Грибний пишний пиріг на тесті без дріжджів на кефірі без яєць - рецепт з покроковими фото
Пам'ятаєте, я розповідала про чудове тісто, з якого я робила пампушки без дріжджів і без яєць. Ось правда, відмінне тісто, яке можна завести і тут же смажити пиріжки, дріжджів в нього не треба, тісто замішується на кефірі без яєць. Для смаження воно ідеальне, але мені завжди було цікаво, що буде, якщо це тісто випікати в духовці.
Довго збиралася було страшно зіпсувати продукти. раптом жорстко чи вийде тісто не підніметься, нарешті зважилася. Спочатку хотіла приготувати пиріжки з грибами, а потім, щоб швидше закінчити цю затію і не ліпити кожен пиріжок окремо, просто розкатала тісто виклала грибну начинку і скачати рулет. Вийшов ось такий грибний пиріг, дуже смачний, пишний, і головне готується швидко.
Пиріг з грибами на кефірі без дріжджів - рецепт з покроковими фото
Щоб приготувати смачний і пишний грибний пиріг мені знадобилося:
кефір - 0.5 літра цукор - 2 ст. л. сіль - 0.5 ч. л. сода - 0.5 ч. л. борошно - 3.5 - 4 склянки
для начинки: гриби (печериці) - 300 грам зелена цибуля

У мене були свіжі шампіньйони, я їх порізала і обсмажила на олії.


Замісила тісто на кефірі. Як це зробити я докладно з покроковими фото писала в рецепті пампушок без дріжджів, посилання на який дивіться в першому абзаці. Все просто: вилила кефір, висипала сіль, цукор, соду і висипала борошно по одній склянці. Головне не переборщити з борошном, всю відразу не сипте. Тісто повинне вийти м'яким, не забитим борошном. Залишила його на 10 хвилин, щоб клейковина борошна розбухла і тісто перестало липнути до рук.

Тісто розкрутила на столі (можна розтягнути руками). Якщо воно липне, то змащую руки рослинним маслом. Зверху виклала грибну начинку.

Скачати тісто рулетом.

Поклала рулет на деко і змастила його збитим жовтком.

Поставила пиріг з грибною начинкою в розігріту духовку і випікала при температурі 200 градусів приблизно 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.

