягід, що ідеально підходять практично для будь-якого десерту. Вона зробить десерт по-справжньому яскравим і смачним, наповнить його фруктовим ароматом, додасть соковитості. Вона незамінна там, де солодкого смаку вимагає кислий акцент - починаючи з желе і пудингів і закінчуючи складними тортами. Але є страви, в яких вишня завжди виконує соло, виступаючи в ролі головного інгредієнта, без якого це блюдо втратить себе. І саме так воно є з вишневим клафути.
Клафуті з вишнею - класика домашньої французької випічки. Цей пиріг повинна вміти пекти кожна французька господиня. І незважаючи на те, що варіантів цього пирога-омлету існує багато, вважається, що клафути може бути приготований тільки з вишні або з черешні. Погодьтеся, вишня додасть страві куди більш помітний смак!
Клафуті не можна однозначно назвати пирогом. Вся справа в його цікавою текстурою. По суті, цей пиріг можна назвати також фруктовим омлетом, в тісто для якого додається борошно, і який готується в духовці. Зазвичай в тісто не вводять розпушувач, завдяки чому виходить така в міру щільна і характерна основа клафути. Іноді ж розпушувач в тісто додають, але так як воно досить рідке і нагадує тісто для млинців, занадто пишним клафути не буде.
Готувати клафути можна як зі свіжої, так і з замороженої вишні. Заморожені ягоди перед приготуванням необхідно розморозити в холодильнику, а сік злийте або використовуйте для приготування іншої страви.
складові
- 400 грамів вишень
- 3 яйця
- 110 мл молока
- 110 грамів білої пшеничної муки
- 60 грамів цукру
- дрібка солі
- трохи мускатного горіха або кориці за смаком
- трохи вершкового масла для змащування форми
Вихід готового продукту: 4-6 порцій
Як приготувати клафути з вишнею
Тісто для клафути найкраще готувати заздалегідь - вважається, що йому необхідно дати настоятися протягом 2-3 годин. Ще краще приготувати його з вечора, щоб на ранок спекти смачний вишневий сніданок.
Для приготування тіста змішайте яйця з цукром, сіллю і мускатним горіхом.
Додайте в суміш борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
Потім влийте в тісто молоко і ще раз вимішайте.
Залиште тісто на 2 години при кімнатній температурі або надсилайте на ніч в холодильник.
Вишні для начинки очистіть від кісточок.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Розкладіть в формі вишні.
Залийте ягоди тестом.
Надішліть клафути з вишнею в розігріту до 180 градусів духовку і печіть 40 хвилин до рум'яного кольору.
Подавати ці ласощі можна, присипавши цукровою пудрою або присмачивши порцій сметани або вершків.