Яблучний джем економний - як зварити смачно і швидко, рецепт з покроковими фото
Ось таке густе яблучне повидло я колись вже готувала. Сьогодні варила варення з яблук, по суті нічим не відрізняється від повидла, але є декілька відмінностей в його приготуванні. Раніше шкірку від яблук я викидала, а сьогодні я її буду використовувати в рецепті.
Справа в тому, що в шкірці яблука присутній пектин - це желюючий агент, так навіщо його викидати на смітник, якщо його можна виварити і завдяки йому яблучний джем вийде більш желеподібним.
Інгредієнти для приготування простого яблучного джему
Щоб приготувати економний яблучний джем мені знадобилося:
Яблуко - 2 кг Цукор - 1 кг Вода - пів склянки
Як приготувати смачний і простий джем з яблук - рецепт з покроковими фото
Яблучка почистила, шкірку склала в каструлю, налила пів склянки води і поставила на повільний вогонь, накрила кришкою, щоб шкірка варилася-тушкувалась.
Яблука порізала на четвертинки.
Посипала цукром, перемішала.
Шкірка варилася хвилин 15-20, коли вона вже уварилась і виділився яблучний сік, я вилила його в яблука.
Поставила яблука на плиту варитися хвилин на 40 (спочатку під закритою кришкою, а потім коли виділилося багато соку, то відкрила кришку, яблука повинні стати м'якими.
Є такі сорти, які самі розвалюються в процесі варіння, але ці у мене не розварилися, так і залишилися четвертинками, тому мені довелося їх збити блендером.
Поставила яблучний джем увариваться до потрібної мені густоти, щоб залишилося якомога менше рідини. Він булькає, бризкається тому я накрила кришкою, щоб бризки не летіли, але не до кінця, щоб і пар виходив.
Щоб перевірити густину джему, покладіть трохи желе на тарілку, остудила і нахилила, він не повинен стікати.
Такий яблучний джем можна готувати на зиму, добре зберігається в прохолодному місці, так і просто при кімнатній температурі. Джем виходить густий, тому його можна використовувати як начинку для пиріжків з повидлом або булочок.