» » Яблучний джем економний - як зварити смачно і швидко, рецепт з покроковими фото

Яблучний джем економний - як зварити смачно і швидко, рецепт з покроковими фото


Яблучний джем

Ось таке густе яблучне повидло я колись вже готувала. Сьогодні варила варення з яблук, по суті нічим не відрізняється від повидла, але є декілька відмінностей в його приготуванні. Раніше шкірку від яблук я викидала, а сьогодні я її буду використовувати в рецепті.

Справа в тому, що в шкірці яблука присутній пектин - це желюючий агент, так навіщо його викидати на смітник, якщо його можна виварити і завдяки йому яблучний джем вийде більш желеподібним.

Інгредієнти для приготування простого яблучного джему

Щоб приготувати економний яблучний джем мені знадобилося:

Яблуко - 2 кг Цукор - 1 кг Вода - пів склянки

почистити яблука

Як приготувати смачний і простий джем з яблук - рецепт з покроковими фото

Яблучка почистила, шкірку склала в каструлю, налила пів склянки води і поставила на повільний вогонь, накрила кришкою, щоб шкірка варилася-тушкувалась.

порізати яблука

Яблука порізала на четвертинки.

пересипати цукром

Посипала цукром, перемішала.

готовий яблучний сік

Шкірка варилася хвилин 15-20, коли вона вже уварилась і виділився яблучний сік, я вилила його в яблука.

відварити яблука

Поставила яблука на плиту варитися хвилин на 40 (спочатку під закритою кришкою, а потім коли виділилося багато соку, то відкрила кришку, яблука повинні стати м'якими.

Є такі сорти, які самі розвалюються в процесі варіння, але ці у мене не розварилися, так і залишилися четвертинками, тому мені довелося їх збити блендером.

Яблучний джем

Поставила яблучний джем увариваться до потрібної мені густоти, щоб залишилося якомога менше рідини. Він булькає, бризкається тому я накрила кришкою, щоб бризки не летіли, але не до кінця, щоб і пар виходив.

Яблучний джем

Щоб перевірити густину джему, покладіть трохи желе на тарілку, остудила і нахилила, він не повинен стікати.

готовий яблучний джем

Такий яблучний джем можна готувати на зиму, добре зберігається в прохолодному місці, так і просто при кімнатній температурі. Джем виходить густий, тому його можна використовувати як начинку для пиріжків з повидлом або булочок.

Радимо прочитати

Малинове варення на зиму - рецепт варення з малини з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як я варю варення з малини на зиму. Чесно сказати, переглянула кілька рецептів малинового варення і здивувалася, чому то практично у всіх з них пропонується додавати в ягоду з
Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото
Я вам вже розповідала, як я варю ось таке варення з слив, ні в цей, ні в яке інше варення я воду не додаю, засинаю ягоди цукром, чекаю поки вони пустять сік і потім варю. Це дозволяє заощадити час

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки