» » Дріжджові пиріжки з вишнею

Дріжджові пиріжки з вишнею


Дріжджові пиріжки з вишнею

Мабуть, пиріжки та вареники з вишнею - це, якщо говорити сучасною мовою, справжній must-have кожного літа, коли починається сезон дозрівання ароматної і соковитою вишні. Для багатьох таке блюдо, як пиріжки з вишневою начинкою - це справжня традиція. У кого-то в сім'ї вони були фірмовим блюдом бабусі, у кого-то мама готує їх якось по-особливому ... Словом, така випічка - це данина часу і справжнісіньке уособлення домашнього затишку.

Дріжджові пиріжки з вишнею - це класика. Ніжне, злегка здобне тісто огортає велика кількість соковитою, кисло-солодкого вишневої начинки. Дуже багато просто обожнюють, коли випливає в процесі приготування вишневий сік злегка карамелізіруется, перетворюючись у смачну цукерку! Печуться пиріжки з вишнею обов'язково в духовці, бочок до бочку, створюючи єдиний великий пласт пиріжків, від якого так і хочеться відламати собі ще один!

Можливо, ви належите до тих, хто не дуже любить займатися приготуванням дріжджового тесту, адже це займає багато часу? На щастя, сьогодні на кухні є такі помічники, які зроблять цей процес куди простіше і легше, і вам вже не потрібно буде довго займатися замешиванием гладкого тіста вручну, як це робили наші бабусі і прабабусі. Так, використовуючи для замісу тіста хлібопічку або міксер, ви заощадите свій час і сили. А також не забувайте, що найсмачніші пиріжки з вишнею виходять тоді, коли за їх приготування береться вся родина!

складові

  • 1 стакан молока
  • 40 грамів вершкового масла
  • 360 грамів білої пшеничної муки
  • 1,5 ч. Ложки сухих дріжджів або 12 грамів свіжих
  • 1 ст. ложка цукру
  • дрібка солі
  • ванілін на кінчику ножа
  • близько 400 грамів вишні плюс 12 ч. ложок цукру для начинки

Вихід готового продукту: 10 пиріжків

Як приготувати дріжджові пиріжки з вишнею

Для приготування дріжджового тіста свіжі дріжджі розімніть і розчиніть в злегка теплому молоці. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, додайте їх прямо в борошно.

Загрузка...

Розчиняємо свіжі дріжджі в молоці

Потім змішайте разом молоко і борошно і залиште на 15-20 хвилин цю суміш під плівкою. Введіть інші інгредієнти, крім вершкового масла і вимішують тісто до гладкості. В кінці замісу додайте масло, вмесіте його і залиште тісто на 1 годину в злегка теплому місці, прикривши плівкою.

Заміс тесту для пиріжків в хлібопічки

Вилийте суміш дріжджів і молока в чашу хлібопічки (в даному рецепті використана модель BinatoneBM-2068). Туди ж влийте розтоплене вершкове масло.

Виливаємо масло і суміш дріжджів з молоком в чашу хлібопічки

Тепер додайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, ванілін, сіль.

Додаємо борошно, сіль, ванілін і цукор

Виберіть режим замісу дріжджового тіста ( «Тісто для булочок», «Дріжджове тісто», «Тісто для піци» або інший аналогічний режим вашої хлібопічки). Тісто буде дуже ніжним і м'яким, але буде збиратися в кулю при замісі.

замішуємо тісто

Під час бродіння тісто добре виросте - в два - два з половиною рази.

Тісто збільшилася в розмірах

Готове тісто викладіть на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на 10 частин.

Ділимо тісто на 10 частин

Розкачайте кожну частину в корж товщиною близько 4 мм.

Розкачуємо в коржі

У вишень видаліть кісточки.

З вишні виймаємо кісточки

На кожен коржик викладіть по 10-14 вишень, злегка присипте вишні цукром, щоб начинка мала збалансований смак.

Викладаємо ягоди, посипаємо цукром

Ретельно заліпите пиріжки.

ліпимо пиріжки

Покладіть пиріжки в форму для випічки, застелену пергаментним папером. Укладайте так, щоб пиріжки злегка стикалися один з одним - і після того, як вони підростуть, вони злегка пристане працю до одного. Для того, щоб потім їх було легко відокремлювати один від одного, присипайте бочка борошном або змащуйте рослинним маслом.

Викладаємо пиріжки в форму

Залиште пиріжки на 15 хвилин, накривши його рушником.

Надішліть дріжджові пиріжки з вишнею в духовку, розігріту до 220 градусів. Через 10 хвилин після початку випікання змастіть пиріжки молоком - це додасть їм помірну глянцевость і рум'яність. Для більш глянцевою скоринки змащуйте пиріжки збовтаним яйцем або жовтком з додаванням невеликої кількості молока або води.

Змащуємо пиріжки молоком

Пиріжки з вишнею найсмачніше в теплому вигляді з холодним молоком.

Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста

Радимо прочитати

Кошички з вишнею замість одного пирога - рецепт з покроковими фото
Виявилася у мене в холодильнику банку маринованої вишні (або черешні, суть не змінюється). Просто так її з'їсти не цікаво, тому я вирішила спекти якийсь пиріг, тим більше в запасах був цікавий рецепт
Швидкі пиріжки з яблуками без дріжджів на сирному тісті - рецепт з покроковими фото
Звичайно, я вже пекла дріжджові пиріжки з яблуками і це найбільш відомий рецепт випічки яблучних пиріжків в духовці. Сьогодні я вам розповім, як можна приготувати смачні пиріжки з яблучною начинкою
Швидкі пиріжки на кефірі з повидлом без дріжджів і яєць смажені на сковороді (тісто на кефірі) - моментальний рецепт з покроковими фото
Рецепт цих пишних, чудових пиріжків з повидлом - продовження або доповнення ось цього рецепту бездрожжевых пампушок на кефірі. Точніше навіть сказати, що це один і той же рецепт, просто вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки