» » Абрикосове варення з корицею

Абрикосове варення з корицею


Такий соковитий і солодкий фрукт, як абрикос, мало кому не подобається. Незважаючи на свою солодкість, цей фрукт зовсім шкідливий, адже в ньому міститься корисний цукор. Крім цього, в ньому є і каротин, і калій, і фосфор, і магній, і вітамін А, і інші корисні речовини і вітаміни. Тому дуже хочеться зберегти його користь не тільки в сезон, але і на зиму, у вигляді варення. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати дуже смачне абрикосове варення з корицею. Чому кориця? Звичайне варення з абрикосів набуває неземний смак і аромат, якщо в нього додати хоча б трохи кориці (можна у вигляді паличок). Кориця додасть йому «теплоту», ніжність і злегка пекучі, солодкі нотки.

Як зварити смачне абрикосове варення

складові

  • абрикоси - 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • кориця - 1 паличка (якщо хочете більш насичений аромат - 2 палички)

Що знадобиться для приготування варення з абрикосів

Як зварити абрикосове варення

1. Замочуємо абрикоси у воді, залишаємо на 5 хвилин, після чого змиваємо з них весь пил і бруд.

Загрузка...

Крок 1 - Промиваємо абрикоси

2. Найбільш «складне» в рецепті - це відокремити кісточки від м'якоті. Для цього поділяємо абрикос на дві половинки і виймаємо кісточку, при необхідності допомагаємо собі ножем.

Крок 2 - Виймаємо кісточки з абрикосів

3. Додаємо цукор, просто насипаємо зверху, не перемішуємо. Ми залишаємо абрикоси з цукром на 5 годин, щоб пустили сік. Відразу зверху можна покласти палички кориці, щоб фрукти вже починали вбирати пряний аромат.

Крок 3 - Засипаємо абрикоси цукром

Крок 3 - Ми залишаємо абрикоси з цукром на 5 годин

4. Варити абрикосове варення найкраще в широкій мідної (або з нержавійки) посуді. Варимо обов'язково на слабкому вогні, що з'являється пінку знімаємо. Перший раз проварюємо варення 30 хвилин, потім даємо йому охолонути.

Крок 4 - Варимо варення з абрикосів 30 хвилин

5. Друга варіння займе за часом теж 30 хвилин. Треба відзначити, що якщо ви не хочете дуже вираженого аромату кориці, тоді найкраще палички додавати в варення не відразу, а за 10 хвилин до вимкнення.

Крок 5 - Даємо абрикосовому варення охолонути і варимо ще 30 хвилин

Готове абрикосове варення з корицею розливаємо гарячим в сухі чисті банки, потім їх треба закупорити залізними кришками і охолодити.

Рецепт варення з абрикосів на зиму

Приємного вам апетиту!

Радимо прочитати

Варення з червоної смородини з корицею
Червона смородина, хоча і поступається за ароматом чорної, але все ж має свої унікальні властивості і смаком. У ній дещо меншу кількість аскорбінової кислоти, а ось калію і заліза предостатньо. Ця
Варення з абрикосів з мигдалем
Якщо ви любите снідати теплими тостами з варенням, вам до смаку оладки або млинці з джемом, а також ви не байдужі до солодких добавок до м'яса або сиру, вам неодмінно сподобається варення з абрикосів

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки