» » Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв

Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв


Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв

Від можливості поласувати тане в роті здобним тестом, з кристалами цукру і розсипом золотисто-коричневої, неповторно ароматною кориці відмовляться всі. Апетитні булочки відмінно доповнюють чашечку кави або чаю, добре поєднуються з какао, молоком, соком і компотом.

Покроковий рецепт приготування булочок з корицею і цукром з дріжджового тіста

Згадуючи дитинство, я сміливо можу сказати, що булочки з корицею і цукром, які завжди продавалися в буфеті моєї школи, зникали з прилавка в першу чергу. Але тільки з часом я зрозуміла, що те ж саме ласощі, але приготоване вже своїми руками, в рази смачніше, ніж продукт громадського харчування.

Складові:

  • 500-550 г пшеничного борошна;
  • 300 мл води;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 70 г цукру;
  • 4 г солі;
  • 1 ч. Л. меленої кориці;
  • 1 яєчний жовток;
  • рафінована соняшникова олія.

приготування:

  1. Дріжджі змішайте з 10 г цукру і теплою водою.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    В першу чергу необхідно змішати сухі дріжджі з частиною цукру і теплою водою
  2. Розмішайте інгредієнти, накрийте кришкою, залиште на 5 хвилин.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Щоб дріжджі почали діяти, опару необхідно накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі
  3. Додайте в опару ще 10 г цукру, сіль і 60 мл рафінованої соняшникової олії.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Щоб не зіпсувати смак ласощів різким смаком і ароматом, використовуйте рафіновану соняшникову олію
  4. Поступово всипте в миску просіяне борошно.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Борошно для тіста можна просіяти заздалегідь або робити це в процесі додавання в тісто
  5. Вимішайте м'яке, не прилипає до рук тісто.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    тісто повинно вийти м'яким
  6. Перекладіть тісто в змащену маслом ємність і помістіть в тепле місце на 1 годину.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Щоб тісто не прилипало до миски, попередньо змастіть її невеликою кількістю жиру
  7. Змішайте 50 г цукру і корицю.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Цукор і кориця змішуються в окремій ємності
  8. Тісто накрийте, залиште на 5-10 хвилин.
  9. Підсипаючи трохи борошна, розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5-0,7 см.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Товщина тіста не повинна перевищувати 7 мм
  10. Змастіть заготовку невеликою кількістю масла, потім посипте цукром з корицею.Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв

    Розкачане тісто необхідно посипати цукром і корицею так, щоб суміш рівномірно покрило всю площу заготовки

  11. Краї широких сторін тесту загорніть всередину так, як показано нижче, і знову змастіть маслом.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Щоб булочки вийшли листковими, змащуйте заготовку рослинним маслом
  12. Змастивши руки борошном, ще раз загорніть тісто всередину.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Щоб тісто не прилипало до рук, змащуйте пальці і долоні борошном
  13. Розріжте тісто на шматочки товщиною 5 см.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Товщина кожної заготовки для булочок повинна складати приблизно 5 см
  14. Тупим боком ножа притисніть кожну заготовку посередині.
  15. Потягнувши за краї заготовки, скрутіть її в товстий джгут.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Закручуючи тісто, намагайтеся не порвати його
  16. Підверніть краю і сформуйте булочки, добре скріпивши кінці джгутиків.
  17. Повторіть ці дії з усім тестом.
  18. Викладіть булочки на деко з листом пекарської папери так, щоб вони не торкалися одне одного. У процесі випікання заготовки значно збільшаться в розмірах і можуть злипнутися.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Між булочками повинні залишатися проміжки в кілька сантиметрів
  19. Залиште булочки на 10 хвилин, щоб піднялося тісто, потім змастіть заготовки яєчним жовтком.
  20. Випікайте ласощі 20 хвилин при 190 градусах.
    Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
    Випікання булочок з корицею і цукром займає приблизно третину години

Відео: булочки з корицею

Щоб порадувати сім'ю ароматної і смачною випічкою, досить запастися потрібними продуктами і парою годин вільного часу. Булочки з корицею і цукром з дріжджового тіста припадуть до душі ласунам будь-якого віку. Смачного!

Радимо прочитати

Яблучні маффіни з корицею
Швидко і просто, але неймовірно смачно - так можна сказати про яблучних маффіни. Маффіни самі по собі - це ідеальна ранкова випічка, тому що готувати ці ласощі просто, печуться вони якихось 20
Бурякові кекси з корицею і какао
Справжні любителі кексів і домашньої випічки можуть спекти щось смачне з будь-якого продукту! І якщо морквяні кекси і торти - давно не новинка, то солодка випічка з інших овочів все ще не дуже
Дріжджові булочки з сиром і оливками
Дріжджові булочки з сиром і оливками - це цікавий і смачний варіант несолодкої випічки. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування дріжджового тіста з додаванням житнього борошна.
Булочки на кефірі без дріжджів пишні та смачні - рецепт на швидку руку з фото
Колись я вже розповідала, як готую ось такі пампушки на кефірі і без дріжджів, вирішила в цей раз поекспериментувати - додати борошна побільше і зробити булочки, якраз до того зробила макову начинку,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки