» » Морквяний кекс

Морквяний кекс


морквяний кекс

Морквяний кекс - це справжні ласощі. І якщо ви в цьому сумніваєтеся, тому що жодного разу не пробували додавати морква в випічку, то вам необхідно терміново заповнити цю прогалину в своєму гастрономічному досвіді за допомогою нашого простого рецепту неймовірно апетитного кексу. Він виходить ніжним, м'яким, вологим, і тому він ніколи не здасться вам сухуватим. А ще морквяний кекс може стати смачним тортом, якщо розрізати його на коржі і перемазати вершковим кремом. До речі, таким тортом можна буде насолоджуватися відразу ж після приготування, так як коржі не зажадають тривалого часу на просочення.

Морквяна випічка взагалі дуже дивна. По-перше, тому що морква там не відчувається абсолютно всупереч очікуванням і побоюванням. По-друге, природна солодкість цього коренеплоду тільки на руку тим, хто любить домашню випічку. По-третє, морквяна випічка чудово поєднується зі спеціями: її найкраще доповнюють кориця, мускатний горіх і імбир.

Морквяний кекс - це ще й чудовий сніданок. Він зарядить вас бадьорістю і енергією, підніме настрій своїм прекрасним кольором. Можна спекти його як у великій формі і нарізати на шматочки, так і розкласти тісто по маленьких формочках для маффінів і випекти в такому вигляді. І як страви для сніданку такий кекс буде найбільш смачним в теплому вигляді, зі шматочком вершкового масла або крем-сиром. Але це зовсім не означає, що вам необхідно вставати набагато раніше з ранку, щоб насолодитися смаком свіжої випічки - приготуйте кекс з вечора і розігрійте його в тостері, на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі.

Загрузка...

складові

  • 250 грамів уже очищеної моркви
  • 160 грамів борошна
  • 150 грамів цукру
  • 2 яйця
  • 0,5 ст. рослинного масла
  • 1 ч. Ложка розпушувача
  • 1 ч. Ложка кориці
  • 0,5 ч. Ложки соди
  • щіпка мускатного горіха
  • дрібка солі

Вихід готового продукту: 1 великий кекс, 6-8 порцій

Як приготувати морквяний кекс

Змішайте яйця з цукром в глибокій мисці.

Міксером на високій швидкості збийте яйця з цукром до пишного стану - як для приготування бісквіта.

Тепер, продовжуючи збивати, влийте в яєчну масу тонкою цівкою олію.

Маса стане нагадувати майонез по густоті і текстурі.

Окремо змішайте борошно з розпушувачем, содою, корицею, мускатним горіхом і сіллю.

Додайте сухі інгредієнти в суміш яєць, цукру і масла.

Перемішайте тісто міксером на низькій швидкості, щоб не було грудочок.

Тепер прийшла черга додати в тісто морква. Для цього очищену моркву відправте в блендер.

Подрібніть моркву до дрібного стану, а потім додайте в тісто і втрутився. За бажанням можна натерти моркву на дрібній тертці.

Викладіть тісто у форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до температури 160 градусів на 70-80 хвилин.

Готовність морквяного кексу перевірте шпажкою - вона повинна виходити з тіста сухою.

Готовий кекс за бажанням прикрасьте цукровою пудрою.

Кекс з морквою

Радимо прочитати

Сирний кекс з лимоном
Кекс - десерт найпростіший, але такий багатоликий! Саме в цьому секрет його неймовірну популярність по всьому світу. Кекс може бути і самостійним десертом - великим або маленьким, порційних, - а
Сметанний кекс
Рецептів приготування кексів величезну кількість: з родзинками, горіхами, шоколадні, з фруктами, яблуками, цукатами, корицею і так далі. А я пропоную приготувати сметанний кекс. Особливість його в
Морквяний пиріг
Спочатку може здатися незвичайним, що з моркви можна зробити пиріг, але не варто дивуватися. Виходить прекрасний морквяний пиріг, який можна назвати навіть тортом. Морква, яйця і зовсім трохи борошна
Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки