Абрикосове варення з корицею
Такий соковитий і солодкий фрукт, як абрикос, мало кому не подобається. Незважаючи на свою солодкість, цей фрукт зовсім шкідливий, адже в ньому міститься корисний цукор. Крім цього, в ньому є і каротин, і калій, і фосфор, і магній, і вітамін А, і інші корисні речовини і вітаміни. Тому дуже хочеться зберегти його користь не тільки в сезон, але і на зиму, у вигляді варення. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати дуже смачне абрикосове варення з корицею. Чому кориця? Звичайне варення з абрикосів набуває неземний смак і аромат, якщо в нього додати хоча б трохи кориці (можна у вигляді паличок). Кориця додасть йому «теплоту», ніжність і злегка пекучі, солодкі нотки.
складові
- абрикоси - 1 кг
- цукор - 1 кг
- кориця - 1 паличка (якщо хочете більш насичений аромат - 2 палички)
Як зварити абрикосове варення
1. Замочуємо абрикоси у воді, залишаємо на 5 хвилин, після чого змиваємо з них весь пил і бруд.
2. Найбільш «складне» в рецепті - це відокремити кісточки від м'якоті. Для цього поділяємо абрикос на дві половинки і виймаємо кісточку, при необхідності допомагаємо собі ножем.
3. Додаємо цукор, просто насипаємо зверху, не перемішуємо. Ми залишаємо абрикоси з цукром на 5 годин, щоб пустили сік. Відразу зверху можна покласти палички кориці, щоб фрукти вже починали вбирати пряний аромат.
4. Варити абрикосове варення найкраще в широкій мідної (або з нержавійки) посуді. Варимо обов'язково на слабкому вогні, що з'являється пінку знімаємо. Перший раз проварюємо варення 30 хвилин, потім даємо йому охолонути.
5. Друга варіння займе за часом теж 30 хвилин. Треба відзначити, що якщо ви не хочете дуже вираженого аромату кориці, тоді найкраще палички додавати в варення не відразу, а за 10 хвилин до вимкнення.
Готове абрикосове варення з корицею розливаємо гарячим в сухі чисті банки, потім їх треба закупорити залізними кришками і охолодити.
Приємного вам апетиту!