Як приготувати сирники з родзинками і манкою без борошна
Десерти - чудова можливість побалувати себе чимось особливим. Але не завжди особливе - це щось незрозуміле і непроста в приготуванні. Сирники з родзинками - ось прекрасна альтернатива складній випічці з хитромудрими назвами і рецептурою! Пропонуємо вам спробувати рецепт сирників з сиру без використання борошна, з додаванням манки.
Інгредієнти (приблизно на 2-3 порції)
- сир - 400г;
- яйце - 2 шт .;
- цукор-пісок - 4 ст. ложки;
- ванільний цукор за смаком;
- родзинки - 100г;
- манка - 50-70г;
- вершкове масло - 70г.
Приготування цієї страви зрозуміле і просте, основна складність полягає в тому, щоб вгадати з консистенцією тесту: якщо воно вийде рідким, то від сирників залишиться лише назва, а якщо дуже густим (особливо, якщо ви зазвичай додаєте в тісто борошно), то смак готового блюда буде схожий на пластилін. Тому приділіть особливу увагу пропорціям інгредієнтів, звертайте увагу на жирність сиру і регулюйте «на око» необхідність додавання того чи іншого інгредієнта понад і менше норми.
Як приготувати сирники з сиру без борошна
1. Цукор змішуємо з яйцями, гарненько розтираємо за допомогою віночка або міксера.
2. У яєчну суміш додаємо сир. По можливості, віддайте перевагу домашньому сиру, він набагато смачніше магазинного і не «розвалюється».
3. Ізюм перед тим, як додати в сирне тісто, необхідно добре промити і залити окропом на 10 хвилин, щоб він став м'якшим. До речі, якщо ви вибрали білий родзинки, тоді його досить просто промити, адже він сам по собі дуже м'який і не вимагає замочування. Додаємо родзинки, перемішуємо тісто для сирників.
4. Далі висипаємо манку. Спочатку досить висипати половину норми, перемішати. Якщо тісто не «ліпиться», додаємо решту манку.
5. Ще раз добре перемішуємо інгредієнти, за бажанням додаємо ванільний цукор.
6. Поки розігрівається сковорідка на повільному вогні і поки на ній розтопиться вершкове масло, потрібно швидко сформувати сирники невеликого розміру. Найзручніше це робити руками, змоченими у воді або маслі. Опускаємо заготовки на сковорідку.
7. Смажимо сирники з двох сторін на повільному вогні, перевертаючи лопаткою.
Сирники з родзинками готові! Подавайте їх гарячими до столу, доповніть подачу свіжими ягодами, шоколадним сиропом і іншими смаколиками, які підкреслять дивовижний смак страви.