Ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста: смачне доповнення до улюблених напоїв
Від можливості поласувати тане в роті здобним тестом, з кристалами цукру і розсипом золотисто-коричневої, неповторно ароматною кориці відмовляться всі. Апетитні булочки відмінно доповнюють чашечку кави або чаю, добре поєднуються з какао, молоком, соком і компотом.
Покроковий рецепт приготування булочок з корицею і цукром з дріжджового тіста
Згадуючи дитинство, я сміливо можу сказати, що булочки з корицею і цукром, які завжди продавалися в буфеті моєї школи, зникали з прилавка в першу чергу. Але тільки з часом я зрозуміла, що те ж саме ласощі, але приготоване вже своїми руками, в рази смачніше, ніж продукт громадського харчування.
Складові:
- 500-550 г пшеничного борошна;
- 300 мл води;
- 5 г сухих дріжджів;
- 70 г цукру;
- 4 г солі;
- 1 ч. Л. меленої кориці;
- 1 яєчний жовток;
- рафінована соняшникова олія.
приготування:
- Дріжджі змішайте з 10 г цукру і теплою водою.
- Розмішайте інгредієнти, накрийте кришкою, залиште на 5 хвилин.
- Додайте в опару ще 10 г цукру, сіль і 60 мл рафінованої соняшникової олії.
- Поступово всипте в миску просіяне борошно.
- Вимішайте м'яке, не прилипає до рук тісто.
- Перекладіть тісто в змащену маслом ємність і помістіть в тепле місце на 1 годину.
- Змішайте 50 г цукру і корицю.
- Тісто накрийте, залиште на 5-10 хвилин.
- Підсипаючи трохи борошна, розкачати тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5-0,7 см.
- Змастіть заготовку невеликою кількістю масла, потім посипте цукром з корицею.
Розкачане тісто необхідно посипати цукром і корицею так, щоб суміш рівномірно покрило всю площу заготовки
- Краї широких сторін тесту загорніть всередину так, як показано нижче, і знову змастіть маслом.
- Змастивши руки борошном, ще раз загорніть тісто всередину.
- Розріжте тісто на шматочки товщиною 5 см.
- Тупим боком ножа притисніть кожну заготовку посередині.
- Потягнувши за краї заготовки, скрутіть її в товстий джгут.
- Підверніть краю і сформуйте булочки, добре скріпивши кінці джгутиків.
- Повторіть ці дії з усім тестом.
- Викладіть булочки на деко з листом пекарської папери так, щоб вони не торкалися одне одного. У процесі випікання заготовки значно збільшаться в розмірах і можуть злипнутися.
- Залиште булочки на 10 хвилин, щоб піднялося тісто, потім змастіть заготовки яєчним жовтком.
- Випікайте ласощі 20 хвилин при 190 градусах.
Відео: булочки з корицею
Щоб порадувати сім'ю ароматної і смачною випічкою, досить запастися потрібними продуктами і парою годин вільного часу. Булочки з корицею і цукром з дріжджового тіста припадуть до душі ласунам будь-якого віку. Смачного!