Ніжні сирні булочки з шоколадною начинкою
Вас обов'язково підкорить рецепт цих чудових булочок на сироватці: булочки виходять ніжними, м'якими і неймовірно ароматними, немов здобна дріжджова випічка, але при цьому дріжджів в них немає ні грама.
Крім цього, ці булочки готуються неймовірно просто, швидко, і навіть самий недосвідчений кулінар зможе запросто приготувати їх, адже для цього не потрібно абсолютно ніякої вправності - їх родзинка в неохайному зовнішньому вигляді (по аналогії зі знаменитим десертом Eton mess). По-друге, рецепт допоможе вам утилізувати трохи залежавшегося сиру, адже саме на його основі і готується тісто, що робить готову випічку такої запашної. А по-третє, це ж шоколадні булочки, а хто відмовиться від невеликої порції шоколаду?
Сирні булочки «Шоколадний безлад» виходять в міру солодкими, абсолютно не солодкими. Це дозволяє відчути чистий смак какао, з легкою гіркуватістю. Ідеальним доповненням до булочок буде чашка свіжозвареної кави з вершками. Втім, якщо ви віддаєте перевагу більш солодким десертів, кількість цукру в тесті можна сміливо збільшити відповідно до своїх смакових пристрастей.
В якості начинки для булочок використовується суміш какао, цукру і вершкового масла. Вибирайте хороший какао-порошок, натуральний, без цукру - так смак вийде інтенсивніше.
складові
- 120 грамів пшеничного борошна
- 70 грамів нежирного сиру
- 70 мл сироватки
- 35-40 грамів цукру
- 20 грамів вершкового масла
- 1 жовток
- 2 ст. ложки какао
- 3 грами розпушувача
Вихід готового продукту: 8 булочок
Рецепт сирних булочок на сироватці
Спочатку потрібно приготувати тісто на сироватці: змішайте сир, сироватку і жовток. Перемішайте віночком до однорідності.
Потім додайте в сирне тісто борошно і розпушувач.
Перемішайте і всипте 1 столову ложку цукру.
Швидко замісіть м'яке і ніжне тісто для булочок. Не варто робити тісто пружним, інакше булочки вийдуть не такими ніжними і повітряними, як повинні.
Тепер приготуйте шоколадну начинку. Для цього злегка підтопило вершкове масло, додайте в нього цукор, що залишився і какао-порошок.
Розітріть масу до однорідного стану, схожого на пасту.
Розкачайте сирне тісто в пласт товщиною близько 5 мм і змастіть поверхню шоколадною пастою.
Загорніть тісто рулетом і розріжте його на 8 подушечок.
Покладіть сирні булочки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Збризніть їх водою і злегка присипте цукром.
Надсилайте булочки випікатися при температурі 200 градусів до рум'яного кольору - це займе хвилин 15-20 в залежності від вашої духовки.
Подавати сирні булочки «Шоколадний безлад» найкраще гарячими.