Кошички з вишнею замість одного пирога - рецепт з покроковими фото
Виявилася у мене в холодильнику банку маринованої вишні (або черешні, суть не змінюється). Просто так її з'їсти не цікаво, тому я вирішила спекти якийсь пиріг, тим більше в запасах був цікавий рецепт пирога з вишнями.
Але придивилася до нього і подумала, що якийсь він не зручний цей рецепт з вишні. Тонкий шар тіста, на нього викладається вся банку вишні - може це і красиво звичайно, але а їсти потім як? Адже його не розріжеш на шматочки, так як вишня посиплеться просто (вона ж ніяк тестом не закріплена).
Тому замість одного великого вишневого пирога я зробила маленькі корзиночки з вишнею, які і їсти зручніше і відразу порційно для всіх.
Рецепт приготування кошичків з вишнею
Для рецепта на 7 вишневих кошичків мені знадобилося:
28 штучок великої вишні - консервованої в сиропі
кілька столових ложок цукру
одна столова ложка крохмалю
60 грам вершкового масла
один стакан борошна три столові ложки крижаної води
щіпка солі
білок від одного яйця
У мене є велика і зручна дерев'яна дошка, тому на неї висипала склянку борошна і приготувала вершкове масло.
Потім ножем треба порубати масло, щоб вийшли дрібні грудочки, обвалені в борошні.
У результаті повинно вийти приблизно так - краще це робити довгим, гострим ножем.
Додала борошно і масло крижану воду, сіль і швидко замісила тісто, вийшов ось такий кульку.
Майте на увазі, що тесту зовсім небагато, у мене з нього вийшло 7 кошичків, тому якщо вам потрібно більше, то збільшуйте порцію.
Тісто розділила на 7 приблизно рівних частин.
Потім кожен кульку треба розкачати в коло, але ідеальна рівність не важлива.
Потім взяла крохмаль, перемішала його зі столовою ложкою цукру - купка видно на фото у правому верхньому кутку.
Чайну ложку без гірки цієї суміші виклала на середину кола, зверху три ягідки вишні.
І защипнула краю, щоб вийшла така корзиночка. Зверху поклала четверту ягідку вишні.
Застелити деко пекарської папером або фольгою і викласти на неї кошики.
Потім я відокремила білок яйця, збила його виделкою і змастила їм тісто вишневих кошиків. Зверху присипала цукром.
Кошики добре тримають форму, тому я їх перевернула і посипала боки цукром по колу.
Деко поставила в духовці при температурі 200 градусів випікала приблизно 15 хвилин, поки тісто не зарум'янилося.
Кошички з вишнею, як я і задумувала виявилися дуже зручними для поїдання і що найголовніше дуже смачними і красивими! Можна готувати для гостей на святковий стіл, відмінне ласощі до чаю і прикраса столу.
ми Поїдали їх з брусничним морсом.