» » Смажені пиріжки з абрикосами з дріжджового тіста

Смажені пиріжки з абрикосами з дріжджового тіста


Пиріжки з дріжджового тіста - блюдо універсальне, адже змінювати і доповнювати начинку ви можете на свій смак, причому без ризику зіпсувати готову страву. Цього разу начинкою послужать абрикоси, але ви можете замінити їх сливами, полуницею, малиною, вишнями та іншими ягодами на ваш смак. Такі смажені пиріжки доречні на сніданок, вони добре поєднуються з чаєм, кавою та іншими гарячими напоями.

Смажені пиріжки з абрикосами - рецепт з фото

складові

  • борошно - 500г
  • дріжджі - 15г
  • молоко - 1 стакан
  • цукор - 150г
  • яйце - 1 шт.
  • абрикоси - 200г
  • соняшникова олія - ​​25 мл

Як приготувати смажені пиріжки

1. Найголовніше в цьому рецепті - приготувати гарне дріжджове тісто для смажених пиріжків. Дріжджі опускаємо в чашку, розтираємо з невеликою кількістю цукру, так вони швидше стануть рідкими.

Крок 1 - Розтираємо дріжджі з цукром

2. Заливаємо розтерті дріжджі теплим (не гарячим!) Молоком, залишаємо на 10 хвилин.

Крок 2 - Заливаємо дріжджі молоком

3. У теплу миску просіваємо пшеничне борошно, змішуємо її з цукром і яйцем, туди ж вливаємо дріжджі і залишок молока.

Загрузка...

Крок 3 - Готуємо дріжджове тісто для смажених пиріжків

4. Замішуємо дріжджове тісто, при необхідності додаємо борошно або молоко. Щоб тісто менше липнуло до рук, додайте пару ложок соняшникової олії. Ми залишаємо тісто в теплі на 40 хвилин.

Крок 4 - Замішуємо тісто для пиріжків

5. Поки тісто «росте», можна звільнити абрикоси від кісточок. Самі ж абрикоси розрізати навпіл.

Крок 5 - Розрізаємо абрикоси

6. Через 40 хвилин тісто готове. Змащуємо руки маслом і відриваємо невеликі шматочки тіста (враховуємо те, що пиріжки збільшаться в розмірах на сковорідці). Формуємо коржі невеликого розміру, всередині робимо невелике заглиблення для начинки.

Крок 6 - Ліпимо коржі з тіста

7. Викладаємо абрикоси в лунки, можна посипати їх крапелькою цукру (наприклад, коричневого). Закриваємо начинку. Намагайтеся робити невеликі пиріжки, щоб вони встигали прожаритися всередині.

Крок 7 - Ліпимо пиріжки з начинкою

8. Смажимо дріжджові пиріжки з абрикосами на сковороді з розігрітим соняшниковою олією на повільному вогні. Як тільки пиріжки потраплять на гарячу сковорідку, вони відразу ж «піднімуться» і збільшаться в розмірах. Смажимо пиріжки з двох сторін.

Крок 8 - Смажимо пиріжки на сковороді

Готові пиріжки з абрикосами накрийте рушником, нехай трохи «відійдуть», потім їх можна подавати до столу.

Смажені пиріжки з дріжджового тіста - рецепт з фото

Радимо прочитати

Дріжджові пиріжки з вишнею
Мабуть, пиріжки та вареники з вишнею - це, якщо говорити сучасною мовою, справжній must-have кожного літа, коли починається сезон дозрівання ароматної і соковитою вишні. Для багатьох таке блюдо, як
Дріжджові булочки з сиром і оливками
Дріжджові булочки з сиром і оливками - це цікавий і смачний варіант несолодкої випічки. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування дріжджового тіста з додаванням житнього борошна.
Пиріг з вареним згущеним молоком на дріжджовому тесті (розстойка в холодильнику), рецепт з фото
А як ви готуєте дріжджове тісто на пироги, рулети і пиріжки? Напевно так само, як і я... Спочатку молочко підігріти, потім розвести в ньому дріжджі з цукром, потім зробити опару, почекати поки тісто
Швидкі пиріжки на кефірі з повидлом без дріжджів і яєць смажені на сковороді (тісто на кефірі) - моментальний рецепт з покроковими фото
Рецепт цих пишних, чудових пиріжків з повидлом - продовження або доповнення ось цього рецепту бездрожжевых пампушок на кефірі. Точніше навіть сказати, що це один і той же рецепт, просто вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки