Пиріг зі сливами і кардамоном на йогурті
Прекрасні пироги, ароматні булочки, густі джеми і ніжні варення - все це можна приготувати, якщо взяти за основу яскраву і неповторну сливу. Цей фрукт - справжня знахідка для десертів: вона має сильний аромат, чудовою м'ясистої текстурою, а також кисло-солодким смаком. А ви тільки подивіться, який колір вона надає всім десертів!
Сливова випічка чудова. Але ще краще вона стає, якщо підібрати для сливи компаньйона - пряність, здатну підкреслити всі достоїнства неповторного фрукта, зробити смак багатший і незабутні. Так, напевно вам сподобається зливу, доповнена ваніллю або корицею, цікавий ефект вийде при з'єднанні сливи з бадьяном, але один з найбільш іскристих смаків вам подарує поєднання сливи і кардамону.
Кардамон чудово доповнить аромат сливи, додасть йому теплу нотку, пом'якшивши кислинку, і одночасно освіжить смак. Для такого активного смакового поєднання основу для десертів варто вибрати м'яку як за смаком, так і за текстурою. У рецепті цього сливового пирога на йогурті все саме так: великі шматочки слив, які стають дуже м'якими і соковитими в процесі приготування, поєднуються з вершково-йогуртовим тестом, яке нагадує пудинг. Кардамон в складі цукрового хрусткої скоринки огортає своїм ароматом весь пиріг.
складові
- 10 слив
- 6 коробочок кардамону
- 180 грамів несолодкого йогурту без ароматизаторів
- 150 грамів цукру
- 140 грамів борошна
- 130 грамів вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- дрібка солі
Вихід готового продукту: 1 пиріг розміром 25х20см
Як приготувати пиріг зі сливами на йогурті
Для приготування тіста змішайте яйця з 120 грамами цукру.
Збийте масу до пишного стану, ніби збираєтеся піч бісквіт.
Наріжте невеликими шматочками вершкове масло.
Розтопити масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Воно не повинно бути занадто гарячим - температура повинна бути такою, щоб витримувала рука.
Продовжуючи збивати тісто, влийте в нього розтоплене вершкове масло.
Потім влийте в тісто йогурт, продовжуючи збивання.
Тепер прийшла черга додати борошно з сіллю і розпушувачем.
Підготуйте сливи, вимивши їх, розрізавши навпіл і видаливши кісточки.
Вилийте тісто у форму, вистеленную промасленим папером, і розкладіть половинки слив.
Кардамон очистіть, вивільнивши зернятка.
Ці зернятка необхідно потовкти, а потім змішати з рештою 30 грамами цукру.
Посипте вийшов пряним цукром пиріг.
Випікайте пиріг зі сливами при температурі 200 градусів близько 35 хвилин до рум'яного кольору.
У духовці пиріг добре виросте, але коли ви дістанете його з духовки, він трохи осяде - так і повинно бути, тому що всередині він буде кремовим і злегка вологим.
Найкраще подавати сливовий пиріг теплим. А ще краще буде, якщо доповнити його кулькою вершкового морозива.