» » Дріжджові рогалики з начинкою (повидло, варення, джем), рецепт з покроковими фото)

Дріжджові рогалики з начинкою (повидло, варення, джем), рецепт з покроковими фото)


Дріжджові рогалики на кефірі з начинкою (варення)

Цим рецептом дріжджових рогаликів на кефірі з солодкою начинкою поділилася з нами Анастасія Дворнікова, за що їй велике спасибі.

"Піч різні пироги, пиріжки та булочки я дуже люблю, мені подобається сам процес, практично завжди радує результат, а домашні дуже добре їдять будь-яку випічку. Особливо мені подобається пекти з дріжджового тіста, тонкощам роботи з ним мене навчила ще моя бабуся. Дрібна випічка з дріжджового тіста завжди смачна, з якими начинками вона не готувалася. Ось, наприклад, дріжджові рогалики на кефірі виходять дуже ніжними, повітряними і об'ємними, для начинки, я беру домашній густий джем або яблучне повидло - дивіться, як варити повидло з яблук.

Дріжджові рогалики на кефірі з начинкою (варення)

Інгредієнти для приготування рогаликів з солодкою начинкою з дріжджового тіста

Для приготування дріжджових рогаликів на кефірі з солодкою начинкою я підготувала: - близько 3 склянок пшеничного борошна вищого сорту; - 150 мл кефіру (підійде кефір з будь жирністю); - 2 ч. л. сухих дріжджів швидкодіючих; (якщо у вас є вічна закваска, то раджу замінити дріжджі трьома ст. л. закваски) - 1 ст. л. з гіркою цукру-піску; - ¼ Ч. л. солі; - 1 яйце; - 30 г вершкового масла; - 1 жовток і столову ложку молока для обмазки; - 100-150 г густого варення або джему; - 1-2 ст. л. цукрової пудри для посипання.

З такої кількості продуктів у мене виходить приблизно 10 рогаликів середнього розміру.

зробити опару

Рецепт приготування дріжджових рогаликів з густим варенням, джемом, повидлом

Покроково я готую дріжджові рогалики так: У досить об'ємною чашці змішала трохи підігрітий кефір, цукор, сіль і дріжджі. Чашку накрила і поставила в тепле місце, щоб дріжджі «розійшлися» (почали діяти).

Цієї займає 10-20 хвилин, коли на поверхні з'явився невеликий шар піни, можна замішувати тісто далі.

замісити тісто

До дріжджової маси додала яйце і розтоплене масло, все перемішала. Посіяла до всіх інгредієнтів у чашку 2 склянки борошна, вымесила ложкою. Третій стакан борошна додаю поступово, вимішуючи тісто руками. Як тільки тісто перестало прилипати до рук, воно готове.

тісто підійшло

Залишила тісто в чашці, накрила кришкою (можна накрити рушником або плівкою) і поставила «підходити в тепле місце без протягів, додатково поставила чашку в широку посудину з теплою водою, щоб процес йшов швидше. Через 40-60 хвилин тісто збільшується приблизно в два рази, можна починати робити рогалики.

розрізати тісто на трикутники

В цей же час потрібно включила духовку, щоб вона прогрілася до 200 градусів. Тісто розкрутила на столі, присипаному борошном качалкою в пласт шириною приблизно 0,5-0,7 мм, довільно нарізала трикутниками.

Якщо нарізка трикутників викликає труднощі, то тісто можна розкачати в круг і нарізати на сектори, аналогічно нарізування піци.

викласти начинку

Ближче до широкій стороні трикутника виклала чайною ложкою начинку (повидло, джем або варення), загорнула рогалики і виклала на змащений маслом деко.

згорнути рогалики

Так вчинила зі всіма трикутниками. Змішала жовток з молоком, змастила силіконової пензликом рогалики і залишити їх «щоб підійшло» хвилин на 20.

випікати рогалики в духовці

Збільшені в обсязі рогалики поставила в розігріту духовку. Якщо є режим конвекції в духовці, то його потрібно ввімкнути.

Випікатися дріжджові рогалики з солодкою начинкою будуть приблизно 20 хвилин, як тільки верх досить зарум'яниться, їх можна діставати. Відразу посипала випічку цукровою пудрою, розсіюючи її через сито.

рецепт дріжджових рогаликів з начинкою

Вже через кілька хвилин, коли рогалики трохи охололи, на запах збирається сім'я і майже вся порція з'їдається, особливо смачні вони з молоком або запашним трав'яним чаєм. Якщо під рукою немає підходящої начинки, то приготувати рогалики можна і без неї, просто після нарізування трикутників я посипаю їх цукром і загортаю, а разом з рогаликами подаю будь-яке варення, згущене молоко або ягідний сироп.

Дивіться також, як приготувати рогалики з сирного тіста.

як приготувати рогалики з дріжджового тістарогалики з повидлом

Радимо прочитати

Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото
Я вам вже розповідала, як я варю ось таке варення з слив, ні в цей, ні в яке інше варення я воду не додаю, засинаю ягоди цукром, чекаю поки вони пустять сік і потім варю. Це дозволяє заощадити час
Швидкі пиріжки з яблуками без дріжджів на сирному тісті - рецепт з покроковими фото
Звичайно, я вже пекла дріжджові пиріжки з яблуками і це найбільш відомий рецепт випічки яблучних пиріжків в духовці. Сьогодні я вам розповім, як можна приготувати смачні пиріжки з яблучною начинкою
Швидкі пиріжки на кефірі з повидлом без дріжджів і яєць смажені на сковороді (тісто на кефірі) - моментальний рецепт з покроковими фото
Рецепт цих пишних, чудових пиріжків з повидлом - продовження або доповнення ось цього рецепту бездрожжевых пампушок на кефірі. Точніше навіть сказати, що це один і той же рецепт, просто вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки