Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
Від можливості поласувати тане в роті здобним тестом, з кристалами цукру і розсипом золотисто-коричневої, неповторно ароматною кориці відмовляться всі. Апетитні булочки відмінно доповнюють чашечку кави або чаю, добре поєднуються з какао, молоком, соком і компотом.
Покроковий рецепт приготування булочок з корицею і цукром з дріжджового тіста
Згадуючи дитинство, я сміливо можу сказати, що булочки з корицею і цукром, які завжди продавалися в буфеті моєї школи, зникали з прилавка в першу чергу. Але тільки з часом я зрозуміла, що те ж саме ласощі, але приготоване вже своїми руками, в рази смачніше, ніж продукт громадського харчування.
Складові:
- 500-550 г пшеничного борошна;
- 300 мл води;
- 5 г сухих дріжджів;
- 70 г цукру;
- 4 г солі;
- 1 ч. Л. меленої кориці;
- 1 яєчний жовток;
- рафінована соняшникова олія.
приготування:
- Дріжджі змішайте з 10 г цукру і теплою водою.
В першу чергу необхідно змішати сухі дріжджі з частиною цукру і теплою водою - Розмішайте інгредієнти, накрийте кришкою, залиште на 5 хвилин.
Щоб дріжджі почали діяти, опару необхідно накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі - Додайте в опару ще 10 г цукру, сіль і 60 мл рафінованої соняшникової олії.
Щоб не зіпсувати смак ласощів різким смаком і ароматом, використовуйте рафіновану соняшникову олію - Поступово всипте в миску просіяне борошно.
Борошно для тіста можна просіяти заздалегідь або робити це в процесі додавання в тісто - Вимішайте м'яке, не прилипає до рук тісто.
тісто повинно вийти м'яким - Перекладіть тісто в змащену маслом ємність і помістіть в тепле місце на 1 годину.
Щоб тісто не прилипало до миски, попередньо змастіть її невеликою кількістю жиру - Змішайте 50 г цукру і корицю.
Цукор і кориця змішуються в окремій ємності - Тісто накрийте, залиште на 5-10 хвилин.
- Підсипаючи трохи борошна, розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5-0,7 см.
Товщина тіста не повинна перевищувати 7 мм - Змастіть заготовку невеликою кількістю масла, потім посипте цукром з корицею.
Розкачане тісто необхідно посипати цукром і корицею так, щоб суміш рівномірно покрило всю площу заготовки
- Краї широких сторін тесту загорніть всередину так, як показано нижче, і знову змастіть маслом.
Щоб булочки вийшли листковими, змащуйте заготовку рослинним маслом - Змастивши руки борошном, ще раз загорніть тісто всередину.
Щоб тісто не прилипало до рук, змащуйте пальці і долоні борошном - Розріжте тісто на шматочки товщиною 5 см.
Товщина кожної заготовки для булочок повинна складати приблизно 5 см - Тупим боком ножа притисніть кожну заготовку посередині.
- Потягнувши за краї заготовки, скрутіть її в товстий джгут.
Закручуючи тісто, намагайтеся не порвати його - Підверніть краю і сформуйте булочки, добре скріпивши кінці джгутиків.
- Повторіть ці дії з усім тестом.
- Викладіть булочки на деко з листом пекарської папери так, щоб вони не торкалися одне одного. У процесі випікання заготовки значно збільшаться в розмірах і можуть злипнутися.
Між булочками повинні залишатися проміжки в кілька сантиметрів - Залиште булочки на 10 хвилин, щоб піднялося тісто, потім змастіть заготовки яєчним жовтком.
- Випікайте ласощі 20 хвилин при 190 градусах.
Випікання булочок з корицею і цукром займає приблизно третину години
Відео: булочки з корицею
Щоб порадувати сім'ю ароматної і смачною випічкою, досить запастися потрібними продуктами і парою годин вільного часу. Булочки з корицею і цукром з дріжджового тіста припадуть до душі ласунам будь-якого віку. Смачного!