Коржі на кефірі з картопляною начинкою на сковороді - рецепт з покроковими фото
Ну і знову моє шалене кефірний тісто, що готується простіше простого, не вимагає яєць, дуже добре піднімається, випічка виходить не гірше дріжджовий, а на заміс тесту йде п'ять хвилин.
Сьогодні буду готувати коржі з начинкою з картопляного пюре, особливість у тому, що смажити їх буду на сухій сковороді без масла. Якщо смажити в маслі, то вийдуть типу пиріжки ось такі пишні, як ці пампушки. А без олії коржі будуть схожі на хычины.
Любителі простий і недорогий випічки дивіться мій рецепт млинців на воді. А якщо вам подобається тісто на кефірі, то дивіться які пишні оладки на кефірі ви можете спекти!
Інгредієнти для картопляних коржів з кефіру тесту
Отже, щоб посмажити на сковороді коржі з кефіру тесту мені знадобилося:
для тіста: борошно - 3 склянки кефір - 1 склянка сода - 1 ч. л. сіль - 0.5 - 1 ч. л.
для начинки: картопляне пюре сир - 80 грам зелень - пучок
Висипала борошно, сіль і соду, перемішала.
Вилила кефір, замісила тісто.
Щоб тісто не було липким, в кінці замісу я додала 2 ст. л. рослинного масла. Готове тісто залишила на 10 хвилин.
Потолкла картоплю, натерла в неї трохи сиру.
Висипала зелень, перемішала - картопляна начинка готова.
Тісто порізала на 7 частин. Ніякої муки для присипки далі мені не потрібно, тісто просто чудове - не липне до рук, не рветься, м'яке, загалом, стіл у вас залишиться чистим :)
Розкатала шматочок тіста в коржик і зверху поклала столову ложку начинки.
Підняла краї тіста, защипнула і придавила руками, щоб вийшов корж.
Виклала коржі на суху сковороду, обсмажила їх до рум'яного кольору.
Смажу спочатку з одного боку, потім з іншого.
Ось і все - коржі на кефірі з начинкою з товченої картоплі і зелені, смажені на сковороді готові! Пробуйте мій рецепт.
Якщо комусь ліньки читати, дивіться рецепт на відео :).
Цей рецепт відноситься до групи: пиріжки