Простий кекс з яблуками - рецепт з покроковими фото
Нещодавно готувала ось такий кекс з грушами, сьогодні вирішила спробувати приготувати схожий кекс тільки з яблучною начинкою.
В рецепті тесту немає ні кефіру, ні молока, багато масла, але він більше схожий саме на кекс, а не на пиріг. Цей простий яблучний кекс виходить пишним, ніжним. За смаком можна додати в яблучка корицю, вийде ще більш цікавий смак і аромат.
Інгредієнти для простого яблучного кексу
Щоб приготувати такий простий кекс з яблуками мені знадобилося:
масло вершкове - 180 грам цукор - 180 грам (2/3 склянки) яйце - 3 шт. борошно - 250 грам (1.5 склянки) розпушувач - 1 ч. л. сіль - щіпка яблука - 3 шт.
Як просто і швидко спекти кекс з яблуками - рецепт з покроковими фото
Зазвичай якщо я збираюся готувати кекс, то заздалегідь дістаю з морозилки вершкове масло і залишаю його на столі, щоб воно розтануло і стало м'яким. Висипала в масло цукор.
Перетерла масло з цукром виделкою, розбила яйця, перемішала.
Висипала в тісто борошно і відразу розпушувач, віночком перемішала.
Тісто виходить ось таке, як на фото, досить густувате.
Яблука порізала кубиками і висипала в тісто.
Вмешала яблука в тісто.
Виклала тісто у форму і поставила її в розігріту духовку.
Пекла кекс приблизно 45 хвилин при температурі 180 градусів до повної готовності і рум'яної скоринки. Ось такий у мене вийшов яблучний кекс.
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти кексів