Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото
Я вам вже розповідала, як я варю ось таке варення з слив, ні в цей, ні в яке інше варення я воду не додаю, засинаю ягоди цукром, чекаю поки вони пустять сік і потім варю. Це дозволяє заощадити час стояння біля плити, щоб випарувати зайву рідину.
Поки варила кілька разів це варення прийшла мені в голову ідея перемолоти сливи на м'ясорубці і приготувати сливове повидло, щоб можна було його використовувати в якості начинки для пирогів і пиріжків. Так що сьогодні ділюся з вами саме цим рецептом.
Інгредієнти для приготування густого варення з слив типу джему
Щоб зварити такий густий сливовий джем (повидло) мені знадобилося:
пропорції такі:
на 1 кг слив беру приблизно 700 грам цукру

Сливи промила, видалила кісточки.

Перемолола їх на м'ясорубці.

Засипала цукром.

Перемішала і залишила хвилин на 20, щоб цукор розчинився.

Потім поставила тазик на повільний вогонь і варила після закипання 40-45 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Сливове повидло чомусь у мене завжди трохи пригорає, скільки б я його не заважала, а якщо зовсім залишити без нагляду, то може сильно підгоріти.
З часу можна варити або більше або менше, дивіться самі, уваривайте поки густота повидла вас влаштує. подумайте тільки, що при охолодженні воно ще загусне.

З цим повидлом я вже смажила ось такі пиріжки без яєць і дріжджів.