М'яке печиво на кефірі в духовці - рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам про печиво, яке готується дуже швидко і завжди виходить! За своєю структурою він нагадує пишний пиріг (або бісквіт). Це печиво робиться з тесту на кефірі, а м'яким воно виходить з-за того, що тісто треба зробити рідкуватим і викладати його на деко ложкою, у підсумку не треба нічого розкачувати - стіл чистий! Завтра я спробую з цього ж тіста приготувати торт зі сметанним кремом, мені здається, буде дуже здорово!
Інгредієнти для приготування м'якого печива на тесті з кефіру
Отже, щоб приготувати таке м'яке печиво на кефірі мені знадобилося:
кефір - 1 стакан (склянку в мене звичайний гранований 250 мл) цукор - 1 склянка вершкове масло - 100 грам яйця - 2 шт. розпушувач - 1 ч. л. повна борошно - 2 склянки сіль - третина чайної ложки
Рецепт приготування м'якого печива з тесту на кефірі
Висипала цукор, вилила кефір, віночком перемішала.
Розбила яйця, знову збила віночком.
розтопила Вершкове масло в мікрохвильовій печі і вилила його в тісто, перемішала.
Висипала борошно, сіль і розпушувач.
Ось такий виходить тісто, не рідка і не густа.
Тісто має бути таким, щоб можна було зачерпнути його ложкою. Але дивіться, якщо воно буде злегка рідкуватим, то потім під час випічки воно розтечеться.
Навіть моє тісто можна було трохи погустіше зробити, щоб воно краще тримало форму на деко.
Виклала печиво ложкою на деко і поставила його в розігріту духовку.
Випікала при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин до зарум'янювання.
Готове печиво присипала цукровою пудрою - ось така смакота вийшла, печиво м'яке і пишне, це можна подивитися на наступній фотографії.
Запрошую вас подивитися цей же рецепт на відео.