» » Яблучно-грушевий джем

Яблучно-грушевий джем


Чудовим доповненням для тостів, млинців, булочок і Сконе стане чудовий домашній джем з яблук і груш. Смак цієї солодкої заготовки можна назвати міксовий, адже в ньому чітко відчувається яблуко, яке оттеняется чудовим смаком груші. Солодкий, ніжний і дуже апетитний яблучно-грушевий джем напевно стане вашим фаворитом серед улюблених солодких заготовок на зиму.

Джем з груш і яблук на зиму - рецепт з фото

складові

  • яблука - 1 кг
  • груші - 0.5 кг
  • цукор - 2 кг

Як приготувати яблучно-грушевий джем

1. Фрукти для джему можна використовувати як з шкіркою, так і без неї. Якщо фрукти стиглі і м'які, можна не очищати їх. Нарізаємо яблука та груші невеликими шматочками. Можна скористатися спеціальним кухонним інструментом, який вирізає качани.

Крок 1 - Нарізаємо груші і яблука

Загрузка...

2. Підготуйте велику простору миску, куди треба зсипати шматочки фруктів. Далі додається цукор, бажано, щоб він був дрібним. Тепер цю суміш треба витримати приблизно 4 години. Через цей час, ви побачите, що частина миски займає сік. Значить, все йде правильно! Адже варити джем необхідно у власному соку з цукром, додаючи воду. Лише в тому випадку, коли соку дуже мало (що малоймовірно), можна додати трішки води.

Крок 2 - Засипаємо фрукти цукром

3. Джем з яблук і груш вариться за 3 прийоми. Посуд вибирайте простору і обов'язково з товстим денцем. Важливо не зменшувати кількість цукру, так як в результаті консистенція заготовки буде рідкуватий, більше схожою на варення. Варимо по 35 хвилин на повільному вогні. Перед кожним «заходом» витримуємо джем 2-3 години, щоб він встигав повністю охолонути. При кипінні утворюється пінка, її потрібно знімати.

Крок 3 - Варимо джем з яблук і груш в 3 заходи

4. Після третього «заходу» можна закочувати джем з яблук і груш в банки (попередньо прогріті і стерилізовані). Важливо, щоб джем на момент закачування був киплячим. З метою безпеки працюйте в рукавичках або з прихватками.

Зберігайте баночки в підвалі не більше двох років.

Радимо прочитати

Грушеве варення з лимоном і лаймом
Шукаєте натуральний і корисний джерело енергії? Тоді вибирайте грушу! Вона низькокалорійна і поживна, фруктози в ній набагато більше, ніж глюкози. До речі, цей фрукт не тільки смачний, але і
Яблучний джем економний - як зварити смачно і швидко, рецепт з покроковими фото
Ось таке густе яблучне повидло я колись вже готувала. Сьогодні варила варення з яблук, по суті нічим не відрізняється від повидла, але є декілька відмінностей в його приготуванні. Раніше шкірку від

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки