Варення з абрикосів без кісточок - рецепт з покроковими фото
В сезон абрикосів ну як не наварити на зиму ароматного, яскравого, запашного абрикосового варення? Чесно хотіла зварити його з кісточками, але вони з такою працею у мене розколювалися, що після третьої кісточки я залишила цю справу. Тому варення з абрикосів в цей раз я варила без кісточок.
До того ж будь-яке варення я завжди варю без додавання води, краще я трохи почекаю поки засипані цукром ягоди або фрукти пустять сік, ніж потім буду довго і наполегливо виварювати зайву воду з варення.
Інгредієнти для приготування абрикосового варення з кісточок
Щоб приготувати варення з абрикосів без кісточок мені знадобилося:
абрикоси - 1 кг цукор - 800 грам
Як приготувати варення з абрикосів - рецепт з покроковими фото
Абрикоси помила, порізала навпіл і витягла кісточки.
Засипала абрикоси цукром.
Перемішала рукою акуратно, щоб не пошкодити абрикоси і залишила їх на пару годин, щоб абрикоси пустили сік і цукор почав розчинятися.
Ось так приблизно вийшло, бачите води зовсім не додавала, а скільки багато соку вийшло і так без додавання рідини.
Поставила каструлю на маленький вогонь довела до кипіння, включила вогонь сильніше і кип'ятила варення без кришки 5 хвилин, щоб воно інтенсивно вываривалось. Після цього плиту вимкнула і залишила варення з абрикосів на 12 годин, нехай постоїть охолоне. Я зазвичай варю його ввечері і залишаю до ранку.
Вранці точно також довела варення до кипіння і прокипятила хвилин 7-10. Заважати абрикоси ложкою не бажано, так як вони ніжні легко рвуться. Можна просто потрясе каструлю і цього буде достатньо. Після другої варіння остудила абрикосове варення, простерилизовала банки, розклала варення по банках, закрила сухими стерилізованими кришками і поставила до зими.
Не розкладайте по банкам гаряче варення інакше воно отпотеет під кришкою і заграє потім.
до Речі, якщо подрібнити варення блендером, то вийде абрикосовий джем.