Дріжджові пиріжки з вишнею
Мабуть, пиріжки та вареники з вишнею - це, якщо говорити сучасною мовою, справжній must-have кожного літа, коли починається сезон дозрівання ароматної і соковитою вишні. Для багатьох таке блюдо, як пиріжки з вишневою начинкою - це справжня традиція. У кого-то в сім'ї вони були фірмовим блюдом бабусі, у кого-то мама готує їх якось по-особливому ... Словом, така випічка - це данина часу і справжнісіньке уособлення домашнього затишку.
Дріжджові пиріжки з вишнею - це класика. Ніжне, злегка здобне тісто огортає велика кількість соковитою, кисло-солодкого вишневої начинки. Дуже багато просто обожнюють, коли випливає в процесі приготування вишневий сік злегка карамелізіруется, перетворюючись у смачну цукерку! Печуться пиріжки з вишнею обов'язково в духовці, бочок до бочку, створюючи єдиний великий пласт пиріжків, від якого так і хочеться відламати собі ще один!
Можливо, ви належите до тих, хто не дуже любить займатися приготуванням дріжджового тесту, адже це займає багато часу? На щастя, сьогодні на кухні є такі помічники, які зроблять цей процес куди простіше і легше, і вам вже не потрібно буде довго займатися замешиванием гладкого тіста вручну, як це робили наші бабусі і прабабусі. Так, використовуючи для замісу тіста хлібопічку або міксер, ви заощадите свій час і сили. А також не забувайте, що найсмачніші пиріжки з вишнею виходять тоді, коли за їх приготування береться вся родина!
складові
- 1 стакан молока
- 40 грамів вершкового масла
- 360 грамів білої пшеничної муки
- 1,5 ч. Ложки сухих дріжджів або 12 грамів свіжих
- 1 ст. ложка цукру
- дрібка солі
- ванілін на кінчику ножа
- близько 400 грамів вишні плюс 12 ч. ложок цукру для начинки
Вихід готового продукту: 10 пиріжків
Як приготувати дріжджові пиріжки з вишнею
Для приготування дріжджового тіста свіжі дріжджі розімніть і розчиніть в злегка теплому молоці. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, додайте їх прямо в борошно.
Потім змішайте разом молоко і борошно і залиште на 15-20 хвилин цю суміш під плівкою. Введіть інші інгредієнти, крім вершкового масла і вимішують тісто до гладкості. В кінці замісу додайте масло, вмесіте його і залиште тісто на 1 годину в злегка теплому місці, прикривши плівкою.
Заміс тесту для пиріжків в хлібопічки
Вилийте суміш дріжджів і молока в чашу хлібопічки (в даному рецепті використана модель BinatoneBM-2068). Туди ж влийте розтоплене вершкове масло.
Тепер додайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, ванілін, сіль.
Виберіть режим замісу дріжджового тіста ( «Тісто для булочок», «Дріжджове тісто», «Тісто для піци» або інший аналогічний режим вашої хлібопічки). Тісто буде дуже ніжним і м'яким, але буде збиратися в кулю при замісі.
Під час бродіння тісто добре виросте - в два - два з половиною рази.
Готове тісто викладіть на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на 10 частин.
Розкачайте кожну частину в корж товщиною близько 4 мм.
У вишень видаліть кісточки.
На кожен коржик викладіть по 10-14 вишень, злегка присипте вишні цукром, щоб начинка мала збалансований смак.
Ретельно заліпите пиріжки.
Покладіть пиріжки в форму для випічки, застелену пергаментним папером. Укладайте так, щоб пиріжки злегка стикалися один з одним - і після того, як вони підростуть, вони злегка пристане працю до одного. Для того, щоб потім їх було легко відокремлювати один від одного, присипайте бочка борошном або змащуйте рослинним маслом.
Залиште пиріжки на 15 хвилин, накривши його рушником.
Надішліть дріжджові пиріжки з вишнею в духовку, розігріту до 220 градусів. Через 10 хвилин після початку випікання змастіть пиріжки молоком - це додасть їм помірну глянцевость і рум'яність. Для більш глянцевою скоринки змащуйте пиріжки збовтаним яйцем або жовтком з додаванням невеликої кількості молока або води.
Пиріжки з вишнею найсмачніше в теплому вигляді з холодним молоком.