Смажені пиріжки з абрикосами з дріжджового тіста
Пиріжки з дріжджового тіста - блюдо універсальне, адже змінювати і доповнювати начинку ви можете на свій смак, причому без ризику зіпсувати готову страву. Цього разу начинкою послужать абрикоси, але ви можете замінити їх сливами, полуницею, малиною, вишнями та іншими ягодами на ваш смак. Такі смажені пиріжки доречні на сніданок, вони добре поєднуються з чаєм, кавою та іншими гарячими напоями.
складові
- борошно - 500г
- дріжджі - 15г
- молоко - 1 стакан
- цукор - 150г
- яйце - 1 шт.
- абрикоси - 200г
- соняшникова олія - 25 мл
Як приготувати смажені пиріжки
1. Найголовніше в цьому рецепті - приготувати гарне дріжджове тісто для смажених пиріжків. Дріжджі опускаємо в чашку, розтираємо з невеликою кількістю цукру, так вони швидше стануть рідкими.
2. Заливаємо розтерті дріжджі теплим (не гарячим!) Молоком, залишаємо на 10 хвилин.
3. У теплу миску просіваємо пшеничне борошно, змішуємо її з цукром і яйцем, туди ж вливаємо дріжджі і залишок молока.
4. Замішуємо дріжджове тісто, при необхідності додаємо борошно або молоко. Щоб тісто менше липнуло до рук, додайте пару ложок соняшникової олії. Ми залишаємо тісто в теплі на 40 хвилин.
5. Поки тісто «росте», можна звільнити абрикоси від кісточок. Самі ж абрикоси розрізати навпіл.
6. Через 40 хвилин тісто готове. Змащуємо руки маслом і відриваємо невеликі шматочки тіста (враховуємо те, що пиріжки збільшаться в розмірах на сковорідці). Формуємо коржі невеликого розміру, всередині робимо невелике заглиблення для начинки.
7. Викладаємо абрикоси в лунки, можна посипати їх крапелькою цукру (наприклад, коричневого). Закриваємо начинку. Намагайтеся робити невеликі пиріжки, щоб вони встигали прожаритися всередині.
8. Смажимо дріжджові пиріжки з абрикосами на сковороді з розігрітим соняшниковою олією на повільному вогні. Як тільки пиріжки потраплять на гарячу сковорідку, вони відразу ж «піднімуться» і збільшаться в розмірах. Смажимо пиріжки з двох сторін.
Готові пиріжки з абрикосами накрийте рушником, нехай трохи «відійдуть», потім їх можна подавати до столу.