Дріжджові булочки з сиром і оливками
Дріжджові булочки з сиром і оливками - це цікавий і смачний варіант несолодкої випічки. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування дріжджового тіста з додаванням житнього борошна.
складові
- дріжджі - 8 грам
- молоко - 200 мл
- цукор - 1 ч. ложка,
- сіль харчова - 1/3 ч. ложки
- пшеничне борошно - 5 ст. ложок
- житнє борошно - 5 ст. ложок
- оливки - 10-15 шт.
- сир твердий - 70 грам
- майонез - 2 ч. ложки
Приготування дріжджового тіста та булочок
1. Спочатку підготуйте начинку. Оливки без кісточок дрібно порубати. Оливки можна замінити маслинами на ваш смак.
2. Твердий сир натріть на тертці на дрібному розподілі. Замінювати твердий сир плавленим не рекомендується.
3. З'єднайте нарізані оливки з твердим сиром. Начинка готова.
4. Тепер приступайте до приготування тіста. Дріжджі сухі висипайте з пачки в миску.
5. Молоко трохи підігрійте і залийте в миску, в якій знаходяться дріжджі. Віночком перемішайте масу, щоб розчинилися грудочки. Додайте сіль і цукровий пісок. Чекайте п'ять хвилин, поки вони розчиняться.
6. Засинайте поступово пшеничне і житнє борошно в миску і вимішують тісто.
7. Тісто буде не надто м'яке і повітряне за рахунок житнього борошна.
8. Розділіть тісто на дві частини. Кожен шматок тіста розкачати, щоб вийшов довгий прямокутник.
9. Змастіть тісто майонезом і викладіть начинку.
10. Поверніть з тіста довгий рулет. Розріжте його на дві частини. Кожну частину з'єднайте, щоб вийшов круг. Потім зробіть надрізи для краси. Решта рулет загорніть таким же способом.
11. Викладіть булочки на змащений олією лист. Його ще можна застелити пергаментом. Включіть в духовці вогонь і розігрійте її до 175 градусів. Поставте деко в неї і випікайте близько двадцяти п'яти-тридцяти хвилин.
Булочки з сиром і оливками готові!