Абрикосовий джем на зиму - рецепт з покроковими фото
Цей абрикосовий джем вариться практично так само, як ось це варення з абрикосів без кісточок. Пропорції теж я брала такі ж, на 1 кілограм абрикосів, 800 грам цукру.
Варила як звичайне варення, просто в кінці подрібнила абрикоси блендером, вийшов такий сонячний і ароматний джем, будемо взимку згадувати літо.
Інгредієнти для приготування густого варення з абрикосів без води
Щоб приготувати абрикосовий джем мені знадобилося:
абрикоси - 1 кг цукор - 800 грам
Абрикоси помила, розрізала навпіл і видалила кісточки.
Висипала цукор у абрикоси.
Перемішала і залишила абрикоси приблизно години на 2-3, вони повинні пустити сік.
Будь-яке варення я варю без додавання води, просто чекаю поки фрукти (ягоди) пустять сік. Ось скільки соку вийшло від абрикосів, цукор практично розчинився.
Поставила каструлю на повільний вогонь, після закипання варила абрикоси на сильному вогні, щоб все кипіло і вирувало хвилин 15, кришка при цьому була відкрита, щоб зайва рідина вываривалась.
Потім вогонь відключила залишила каструлю до повного остигання, я залишила на ніч, а вранці продовжила варити.
Проварила ще хвилин 15.
Подрібнила абрикоси блендером прямо в каструлі і проварила ще хвилин 5.
Я хотіла отримати густий джем, тому і варила його ось так з повним охолодженням і повторної проваркой.
Абрикосовий джем повністю остудила і розклала по чистим, сухим, стерилізованим банкам. Я зазвичай мию банку, кладу її в мікрохвильовку і прогріваю її там, поки банку повністю не обсохне.
Щоб варення краще зберігалося взимку я висипаю маленьку щіпку лимонної кислоти зверху, а потім закриваю кришкою.