» » Пиріг зі сливами і кардамоном на йогурті

Пиріг зі сливами і кардамоном на йогурті


Пиріг зі сливами і кардамоном на йогурті

Прекрасні пироги, ароматні булочки, густі джеми і ніжні варення - все це можна приготувати, якщо взяти за основу яскраву і неповторну сливу. Цей фрукт - справжня знахідка для десертів: вона має сильний аромат, чудовою м'ясистої текстурою, а також кисло-солодким смаком. А ви тільки подивіться, який колір вона надає всім десертів!

Сливова випічка чудова. Але ще краще вона стає, якщо підібрати для сливи компаньйона - пряність, здатну підкреслити всі достоїнства неповторного фрукта, зробити смак багатший і незабутні. Так, напевно вам сподобається зливу, доповнена ваніллю або корицею, цікавий ефект вийде при з'єднанні сливи з бадьяном, але один з найбільш іскристих смаків вам подарує поєднання сливи і кардамону.

Кардамон чудово доповнить аромат сливи, додасть йому теплу нотку, пом'якшивши кислинку, і одночасно освіжить смак. Для такого активного смакового поєднання основу для десертів варто вибрати м'яку як за смаком, так і за текстурою. У рецепті цього сливового пирога на йогурті все саме так: великі шматочки слив, які стають дуже м'якими і соковитими в процесі приготування, поєднуються з вершково-йогуртовим тестом, яке нагадує пудинг. Кардамон в складі цукрового хрусткої скоринки огортає своїм ароматом весь пиріг.

складові

  • 10 слив
  • 6 коробочок кардамону
  • 180 грамів несолодкого йогурту без ароматизаторів
  • 150 грамів цукру
  • 140 грамів борошна
  • 130 грамів вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
  • дрібка солі

Вихід готового продукту: 1 пиріг розміром 25х20см

Загрузка...

Як приготувати пиріг зі сливами на йогурті

Для приготування тіста змішайте яйця з 120 грамами цукру.

Змішуємо яйця з цукром

Збийте масу до пишного стану, ніби збираєтеся піч бісквіт.

добре збиваємо

Наріжте невеликими шматочками вершкове масло.

Нарізаємо вершкове масло

Розтопити масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Воно не повинно бути занадто гарячим - температура повинна бути такою, щоб витримувала рука.

Продовжуючи збивати тісто, влийте в нього розтоплене вершкове масло.

Додаємо в тісто розтоплене масло

Потім влийте в тісто йогурт, продовжуючи збивання.

Додаємо йогурт, продовжуємо збивати

Тепер прийшла черга додати борошно з сіллю і розпушувачем.

Додаємо борошно з розпушувачем і сіллю

Підготуйте сливи, вимивши їх, розрізавши навпіл і видаливши кісточки.

Розрізаємо сливи на половинки

Вилийте тісто у форму, вистеленную промасленим папером, і розкладіть половинки слив.

Виливаємо тісто в форму, викладаємо сливи

Кардамон очистіть, вивільнивши зернятка.

очищаємо кардамон

Ці зернятка необхідно потовкти, а потім змішати з рештою 30 грамами цукру.

Стовчене зерна кардамону змішуємо з цукром

Посипте вийшов пряним цукром пиріг.

Посипаємо пиріг пряним цукром

Випікайте пиріг зі сливами при температурі 200 градусів близько 35 хвилин до рум'яного кольору.

У духовці пиріг добре виросте, але коли ви дістанете його з духовки, він трохи осяде - так і повинно бути, тому що всередині він буде кремовим і злегка вологим.

Найкраще подавати сливовий пиріг теплим. А ще краще буде, якщо доповнити його кулькою вершкового морозива.

Вишневий пиріг на йогурті

Радимо прочитати

Як приготувати варення з жовтих слив
Є у вас маленькі кулінарні слабкості? Спробувавши варення з жовтих слив, ви відразу ж обзаведетеся хоча б однієї! Ніжна кислинка жовтої сливи дуже гармонійно оттеняется приємною солодкістю, особливо
Сливовий соус до м'яса
Соус зі слив до м'яса? А чому б і ні, адже це неймовірно смачно! Кисло-солодкий, пряний, густий соус - чудове доповнення до будь-якого м'ясної страви, починаючи від простої буженини і ... не
Густе сливове повидло - підійде для начинки в пиріжки, рецепт повидла зі слив з покроковими фото
Я вам вже розповідала, як я варю ось таке варення з слив, ні в цей, ні в яке інше варення я воду не додаю, засинаю ягоди цукром, чекаю поки вони пустять сік і потім варю. Це дозволяє заощадити час

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки