Торт на кефірі зі сметанним кремом - рецепт з покроковими фото
Друзі, всім привіт! Ось я недавно готувала таке печиво на кефірі в духовці, ці коржики мені так сподобалися, що я подумала, а що якщо укласти їх як в торті Черепаха і кожну просочити сметанним кремом вийде дуже смачний тортик!
Але потім ще більше спростив собі завдання, щоб не пекти багато коржів, зробив один корж і просто порізала його на квадратики - результат і смак той же, а мороки набагато менше! Так що раджу це тісто на кефірі, з нього можна і спекти печиво і торт зі сметанним кремом.
Інгредієнти для приготування торта з тесту на кефірі
Отже, щоб приготувати торт на кефірі мені знадобилося:
кефір - 1 стакан (склянку беріть звичайний гранований на 250 мл) цукор - 1 склянка вершкове масло - 100 грам яйця - 2 шт. розпушувач - 1 ч. л. повна борошно - 2 склянки сіль - 1/3 чайної ложки
для крему: сметана - 1 стакан цукор - 0.5 склянки
Спочатку в ємність вилила кефір і висипала цукор, все збила - можна міксером, можна простим віночком.
Додала в масу яйця і знову все перемішала.
Вершкове масло заздалегідь розтопила в мікрохвильовці, подивилася, щоб воно не було гарячим і вилила його в тісто.
Майте на увазі, що так само замість вершкового масла можна взяти звичайне рослинне.
В останній момент висипала борошно, сіль і розпушувач, перемішала тісто віночком.
Тісто має бути таким - не дуже густим і забитим борошном, але і не рідким. Я для зручності взяла силіконову форму, вилила в неї тісто і поставила в розігріту духовку.
Випікала цей пиріг при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин, Треба орієнтуватися на зарумяненность скоринки.
Далі треба зробити з цього пирога торт. Для цього вийняла його з форми, остудила, порізала на смужки, потім на квадратики.
Склала шматочки в глибоку посудину.
Рецепт сметанного крему для торта на кефірі
Для крему просто збила міксером сметану з цукром.
Вилила сметанний крем порізані на шматочки, акуратно перемішала рукою.
Виклала все на плоску тарілку і прим'яла руками, щоб шматочки якомога щільніше вклалися один до одного.
Якщо торт на якесь свято робите, то звичайно краще не полінуватися і приготувати ось таку шоколадну глазур - і гарно і смачно. Я в цей раз вирішила просто потерти трохи шоколаду зверху, щоб на вид тортик був більш обережним.
Поставила тортик на кефірі в холодильник, краще на ніч, щоб добре просочився. Потім порізала його на шматочки і можна подавати на стіл!
Запрошую вас подивитися цей же рецепт на відео.