Ванільно-шоколадний кекс з полуницею
Кекси по праву вважаються одним з найпростіших видів домашньої випічки. Нічого надто складного і вигадливого: правильно змішати інгредієнти, відправити тісто в форму, поставити її в духовку - і прекрасний запашний десерт вже через якихось 40-50 хвилин на столі. Приготування кексів - це таке величезне поле для фантазії, що залишається лише вчасно себе зупинити, готуючи чергову порцію. Додавати в Кексовое тісто можна все, що забажає душа: горіхи і шоколад, насіння, висівки, сухофрукти. Особлива категорія - кекси зі свіжими фруктами і ягодами. Вже тут зупинятися не варто!
На окрему увагу заслуговує кекс з полуницею. Ця ягода чудово доповнює Кексовое тісто, стає в процесі приготування неймовірно ніжною, пускає багато соку, від чого і кекс стає важчим, вологим - текстура навіть злегка нагадує популярні тістечка Брауні. І саме поєднання полуниці і шоколаду лягло в основу цього рецепта кексу з полуницею. Для більшої різноманітності ви зможете спробувати як поєднання полуниці з ванільним кексом, так і поєднання цієї ж ягоди з кексом шоколадним, а все тому, що кекс буде подвійним!
Для того, щоб Кексовое тісто вдалося, дуже важливо заздалегідь дістати з холодильника вершкове масло, яйця і сироватку (молоко, кефір або іншу рідину, на основі якої буде готуватися кекс). Це буде запорукою того, що тісто не розшарується в процесі приготування, і готовий виріб буде ніжним і пишним.
складові
- 65 грамів м'якого вершкового масла
- 100 грамів цукру
- 2 яйця кімнатної температури
- 100 мл сироватки кімнатної температури
- 120 грамів білої пшеничної муки
- 0,75 ч. Ложки розпушувача
- 0.25 ч. Ложки соди
- 1 ст. ложка какао-порошку
- 18-20 ягід полуниці
Вихід готового продукту: 1 невеликий кекс (Якщо хочете приготувати більш високий кекс, просто збільште кількість всіх інгредієнтів вдвічі або використовуйте форму, менше за розміром стандартної).
Як приготувати ванільно-шоколадний кекс
Розм'якшене вершкове масло змішайте з цукром.
Збийте масло з цукром, а потім по одному введіть яйця.
Маса вийде кремовою і пишною.
Тепер в три прийоми введіть в тісто борошно, змішане з розпушувачем і содою.
Чергуйте кожну порцію борошна з порцією сироватки.
Половину тіста викладіть на дно форми для випічки.
У половину додайте какао-порошок.
Розподіліть шоколадне тісто поверх світлого.
Зверху розкладіть ягоди полуниці і злегка утопите їх в тісто.
Випікайте кекс з полуницею при температурі 180 градусів близько 45-50 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною паличкою. У процесі приготування тісто підніметься, а ягоди начебто сховаються всередині і стануть прекрасною начинкою.
Готовий ванільно-шоколадний кекс прикрасьте за бажанням какао-порошком, цукровою пудрою або стружкою шоколаду.