Пиріг з печерицями на морквяному тесті
Грибні пироги - це завжди дуже ароматно і по-домашньому святково. Приготувати їх можна з різними варіантами комбінацій в начинці, але в тому, що це буде апетитно, сумніватися не доводиться. Особливо смачним виходить пиріг з печерицями на морквяному тесті, приготований за цим рецептом. До того ж, блюдо це ще й корисне саме завдяки морквяної основі.
Цей пиріг злегка нагадує піцу. Начинка готується без м'ясних інгредієнтів, завдяки чому він виходить досить легким на смак, але в той же час і насиченим. Так, компанію шампіньйонів в цьому рецепті становить солодка консервована кукурудза, сир, а також трохи пармезану для пікантності.
Морквяне тісто - це знахідка для будь-якого несолодкого пирога в тому випадку, якщо ви шукаєте рецепт корисного тесту. Воно ніжне і пікантне, а в його основу входить відварена або печена морква, яйце, трохи вершкового масла, розпушувач, порошок каррі і цільнозернових борошно. В результаті ви отримуєте ситне і недороге блюдо, яке можна приготувати в якості закуски навіть для святкового столу.
складові
для тесту:
- 150 грамів моркви
- 150 грамів пшеничного цільнозерновий борошна
- 25 грамів вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ч. Ложка порошку каррі
- 0, 5 ч. Ложки розпушувача для тіста
для начинки:
- 250 грамів печериць
- 1 цибулина
- 2-3 ст. ложки консервованої кукурудзи
- 100 грамів сиру
- 40 грамів пармезану
- сіль, перець за смаком
- рослинне масло для обсмажування грибів
Вихід готового продукту: 4-6 порцій
Рецепт пирога з печерицями
Моркву очистіть і наріжте великими шматочками.
Запечіть морква в мікрохвильовій печі до м'якості (хвилини 4-5 в залежності від потужності вашої печі). Потім пюріруйте морква за допомогою блендера.
Дайте моркви злегка охолонути і додайте в неї яйце і розм'якшене вершкове масло.
Ретельно перемішайте, а потім додайте сіль, розпушувач і порошок каррі.
Потім додайте в морквяну основу борошно.
Тісто буде міцне, але м'яке і податливе.
Застелите пергаментом деко для випічки і розплющите тісто по ньому руками, щоб вийшла коржик товщиною в 3-4 мм.
Займіться приготуванням начинки. Гриби наріжте пластинками товщиною 2-3 мм.
Розігрійте в сковороді трохи рослинного масла і обсмажуйте на сильному вогні гриби, а коли вони почнуть злегка золотитися, додайте нарізану четвертькольцами цибулину.
Помішуючи, готуйте, поки цибуля не стане м'яким. Посоліть і поперчіть за смаком.
Тепер змішайте гриби, кукурудзу і сир.
Покладіть начинку на тісто, а зверху посипте все натертим на дрібну тертку сиром.
Випікайте пиріг при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Краї тесту почнуть рум'янитися.
Пиріг з печерицями можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді, але свіжоприготований він найбільш смачний.