» » Яблучно-абрикосовий джем

Яблучно-абрикосовий джем


Якщо у вас вдома утворилися поклади абрикосів і яблук, не дайте їм пропасти, приготуйте смачну зимову заготовку - ароматний яблучно-абрикосовий джем. Хороший джем з поєднання цих фруктів виходить за рахунок правильних пропорцій цукру. І ще один важливий момент: яблука потрібно вибирати соковиті, бажано солодкі, тоді джем буде дуже смачним. Яскравий і сонячний, джем з абрикосів і яблук прекрасно поєднується з прісною випічкою, а також підходить в якості начинки для домашніх пирогів і булочок.

Яблучно-абрикосовий джем - рецепт з фото

складові

  • абрикоси - 1 кг
  • яблука - 500г
  • цукор - 2 кг

В результаті у вас вийде 3-4 півлітрових банки джему.

Як приготувати джем з абрикосів і яблук

1. Яблука і абрикоси промиваємо під проточною водою, якщо яблука не вашого врожаю, їх краще всього обдати окропом і опустити потім в холодну воду, якщо збираєтеся використовувати їх з шкіркою. Прибираємо кісточки з абрикосів, вирізаємо серцевини з яблук, нарізаємо м'якоть часточками.

Загрузка...

Крок 1 - Нарізаємо яблука та абрикоси

2. Відправляємо абрикоси і яблука в каструлю з товстим дном, щедро засипаємо цукром. Нехай ця фруктова суміш настоюється 4 години. За цей час в каструлі з'явиться досить багато фруктового соку, в якому встигне розчинитися частина цукру. Але можна поступити трохи по-іншому: скласти в каструлю фрукти і залити їх гарячим солодким сиропом (вода + цукор).

Крок 2 - Засипаємо фрукти цукром

3. Можна варити джем. Ставимо каструлю на помірний вогонь, після закипання - відразу ж зменшуємо нагрів до мінімального. Варимо 30 хвилин, вимикаємо, даємо джему охолонути. Повторюємо дії по цій же схемі ще 2 рази. На третій раз ви побачите, що джем став густим, наваристим. Якщо при варінні ви помітили, що виділився сиропу замало, ви можете додати трохи води, але лише в тому випадку, коли його дійсно мало і він не покриває фрукти.

Крок 3 - Варимо джем з абрикосів і яблук в 3 заходи

Закривайте джем з абрикосів і яблук гарячим, в чисті стерилізовані банки. Закочувати можна як залізними, так і пластмасовими кришками. Після закочування залишиться тільки тепліше укутати баночки, так вони повільно охолонуть, а значить, будуть довше зберігатися (до 2-х років).

Радимо прочитати

Яблучно-грушевий джем
Чудовим доповненням для тостів, млинців, булочок і Сконе стане чудовий домашній джем з яблук і груш. Смак цієї солодкої заготовки можна назвати міксовий, адже в ньому чітко відчувається яблуко, яке
Варення з абрикосів з мигдалем
Якщо ви любите снідати теплими тостами з варенням, вам до смаку оладки або млинці з джемом, а також ви не байдужі до солодких добавок до м'яса або сиру, вам неодмінно сподобається варення з абрикосів
Яблучний джем економний - як зварити смачно і швидко, рецепт з покроковими фото
Ось таке густе яблучне повидло я колись вже готувала. Сьогодні варила варення з яблук, по суті нічим не відрізняється від повидла, але є декілька відмінностей в його приготуванні. Раніше шкірку від

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки