» » Варення з абрикосів без кісточок - рецепт з покроковими фото

Варення з абрикосів без кісточок - рецепт з покроковими фото


Варення з абрикосів без кісточок

В сезон абрикосів ну як не наварити на зиму ароматного, яскравого, запашного абрикосового варення? Чесно хотіла зварити його з кісточками, але вони з такою працею у мене розколювалися, що після третьої кісточки я залишила цю справу. Тому варення з абрикосів в цей раз я варила без кісточок.

До того ж будь-яке варення я завжди варю без додавання води, краще я трохи почекаю поки засипані цукром ягоди або фрукти пустять сік, ніж потім буду довго і наполегливо виварювати зайву воду з варення.

Інгредієнти для приготування абрикосового варення з кісточок

Щоб приготувати варення з абрикосів без кісточок мені знадобилося:

абрикоси - 1 кг цукор - 800 грам

Варення з абрикосів без кісточок

Як приготувати варення з абрикосів - рецепт з покроковими фото

Абрикоси помила, порізала навпіл і витягла кісточки.

Варення з абрикосів без кісточок

Засипала абрикоси цукром.

Варення з абрикосів без кісточок

Перемішала рукою акуратно, щоб не пошкодити абрикоси і залишила їх на пару годин, щоб абрикоси пустили сік і цукор почав розчинятися.

Варення з абрикосів без кісточок

Ось так приблизно вийшло, бачите води зовсім не додавала, а скільки багато соку вийшло і так без додавання рідини.

Варення з абрикосів без кісточок

Поставила каструлю на маленький вогонь довела до кипіння, включила вогонь сильніше і кип'ятила варення без кришки 5 хвилин, щоб воно інтенсивно вываривалось. Після цього плиту вимкнула і залишила варення з абрикосів на 12 годин, нехай постоїть охолоне. Я зазвичай варю його ввечері і залишаю до ранку.

Вранці точно також довела варення до кипіння і прокипятила хвилин 7-10. Заважати абрикоси ложкою не бажано, так як вони ніжні легко рвуться. Можна просто потрясе каструлю і цього буде достатньо. Після другої варіння остудила абрикосове варення, простерилизовала банки, розклала варення по банках, закрила сухими стерилізованими кришками і поставила до зими.

Не розкладайте по банкам гаряче варення інакше воно отпотеет під кришкою і заграє потім.

до Речі, якщо подрібнити варення блендером, то вийде абрикосовий джем.

готове густе варення з абрикосівВарення з абрикосів без кісточок

Радимо прочитати

Пампушки без дріжджів і без яєць на сковороді (тісто на кефірі) - рецепт з покроковими фото
Добрий день, мої дорогі! Дякую вам за ваші відгуки та коментарі, за те, що чекаєте моїх рецептів. Я поки збираю натхнення, влітку знову примусь за роботу і буду радувати вас новими ідеями і рецептами
Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото
Я вам вже розповідала, як я варю ось таке варення з слив, ні в цей, ні в яке інше варення я воду не додаю, засинаю ягоди цукром, чекаю поки вони пустять сік і потім варю. Це дозволяє заощадити час

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки