» » Кошички з вишнею замість одного пирога - рецепт з покроковими фото

Кошички з вишнею замість одного пирога - рецепт з покроковими фото


Кошички з вишнею замість одного пирога

Виявилася у мене в холодильнику банку маринованої вишні (або черешні, суть не змінюється). Просто так її з'їсти не цікаво, тому я вирішила спекти якийсь пиріг, тим більше в запасах був цікавий рецепт пирога з вишнями.

Але придивилася до нього і подумала, що якийсь він не зручний цей рецепт з вишні. Тонкий шар тіста, на нього викладається вся банку вишні - може це і красиво звичайно, але а їсти потім як? Адже його не розріжеш на шматочки, так як вишня посиплеться просто (вона ж ніяк тестом не закріплена).

Тому замість одного великого вишневого пирога я зробила маленькі корзиночки з вишнею, які і їсти зручніше і відразу порційно для всіх.

приготувати борошно і масло

Рецепт приготування кошичків з вишнею

Для рецепта на 7 вишневих кошичків мені знадобилося:

28 штучок великої вишні - консервованої в сиропі

кілька столових ложок цукру

одна столова ложка крохмалю

60 грам вершкового масла

один стакан борошна три столові ложки крижаної води

щіпка солі

білок від одного яйця

У мене є велика і зручна дерев'яна дошка, тому на неї висипала склянку борошна і приготувала вершкове масло.

порубати масло ножем

Потім ножем треба порубати масло, щоб вийшли дрібні грудочки, обвалені в борошні.

готова маса

У результаті повинно вийти приблизно так - краще це робити довгим, гострим ножем.

замісити тісто

Додала борошно і масло крижану воду, сіль і швидко замісила тісто, вийшов ось такий кульку.

Майте на увазі, що тесту зовсім небагато, у мене з нього вийшло 7 кошичків, тому якщо вам потрібно більше, то збільшуйте порцію.

розкачати коло тесту

Тісто розділила на 7 приблизно рівних частин.

Потім кожен кульку треба розкачати в коло, але ідеальна рівність не важлива.

посипати крохмалем, викласти вишню

Потім взяла крохмаль, перемішала його зі столовою ложкою цукру - купка видно на фото у правому верхньому кутку.

Чайну ложку без гірки цієї суміші виклала на середину кола, зверху три ягідки вишні.

підняти краї тіста, сформувати кошичок

І защипнула краю, щоб вийшла така корзиночка. Зверху поклала четверту ягідку вишні.

викласти вишневі кошики на фольгу

Застелити деко пекарської папером або фольгою і викласти на неї кошики.

змастити тісто білком і присипати цукром

Потім я відокремила білок яйця, збила його виделкою і змастила їм тісто вишневих кошиків. Зверху присипала цукром.

Кошики добре тримають форму, тому я їх перевернула і посипала боки цукром по колу.

готові вишневі кошики з чаєм

Деко поставила в духовці при температурі 200 градусів випікала приблизно 15 хвилин, поки тісто не зарум'янилося.

Кошички з вишнею, як я і задумувала виявилися дуже зручними для поїдання і що найголовніше дуже смачними і красивими! Можна готувати для гостей на святковий стіл, відмінне ласощі до чаю і прикраса столу.

ми Поїдали їх з брусничним морсом.

Кошички з вишнею замість одного пирогаКошички з вишнею замість одного пирогаКошички з вишнею замість одного пирогаКошички з вишнею замість одного пирогаКошички з вишнею замість одного пирогаКошички з вишнею замість одного пирога

Радимо прочитати

Рецепт хліба на молоці з томатною пастою, хліб на молоці з покроковими фото
Цей рецепт хліба на молоці з томатною пастою надіслала нам Анастасія Дворнікова, на мій погляд дуже цікавий і красивий хлібець вдався, спасибі Насті за ідею, теж так буду піч тепер. Далі їй слово.
Швидкий і зручний яблучний пиріг з медом (тісто треться на тертці) - рецепт з покроковими фото
Цей рецепт з тієї ж цікавою кулінарної книги, про яку я вам вже розповідала а цьому рецепті шоколадного щербету з горішками. У книзі він так і називався Яблучний пиріг "Зручний". Мені стало цікаво,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки