Морквяний кекс
Морквяний кекс - це справжні ласощі. І якщо ви в цьому сумніваєтеся, тому що жодного разу не пробували додавати морква в випічку, то вам необхідно терміново заповнити цю прогалину в своєму гастрономічному досвіді за допомогою нашого простого рецепту неймовірно апетитного кексу. Він виходить ніжним, м'яким, вологим, і тому він ніколи не здасться вам сухуватим. А ще морквяний кекс може стати смачним тортом, якщо розрізати його на коржі і перемазати вершковим кремом. До речі, таким тортом можна буде насолоджуватися відразу ж після приготування, так як коржі не зажадають тривалого часу на просочення.
Морквяна випічка взагалі дуже дивна. По-перше, тому що морква там не відчувається абсолютно всупереч очікуванням і побоюванням. По-друге, природна солодкість цього коренеплоду тільки на руку тим, хто любить домашню випічку. По-третє, морквяна випічка чудово поєднується зі спеціями: її найкраще доповнюють кориця, мускатний горіх і імбир.
Морквяний кекс - це ще й чудовий сніданок. Він зарядить вас бадьорістю і енергією, підніме настрій своїм прекрасним кольором. Можна спекти його як у великій формі і нарізати на шматочки, так і розкласти тісто по маленьких формочках для маффінів і випекти в такому вигляді. І як страви для сніданку такий кекс буде найбільш смачним в теплому вигляді, зі шматочком вершкового масла або крем-сиром. Але це зовсім не означає, що вам необхідно вставати набагато раніше з ранку, щоб насолодитися смаком свіжої випічки - приготуйте кекс з вечора і розігрійте його в тостері, на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі.
складові
- 250 грамів уже очищеної моркви
- 160 грамів борошна
- 150 грамів цукру
- 2 яйця
- 0,5 ст. рослинного масла
- 1 ч. Ложка розпушувача
- 1 ч. Ложка кориці
- 0,5 ч. Ложки соди
- щіпка мускатного горіха
- дрібка солі
Вихід готового продукту: 1 великий кекс, 6-8 порцій
Як приготувати морквяний кекс
Змішайте яйця з цукром в глибокій мисці.
Міксером на високій швидкості збийте яйця з цукром до пишного стану - як для приготування бісквіта.
Тепер, продовжуючи збивати, влийте в яєчну масу тонкою цівкою олію.
Маса стане нагадувати майонез по густоті і текстурі.
Окремо змішайте борошно з розпушувачем, содою, корицею, мускатним горіхом і сіллю.
Додайте сухі інгредієнти в суміш яєць, цукру і масла.
Перемішайте тісто міксером на низькій швидкості, щоб не було грудочок.
Тепер прийшла черга додати в тісто морква. Для цього очищену моркву відправте в блендер.
Подрібніть моркву до дрібного стану, а потім додайте в тісто і втрутився. За бажанням можна натерти моркву на дрібній тертці.
Викладіть тісто у форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до температури 160 градусів на 70-80 хвилин.
Готовність морквяного кексу перевірте шпажкою - вона повинна виходити з тіста сухою.
Готовий кекс за бажанням прикрасьте цукровою пудрою.