» » Сирний кекс з лимоном

Сирний кекс з лимоном


Сирно-лимонний кекс

Кекс - десерт найпростіший, але такий багатоликий! Саме в цьому секрет його неймовірну популярність по всьому світу. Кекс може бути і самостійним десертом - великим або маленьким, порційних, - а також частиною більш складного десерту. Наприклад, з кексового тесту нерідко печуть коржі для тортів і популярні капкейкі. І така універсальність кексового тесту - штука невипадкова, адже саме це тісто виходить ніжним, злегка вологим, дуже здобним і смачним. Адже кекс в більшості випадків навіть не потребує просочення - в ньому вже є все, щоб дарувати гастрономічне насолоду!

Повною мірою все це стосується сирного кексу з лимоном. Спробувавши кекс, приготований за цим рецептом, переконуєшся, що сир і лимон - це найпрекрасніше, майже божественне смакове поєднання. І це не дивлячись на всю простоту і буденність цих продуктів, адже навряд чи можна здивувати кого-небудь сиром і лимоном. А ось сирно-лимонним кексом ви однозначно приємно здивуйте і порадуєте всіх ласунів.

Рідко який кекс може бути таким вологим і ніжним. М'якуш цього сирного кексу важкий і дрібнопористий, розсипчастий і тане. Лимонна цедра надає йому яскравий аромат, який чудово «працює» в основі вершкового смаку сирного тесту, а трохи лимонного соку додає тісту легку кислинку і відповідає за збалансований смак.

складові

  • 270 грамів сиру
  • 250 грамів борошна
  • 200 грамів цукру
  • 115 грамів вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 лимон
  • 1 ч. Ложка соди

Вихід готового продукту: 1 великий прямокутний кекс

Загрузка...

Як приготувати сирний кекс

Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, щоб воно розм'якшилися. Також заздалегідь дістаньте яйця і сир, щоб всі ці інгредієнти мали однакову температуру.

Вершкове масло змішайте з цукром.

Змішуємо вершкове масло і цукор

Збийте масло з цукром до об'єднання і пишності, а потім по одному введіть яйця.

Збиваємо, додаючи яйця по одному

Маса повинна вийти кремовою і ніжною.

збита маса

Потім додайте в основу сир і перемішайте.

додаємо сир

З лимона на дрібній тертці зніміть цедру, а потім вичавіть сік. Якщо лимон попався соковитий, використовуйте сік половини лимона, а якщо немає - то цілого. Обов'язково процідіть сік через сито.

Знімаємо з лимона цедру, вичавлюємо сік

Додайте в тісто сік і цедру.

Додаємо цедру і сік

В самому кінці додайте в тісто борошно з содою.

Додаємо борошно і соду

Швидко перемішайте тісто міксером на низькій швидкості до однорідності.

Перемішуємо тісто міксером

Викладіть тісто в прямокутну кексовую форму, простелений пергаментом.

Викладаємо тісто у форму

Випікайте кекс при температурі 170 градусів близько години до рум'яного кольору. На поверхні готового кексу утворюється тріщина - це характерна ознака всіх кексів. Готовність вироби перевірте дерев'яною паличкою.

Подавати сирно-лимонний кекс краще в теплому вигляді - так він зберігає свою м'якість і запашний аромат. Зберігати ж кекс краще в холодильнику, так як в ньому багато добавок.

Сирний кекс з лимоном

Радимо прочитати

Морквяний кекс
Морквяний кекс - це справжні ласощі. І якщо ви в цьому сумніваєтеся, тому що жодного разу не пробували додавати морква в випічку, то вам необхідно терміново заповнити цю прогалину в своєму
Сметанний кекс
Рецептів приготування кексів величезну кількість: з родзинками, горіхами, шоколадні, з фруктами, яблуками, цукатами, корицею і так далі. А я пропоную приготувати сметанний кекс. Особливість його в
Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки