Сирний кекс з лимоном
Кекс - десерт найпростіший, але такий багатоликий! Саме в цьому секрет його неймовірну популярність по всьому світу. Кекс може бути і самостійним десертом - великим або маленьким, порційних, - а також частиною більш складного десерту. Наприклад, з кексового тесту нерідко печуть коржі для тортів і популярні капкейкі. І така універсальність кексового тесту - штука невипадкова, адже саме це тісто виходить ніжним, злегка вологим, дуже здобним і смачним. Адже кекс в більшості випадків навіть не потребує просочення - в ньому вже є все, щоб дарувати гастрономічне насолоду!
Повною мірою все це стосується сирного кексу з лимоном. Спробувавши кекс, приготований за цим рецептом, переконуєшся, що сир і лимон - це найпрекрасніше, майже божественне смакове поєднання. І це не дивлячись на всю простоту і буденність цих продуктів, адже навряд чи можна здивувати кого-небудь сиром і лимоном. А ось сирно-лимонним кексом ви однозначно приємно здивуйте і порадуєте всіх ласунів.
Рідко який кекс може бути таким вологим і ніжним. М'якуш цього сирного кексу важкий і дрібнопористий, розсипчастий і тане. Лимонна цедра надає йому яскравий аромат, який чудово «працює» в основі вершкового смаку сирного тесту, а трохи лимонного соку додає тісту легку кислинку і відповідає за збалансований смак.
складові
- 270 грамів сиру
- 250 грамів борошна
- 200 грамів цукру
- 115 грамів вершкового масла
- 3 яйця
- 1 лимон
- 1 ч. Ложка соди
Вихід готового продукту: 1 великий прямокутний кекс
Як приготувати сирний кекс
Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, щоб воно розм'якшилися. Також заздалегідь дістаньте яйця і сир, щоб всі ці інгредієнти мали однакову температуру.
Вершкове масло змішайте з цукром.
Збийте масло з цукром до об'єднання і пишності, а потім по одному введіть яйця.
Маса повинна вийти кремовою і ніжною.
Потім додайте в основу сир і перемішайте.
З лимона на дрібній тертці зніміть цедру, а потім вичавіть сік. Якщо лимон попався соковитий, використовуйте сік половини лимона, а якщо немає - то цілого. Обов'язково процідіть сік через сито.
Додайте в тісто сік і цедру.
В самому кінці додайте в тісто борошно з содою.
Швидко перемішайте тісто міксером на низькій швидкості до однорідності.
Викладіть тісто в прямокутну кексовую форму, простелений пергаментом.
Випікайте кекс при температурі 170 градусів близько години до рум'яного кольору. На поверхні готового кексу утворюється тріщина - це характерна ознака всіх кексів. Готовність вироби перевірте дерев'яною паличкою.
Подавати сирно-лимонний кекс краще в теплому вигляді - так він зберігає свою м'якість і запашний аромат. Зберігати ж кекс краще в холодильнику, так як в ньому багато добавок.