» » Абрикосове варення без кісточок - класичний рецепт

Абрикосове варення без кісточок - класичний рецепт


Абрикосове варення без кісточок, до складу якого входить лише цукор і абрикоси - це класичний смак, дуже просте приготування, мінімум клопоту і зимовий насолоду (адже варення ми закриваємо на зиму). Дуже смачним і ніжним варення виходить з домашніх абрикос, так як вони по-особливому соковиті, смачні і ароматні.

Як варити абрикосове варення - рецепт з фото

складові

  • абрикоси - 1 кг
  • білий цукор - 1 кг

Для приготування знадобляться:

  • банки
  • залізні кришки
  • ключ для закочування банок

Як зварити абрикосове варення

1. У великій кількості води необхідно вимити абрикоси. Для зручності можна це зробити у відрі, а потім ще раз промити абрикоси в раковині через друшляк. Дочекайтеся щоб стекла вода.

Крок 1 - Промиваємо абрикоси для варення

2. Розбираємо абрикоси на половинки, кісточки викидаємо. Якщо фрукти тверді - скористайтеся невеликим гострим ножем, щоб вилучити кісточки. М'якоть з'єднуємо з цукром і залишаємо в просторій каструлі на кілька годин (хоча б на 3-4 години). Кількість цукру з даного рецептом дорівнює вазі абрикос, але за бажанням ви можете збільшити цю пропорцію, особливо, якщо у вас не дуже солодкі абрикоси.

Загрузка...

Крок 2 - Засипаємо абрикоси цукром

3. Абрикосове варення вариться за 2 прийоми по 30-40 хвилин, це трохи довше, ніж варення зі смородини або малини. Вся справа в тому, що шкірка цього сонячного фрукта не так швидко розварюється, тому варення доводиться довше тримати на вогні. Варимо на повільному вогні, пінку обов'язково знімаємо ложкою (дерев'яної!).

Після того, як варення побувало на плиті 2 рази, ви можете вирішити - залишити його в такому вигляді (з шматочками абрикосів) або ж варити ще 1-2 рази (але вже по 20 хвилин), щоб всі шматочки фруктів перетворилися в однорідну суміш.

Крок 3 - Варимо варення в 2 прийоми по 30-40 хвилин

4. Закривати абрикосове варення слід тільки гарячим (найкраще киплячим). Стерилізовану гарячу банку тримайте однією рукою (в кухонної рукавичці, щоб не обпектися), а іншою рукою ополоником наливаєте варення. Швиденько накриваєте кришкою і закочує спеціальним ключем (автомат або напівавтомат). Не забудьте витерти банки від патьоків, інакше потім вони будуть липкими.

Найкраще відразу після закачування перевернути банки кришками вниз і добре їх укутати, наприклад, старою ковдрою. Приблизно на наступний день ви можете дістати варення з «норки» і перемістити його на поличку, де воно буде зберігатися близько двох років (бажано в прохолодному, сухому і темному місці).

Радимо прочитати

Як приготувати варення з жовтих слив
Є у вас маленькі кулінарні слабкості? Спробувавши варення з жовтих слив, ви відразу ж обзаведетеся хоча б однієї! Ніжна кислинка жовтої сливи дуже гармонійно оттеняется приємною солодкістю, особливо
Яблучно-абрикосовий джем
Якщо у вас вдома утворилися поклади абрикосів і яблук, не дайте їм пропасти, приготуйте смачну зимову заготовку - ароматний яблучно-абрикосовий джем. Хороший джем з поєднання цих фруктів виходить за
Абрикосове варення з корицею
Такий соковитий і солодкий фрукт, як абрикос, мало кому не подобається. Незважаючи на свою солодкість, цей фрукт зовсім шкідливий, адже в ньому міститься корисний цукор. Крім цього, в ньому є і
Варення з абрикосів з мигдалем
Якщо ви любите снідати теплими тостами з варенням, вам до смаку оладки або млинці з джемом, а також ви не байдужі до солодких добавок до м'яса або сиру, вам неодмінно сподобається варення з абрикосів

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки