» » Шоколадний кекс

Шоколадний кекс


велика Кількість рецептів кексів вражає, адже яких тільки варіантів немає: кекс на кефірі, кекс з горіхами, мармуровий кекс, кекс з родзинками. Я ж пропоную приготувати смачний шоколадний кекс з волоськими горішками, який має насичений смак шоколаду і легку горіхову нотку. Шоколадний кекс

Інгредієнти для приготування шоколадного кексу

  • Маргарин або масло вершкове — 1 пачка (200 г)
  • Цукор — 1 склянка
  • Яйце — 3 шт.
  • Борошно — 1 склянку
  • Какао-порошок — 4 ст. ложки
  • Розпушувач для тіста — 1 пакетик
  • Сіль — на кінчику ножа
  • Ванілін — за смаком
  • Волоські горіхи — 0,5 склянки
  • Масло рослинне — для змащування форми

Процес приготування шоколадного кексу простий. З ним впорається навіть школяр, але все-таки є кілька особливостей. Про них — трохи нижче.

Як приготувати шоколадний кекс з волоськими горіхами:

  1. Отже, для початку включимо духовку. Температура 190 °C, режим верхній і нижній нагрів.
  2. Далі підготуємо волоські горішки для нашого кексу. Підсмажимо їх на сковорідці 5−7 хвилин на слабкому вогні, щоб вони підсохли і придбали приємний смак. Їх необхідно постійно помішувати, щоб не підгоріли з одного боку. Далі горіхи остуджуємо і подрібнюємо ножем або в блендері, не сильно дрібно. Щоб в кексі відчувалися шматочки.
  3. Тепер беремося за тісто. Маргарин необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб він відтанув до кімнатної температури. Змішуємо Маргарин з цукром, додаємо 3 яйця. Я читав, що в тісто для шоколадного кексу необхідно додавати тільки жовтки, але на власному досвіді переконався, що ціле яйце нітрохи не гірше.
  4. Йдемо далі: додаємо сіль. Потім борошно, в яку ми додали пакетик розпушувача і ванілін. І, нарешті, щоб кекс вийшов дійсно шоколадним, ми додаємо у наше тісто 4 ст. ложки какао-порошку. Скажу чесно, пробував додавати і менше какао, і більше, але, на мій погляд, 4 ст. ложки на наведене кількість інгредієнтів є оптимальним. І за смаком, і за кольором, і по консистенції.
  5. Майже все готово. Залишилося додати волоські горіхи. До речі, якщо ви замішували тісто міксером, додати горішки можна вже після, в готове тісто, обережно перемішавши вручну ложкою. І ще невеликий рада, горішки необхідно виваляти в борошні, щоб вони не осіли на дно форми для випікання, а рівномірно розподілилися по всій масі нашого майбутнього шоколадного кексика.
  6. Змащуємо форму для випічки кексу рослинним маслом. Акуратно викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по всій формі. І відправляємо в духовку на 40−45 хвилин. Чудовий аромат ванілі і шоколаду, з легкої горіховою ноткою почне наповнювати вашу кухню вже через 15−20 хвилин.
  7. Поки кекс печеться, ми приготували посипання у вигляді цукрової пудри. 2 ст. ложки цукру ми перетворили в пудру за допомогою кавомолки.
  8. І ось, наш шоколадний кекс готовий з шматочками волоських горіхів. Дістаємо його з духовки, виймаємо з форми і даємо охолонути. Що не вистачає нашому шоколадному кексу? Правильно — прикраси! Посипаємо його цукровою пудрою, прикрашаємо цілими горіхами, можна фруктами і шматочками м'яти.

Шоколадний кекс з горіхами

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Радимо прочитати

Манник з маком
Кекси і маффіни роблять з борошном, а от якщо борошно замінити манною крупою, то вийде смачний манник. Готувати його нескладно — впорається навіть школяр! Спробуйте, адже продукти для лепешняку
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить
Брауні з волоськими горіхами
Рецепт брауні я підглянув в одному з випусків журналу «Хліб•Сіль», але змінив його, використавши замість чорносливу з оригінального рецепту, волоські горіхи. Ця заміна виявилася дуже вдалою! Що
Шоколадний щербет з горішками в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Ще один цікавий і простий рецепт, який я знайшла в кулінарній книзі у мами за 2013 рік, ось недавно були такі капустяні оладки, а сьогодні робила шоколадний щербет. У книзі він називався - Щербет

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки