» » Пиріг з печерицями на морквяному тесті

Пиріг з печерицями на морквяному тесті


Грибні пироги - це завжди дуже ароматно і по-домашньому святково. Приготувати їх можна з різними варіантами комбінацій в начинці, але в тому, що це буде апетитно, сумніватися не доводиться. Особливо смачним виходить пиріг з печерицями на морквяному тесті, приготований за цим рецептом. До того ж, блюдо це ще й корисне саме завдяки морквяної основі.

Пиріг з печерицями на морквяному тесті

Цей пиріг злегка нагадує піцу. Начинка готується без м'ясних інгредієнтів, завдяки чому він виходить досить легким на смак, але в той же час і насиченим. Так, компанію шампіньйонів в цьому рецепті становить солодка консервована кукурудза, сир, а також трохи пармезану для пікантності.

Морквяне тісто - це знахідка для будь-якого несолодкого пирога в тому випадку, якщо ви шукаєте рецепт корисного тесту. Воно ніжне і пікантне, а в його основу входить відварена або печена морква, яйце, трохи вершкового масла, розпушувач, порошок каррі і цільнозернових борошно. В результаті ви отримуєте ситне і недороге блюдо, яке можна приготувати в якості закуски навіть для святкового столу.

складові

для тесту:

  • 150 грамів моркви
  • 150 грамів пшеничного цільнозерновий борошна
  • 25 грамів вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 ч. Ложка порошку каррі
  • 0, 5 ч. Ложки розпушувача для тіста

для начинки:

  • 250 грамів печериць
  • 1 цибулина
  • 2-3 ст. ложки консервованої кукурудзи
  • 100 грамів сиру
  • 40 грамів пармезану
  • сіль, перець за смаком
  • рослинне масло для обсмажування грибів

Вихід готового продукту: 4-6 порцій

Загрузка...

Рецепт пирога з печерицями

Моркву очистіть і наріжте великими шматочками.

нарізаємо моркву

Запечіть морква в мікрохвильовій печі до м'якості (хвилини 4-5 в залежності від потужності вашої печі). Потім пюріруйте морква за допомогою блендера.

Подрібнюємо морква в пюре

Дайте моркви злегка охолонути і додайте в неї яйце і розм'якшене вершкове масло.

Додаємо масло і яйце

Ретельно перемішайте, а потім додайте сіль, розпушувач і порошок каррі.

Додаємо сіль, каррі і розпушувач

Потім додайте в морквяну основу борошно.

додаємо борошно

Тісто буде міцне, але м'яке і податливе.

морквяне тісто

Застелите пергаментом деко для випічки і розплющите тісто по ньому руками, щоб вийшла коржик товщиною в 3-4 мм.

Розплющуємо тісто на деку

Займіться приготуванням начинки. Гриби наріжте пластинками товщиною 2-3 мм.

нарізаємо печериці

Розігрійте в сковороді трохи рослинного масла і обсмажуйте на сильному вогні гриби, а коли вони почнуть злегка золотитися, додайте нарізану четвертькольцами цибулину.

додаємо цибулю

Помішуючи, готуйте, поки цибуля не стане м'яким. Посоліть і поперчіть за смаком.

Обсмажуємо до м'якості цибулі

Тепер змішайте гриби, кукурудзу і сир.

Змішуємо гриби, сир і кукурудзу

Покладіть начинку на тісто, а зверху посипте все натертим на дрібну тертку сиром.

Викладаємо начинку, посипаємо сиром

Випікайте пиріг при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Краї тесту почнуть рум'янитися.

Пиріг з печерицями можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді, але свіжоприготований він найбільш смачний.

Радимо прочитати

Пиріг з вареним згущеним молоком на дріжджовому тесті (розстойка в холодильнику), рецепт з фото
А як ви готуєте дріжджове тісто на пироги, рулети і пиріжки? Напевно так само, як і я... Спочатку молочко підігріти, потім розвести в ньому дріжджі з цукром, потім зробити опару, почекати поки тісто
Грибний пишний пиріг на тесті без дріжджів на кефірі без яєць - рецепт з покроковими фото
Пам'ятаєте, я розповідала про чудове тісто, з якого я робила пампушки без дріжджів і без яєць. Ось правда, відмінне тісто, яке можна завести і тут же смажити пиріжки, дріжджів в нього не треба, тісто

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки