Сирні коржики на кефірі з начинкою з сардельок
Сирні коржики на кефірі - це швидке, неймовірно просте і шалено смачна страва. Воно виходить дуже ситним і поживним. До того ж, набір продуктів для його приготування і зовсім найпростіший - напевно всі інгредієнти вже є у вас в холодильнику. Мабуть, за таку простоту і легкість в приготуванні можна сміливо віднести це блюдо до умовної групи «парубоцьких».
Зовні сирні коржики нагадують знамениті сирні пиріжки, родом з Північного Кавказу, - хичіни. Але в хичінах сир виступає в ролі начинки, а в цьому рецепті сир є складовою частиною тіста. А ось фарш для приготування сирних коржиків - це звичайні, улюблені багатьма і такі звичні сардельки. Незважаючи на всю цю простоту, вам обов'язково варто приготувати цю страву.
Інгредієнти (на 6 коржів)
- 2 склянки борошна
- 1 стакан кефіру
- 130 грамів твердого сиру
- 1 ч. Ложка розпушувача для тіста
- 0,5 ч. Ложки солі
- 0,5 ч. Ложки цукру
- 3 сардельки для начинки
- рослинне масло для обсмажування
Як приготувати сирні коржики на кефірі
Для початку потрібно приготувати тісто, тому що йому необхідно трохи часу на відпочинок, щоб воно вийшло еластичним і добре розкочувалося. Це означає, що коржі можна буде розкачати тонко-тонко.
У глибокій мисці змішайте кефір, борошно, сіль, цукор і розпушувач.
За допомогою міксера з насадками для тіста або вручну замісити тісто. Місити його потрібно до тих пір, поки воно не стане гладким (5-6 хвилин). Тісто має бути досить м'яким і ліпковатим.
Потім на дрібній тертці натріть сир. Додайте сир до тесту.
Гарненько, із зусиллям умішайте сир в тісто - він повинен розподілитися максимально рівномірно.
Накрийте тісто рушником або плівкою і дайте постояти при кімнатній температурі 20 хвилин.
Поки відпочиває тісто, очистіть від шкірки сардельки і подрібніть їх за допомогою блендера або м'ясорубки. Важливо, щоб фарш був якомога дрібніше.
Відпочиле тісто розділіть на 6 частин.
Розкачайте корж в пласт близько 3 мм завтовшки і покладіть в центр 1 столову ложку начинки з сардельок.
Загорніть корж, підігнувши краї сирного тесту до центру.
Потім за допомогою качалки розкачайте корж до товщини 2-3 мм. Працюйте акуратно, щоб тісто не порвалося.
Розігрійте рослинне масло і обсмажуйте сирні коржики на сковороді, на середньому вогні, поки вони не стануть рум'яними з обох сторін.
Готові коржі подавайте відразу ж після приготування - сир зробить тісто ніжним, трохи тягнеться і дуже пікантним. Ще смачніше такі коржі будуть, якщо подати до них гостру гірчицю.