» » Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото

Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото


Сливове повидло

Я вам вже розповідала, як я варю ось таке варення з слив, ні в цей, ні в яке інше варення я воду не додаю, засинаю ягоди цукром, чекаю поки вони пустять сік і потім варю. Це дозволяє заощадити час стояння біля плити, щоб випарувати зайву рідину.

Поки варила кілька разів це варення прийшла мені в голову ідея перемолоти сливи на м'ясорубці і приготувати сливове повидло, щоб можна було його використовувати в якості начинки для пирогів і пиріжків. Так що сьогодні ділюся з вами саме цим рецептом.

Інгредієнти для приготування густого варення з слив типу джему

Щоб зварити такий густий сливовий джем (повидло) мені знадобилося:

пропорції такі:

на 1 кг слив беру приблизно 700 грам цукру

помити сливи

Сливи промила, видалила кісточки.

подрібнити сливи

Перемолола їх на м'ясорубці.

висипати цукор

Засипала цукром.

перемішати цукор

Перемішала і залишила хвилин на 20, щоб цукор розчинився.

варити повидло близько години

Потім поставила тазик на повільний вогонь і варила після закипання 40-45 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Сливове повидло чомусь у мене завжди трохи пригорає, скільки б я його не заважала, а якщо зовсім залишити без нагляду, то може сильно підгоріти.

З часу можна варити або більше або менше, дивіться самі, уваривайте поки густота повидла вас влаштує. подумайте тільки, що при охолодженні воно ще загусне.

готове повидло або джем з злив

З цим повидлом я вже смажила ось такі пиріжки без яєць і дріжджів.

Радимо прочитати

Як приготувати варення з жовтих слив
Є у вас маленькі кулінарні слабкості? Спробувавши варення з жовтих слив, ви відразу ж обзаведетеся хоча б однієї! Ніжна кислинка жовтої сливи дуже гармонійно оттеняется приємною солодкістю, особливо
Яблучний джем економний - як зварити смачно і швидко, рецепт з покроковими фото
Ось таке густе яблучне повидло я колись вже готувала. Сьогодні варила варення з яблук, по суті нічим не відрізняється від повидла, але є декілька відмінностей в його приготуванні. Раніше шкірку від

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки