Сирники з яблуками і манкою на йогурті
Мабуть, сирники здатні побити всі рекорди по популярності серед інших сніданків. Особливо це стосується сніданків вихідного дня, коли немає потреби кудись поспішати, і є час неспішно приготувати смачну страву.
І зовсім не дивно, що сирники настільки сильно улюблені багатьма. Це і тонка хрустка скоринка, і ніжна, кремова серединка, і насичений вершковий смак, і так багато варіантів, з чим їх подати! Здається, що сирники просто не можуть стати тим блюдом, яке здатне набриднути. Але навіть якщо раптом це станеться, завжди можна урізноманітнити звичний рецепт, просто додавши в тісто шматочки фруктів або ягід. Або можна приготувати сирники так, що про смачну начинку ви здогадаєтеся тільки тоді, коли відкусите шматочок. Саме так буде з цими ніжними фруктовими сирниками з серединкою з яблука.
Яблуко всередині сирника не буде занадто сильно вибиватися із загальної гармонії цієї страви. Воно стане ніжним, додасть фруктову нотку і легкий аромат, а за текстурою буде дуже сильно нагадувати яблука в клярі. Тісто для сирників з яблуками буде приготовлено з дуже невеликою кількістю борошна, на йогурті і з манною крупою. Йогурт зробить масу ніжною, а манка вбере рідина, розбухне і додасть сирників деякі Пудингову риси.
складові
- 300 грамів сиру
- 80 грамів йогурту без ароматизаторів і цукру
- 70 грамів цукру
- 2 жовтки
- 3 ст. ложки манної крупи
- 3 ст. ложки борошна плюс ще борошно для обвалювання
- 1 велике яблуко
- ванілін - на кінчику ножа
- дрібка солі
- рослинне масло для смаження
Вихід готового продукту: 8 штук
Як приготувати сирники з яблуками
Сир перекладіть в глибоку миску і змішайте з цукром, сіллю і ваніліном.
Потім додайте до сиру йогурт і перемішайте.
Слідом додайте в масу жовтки.
Тепер прийшла черга додати в сирне тісто манну крупу. Гарненько перемішайте масу і залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла.
Потім додайте в тісто борошно. Перемішайте.
Коли тісто буде готове, очистіть від шкірки яблуко і видаліть серцевину. Наріжте яблуко кружечками.
Щедро посипте робочу поверхню борошном і викладіть невеликі грудочки з сирного тесту, злегка розплющивши їх. Зверху покладіть кружальця яблука.
Потім покладіть зверху ще трохи сирної маси і сформуйте сирники так, щоб яблуко було начебто запечатано всередині.
Обсмажуйте сирники на добре розігрітій олії.
Готуйте на не надто великому вогні до тих пір, поки сирники не стануть рум'яними.
Готові сирники подавайте з нежирною сметаною і медом.