» » Абрикосовий джем на зиму - рецепт з покроковими фото

Абрикосовий джем на зиму - рецепт з покроковими фото


Абрикосовий джем

Цей абрикосовий джем вариться практично так само, як ось це варення з абрикосів без кісточок. Пропорції теж я брала такі ж, на 1 кілограм абрикосів, 800 грам цукру.

Варила як звичайне варення, просто в кінці подрібнила абрикоси блендером, вийшов такий сонячний і ароматний джем, будемо взимку згадувати літо.

Інгредієнти для приготування густого варення з абрикосів без води

Щоб приготувати абрикосовий джем мені знадобилося:

абрикоси - 1 кг цукор - 800 грам

абрикоси помити

Абрикоси помила, розрізала навпіл і видалила кісточки.

висипати цукор

Висипала цукор у абрикоси.

перемішати

Перемішала і залишила абрикоси приблизно години на 2-3, вони повинні пустити сік.

абрикоси пустили сік

Будь-яке варення я варю без додавання води, просто чекаю поки фрукти (ягоди) пустять сік. Ось скільки соку вийшло від абрикосів, цукор практично розчинився.

абрикоси варяться

Поставила каструлю на повільний вогонь, після закипання варила абрикоси на сильному вогні, щоб все кипіло і вирувало хвилин 15, кришка при цьому була відкрита, щоб зайва рідина вываривалась.

Потім вогонь відключила залишила каструлю до повного остигання, я залишила на ніч, а вранці продовжила варити.

Проварила ще хвилин 15.

збити блендером

Подрібнила абрикоси блендером прямо в каструлі і проварила ще хвилин 5.

Я хотіла отримати густий джем, тому і варила його ось так з повним охолодженням і повторної проваркой.

Абрикосовий джем

Абрикосовий джем повністю остудила і розклала по чистим, сухим, стерилізованим банкам. Я зазвичай мию банку, кладу її в мікрохвильовку і прогріваю її там, поки банку повністю не обсохне.

Щоб варення краще зберігалося взимку я висипаю маленьку щіпку лимонної кислоти зверху, а потім закриваю кришкою.

Абрикосовий джем

Радимо прочитати

Солодкі помідори на зиму, дуже смачні - кращий рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам найсмачніший рецепт засолки солодких помідорів на зиму. Скільки я не пробувала варіантів, але ці завжди у фаворитах і не тільки у мене. Такі помідори ніколи не застоюються після
Консервована квасоля в томатному соусі на зиму - рецепт з покроковими фото
ми Зібрали в цьому році урожай квасолі, зазвичай пересипаємо її в тряпочна мішок і вона зберігається так всю зиму, йде вона у нас виключно тільки на борщ. В цьому році вирішила заготовити якусь
Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото
Я вам вже розповідала, як я варю ось таке варення з слив, ні в цей, ні в яке інше варення я воду не додаю, засинаю ягоди цукром, чекаю поки вони пустять сік і потім варю. Це дозволяє заощадити час

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки