Пиріг на кефірі з варенням (пишний) - рецепт з покроковими фото
Цей смачний і простий пиріг виручить вас на той випадок, якщо потрібно швидко щось спекти і в холодильнику є кефір і трохи варення. Тісто замішується без особливих проблем, потім половина його виливається в форму, зверху викладається варення і знову шар тіста, що залишилося. Важливий момент, що масло в рецепті рослинне, а це економніше, ніж вершкове, для кого-то це істотно.
Пиріг виходить дуже пишним, розсипчастим і ароматним, я взагалі кожен раз просто в захопленні від тесту на кефірі, ось я недавно таке м'яке печиво готувала. Загалом діти з чоловіком оцінили мій пиріг і змели його зі столу дуже швидко. Дивіться нижче мій рецепт з покроковими фото.
Інгредієнти для приготування простого пирога на кефірі з варенням
Щоб приготувати такий пишний пиріг на кефірі з варенням мені знадобилося:
Кефір – 200 мл (не повний стакан) Борошно – 450 грам (приблизно 3 склянки) Цукор – 200 грам (не повний стакан) Яйце – 3 шт. Масло рослинне – 100 мл (трохи більше половини склянки) Розпушувач – 1,5 ч. л. Сіль – щіпка Крохмаль - 1 ст. л. Варення в начинку – 1 склянку
Рецепт пишного пирога з начинкою з варення на кефірі - покрокові фото
Збила яйця з сіллю і цукром міксером до пишної піни.
Вилила растительнео масло, перемішала.
Вилила кефір, знову перемішала.
Висипала борошно з розпушувачем, перемішала тільки вже не міксером, а простим віночком, тісто таке пишне виходить, щоб воно не осіло.
Тісто має бути по консистенції не дуже густим, але й не рідким, таким, щоб розтікалося по формі. Вилила половину тіста у форму.
Зверху виклала варення, у мене воно абрикосове часточками і не дуже густе. На краю варення не кладу, щоб верхній шар тіста закріпив краю і варення залишилося усередині конструкції.
Щоб варення не випливало з пирога під час готування для підстраховки я присипала його крохмалем. В результаті рідке варення перетвориться під впливом високої температури в кисіль і нічого не буде витікати. Цей самий прийом можна використовувати і в приготуванні пиріжків з яблуками.
Зверху вилила другу половину тіста.
Поставила форму в розігріту духовку і випікала кефірний пиріг з варенням при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин до готовності і зарум'янювання.
Пиріг остудила, порізала на шматочки і присипала цукровою пудрою. З молоком дуже смачно!
Цей рецепт відноситься до групи: солодкі пироги рецепти пирогів