Як приготувати сирники з сиру в духовці
З домашнього сиру можна приготувати стільки чудових страв: ватрушки, ліниві вареники, смачну сирну запіканку з родзинками, налисники і навіть чізкейк. Але особливою популярністю користуються сирники, і не прості, а запечені в духовці! Ніколи раніше не готували сирники з сиру в духовці? Обов'язково спробуйте, на смак вони ніжніше і соковитіше тих, які смажать на сковороді. А якщо додати зовсім трохи ванілі, то і запах страви буде ще більш вираженим, солодкуватим і апетитним.
складові
- сир домашній - 300г;
- цукор-пісок - 100г;
- борошно пшеничне в / с - 100г;
- ванілін - за смаком;
- 2-3 жовтки;
- сіль - 2г.
Приготування сирників в духовці
1. Якщо сир м'який, можна відразу додавати потрібні інгредієнти, починаючи з солі. А якщо твердий - розтерти його виделкою або ложкою. В даному випадку сир м'який, тому відразу додаємо сіль.
2. Тепер додаємо цукор-пісок, який за бажанням можна змішати з невеликою кількістю ваніліну (додається для запаху). А потім відокремлюємо жовтки від білків, в сир додаємо тільки жовтки.
3. Просіяне борошно висипаємо в сир і добре все перемішуємо.
4. Тісто на сирники повинно вийти досить густим, але не тугим. З нього необхідно сформувати сирники невеликого розміру (трохи більше, ніж столова ложка). Це можна зробити руками злегка вологими від води або змазаними маслом.
5. Деко, на якому будуть випікатися сирники, застилає пергаментом, можна в 2 шари. Викладаємо заготовки на пергаментний папір. До речі, можна пергамент трохи змастити вершковим маслом.
6. Випікаємо сирні сирники при температурі 180 ° С протягом 25-30 хвилин. Ставте деко на середню полицю, щоб сирнічкі добре пропеклися знизу і зверху.
Подавати це чудове блюдо найкраще гарячим, хоча холодними сирники ви навряд чи спробуєте, адже їх з'їдають практично моментально!
Доповніть подачу шоколадним або карамельним сиропом, свіжими ягодами або фруктами, сметаною чи вершками. Саме з цими доповненнями сирні сирники, запечені в духовці, «зазвучать» ще смачніше. З напоїв можна подати молоко, какао, чай або кава, а також сік. Невеликий акцент у вигляді свіжих листочків м'яти теж не буде зайвим.