» » Морквяний пиріг

Морквяний пиріг


Спочатку може здатися незвичайним, що з моркви можна зробити пиріг, але не варто дивуватися. Виходить прекрасний морквяний пиріг, який можна назвати навіть тортом. Морква, яйця і зовсім трохи борошна — завжди під рукою, а значить у нас є все для приготування морквяного пирога. Отже, за діло!

Морквяний пиріг

Для того, щоб приготувати морквяний пиріг, ми візьмемо

  • Морква — 250 г
  • Яйце — 5 шт.
  • Цукрова пудра — 250 г
  • Лимон — 2 шт.
  • Горіхи — 250 г (фундук, волоський, кешью, пекан)
  • Розпушувач для тіста — 2 ч. ложки
  • Борошно — 65 г (краще використовувати кукурудзяне — вона додасть додатковий яскравий колір нашому морквяного пирога)
  • Бренді, коньяк або Бейліс — 25 г
  • Сметана — 200 г (для крему, краще взяти пожирніше)
  • Цукрова пудра — 75 г (для крему)

Як приготувати морквяний пиріг

  1. Білки відділити від жовтків. Морква натремо на середній тертці (або за допомогою кухонного комбайна), отожмем зайвий сік. Натремо на дрібній тертці цедру лимона (з обох лимонів), трохи відкладемо, щоб прикрасити наш пиріг. Видавимо лимонний сік.
  2. Змішаємо з допомогою міксера жовтки, цукрову пудру, лимонний сік і цедру, додати бренді, коньяк або Бэйлис, терту моркву, горіхи (на мій погляд, краще всього підходять волоські або пекан) і розпушувач. Все ретельно перемішати. Просеем борошно і акуратно вмешаем в отриману масу.
  3. Далі білки зіб'ємо в окремій чашці до утворення неопадающих з віночка міксера піків. Пам'ятайте, що білки кімнатної температури збиваються краще.
  4. Розігріємо духовку до 180 °C і підготуємо форму для випічки, посипавши її дно і стінки борошном.
  5. Тепер відповідальний момент: акуратно вмешаем білки у вже готове тісто. Робити це можна за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки. Так, щоб білки рівномірно розподілилися по всій масі тіста.
  6. Тепер все викладаємо у форму для випічки, разровняем тісто зверху і відправляємо в духовку на 45−50 хвилин. Перевірити готовність морквяного пирога можна за допомогою зубочистки — застроміть зубочистку в пиріг на всю довжину, якщо зубочистка чиста, без слідів тесту, то пиріг готовий і пропікся зсередини. Перед тим, як витягнути пиріг з форми, дайте йому охолонути.
  7. Приготуємо крем для нашого морквяного пирога. Для цього змішуємо міксером сметану і цукрову пудру. Крем має приємний блиск і кисло-солодкий на смак. Отриманим кремом покриваємо пиріг зверху, а потім і боки, вирівнюємо акуратно лопаткою або ножем. Зверху посипаємо цедрою, яку ми відклали на самому початку. Можна зверху прикрасити горіхами або кількома свіжими ягодами. І ось наш морквяний пиріг готовий! Морквяний пиріг готовий!

Приємного чаювання!

Готуйте з любов'ю — подавайте з посмішкою!

Радимо прочитати

Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —
Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки