Як приготувати Гужеро - сирні булочки з заварного тіста
Гужеро - це несолодка заварювана випічка, яка прийшла до нас з Бургундії, області на сході Франції. Це воістину французьке блюдо з тонким ароматом сиру. До речі, в оригінальному виконанні сир береться особливий - він обов'язково повинен мати яскравий смак. Як, наприклад, грюйер. Однак через брак такого спробуйте спекти сирні булочки з будь-яким іншим твердих сортів. Смак у Гужеро все одно буде чарівним!
складові
- 170 мл. молока (або води)
- 120 м просіяного борошна
- 3 курячих яйця
- 60 гр. вершкового масла
- 60 гр. твердого тертого сиру
- сіль
Рецепт сирних булочок з заварного тіста
1. У невелику каструлю наливаємо молоко, кидаємо в нього вершкове масло і доводимо суміш до кипіння.
2. Стежимо за моментом, коли масло повністю зникне в молоці, і засипаємо в нього борошно. Починаємо активно перемішувати вміст каструльки дерев'яною ложечкою. Безперервно заважаємо протягом двох хвилин, поки наше тісто не почне відділятися від стінок каструлі.
3. В цей момент вимикаємо вогонь і відставляємо тісто остигати. Як тільки воно досягне кімнатної температури, вбиваємо яйця. Після кожного яйця тісто гарненько вимішуємо. Не шкодуйте на це час.
4. Тепер в заварне тісто додаємо сир, попередньо натертий на дрібній тертці.
5. Ретельно перемішуємо тісто з сиром.
6. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Викладаємо на пергамент тісто за допомогою столової ложки.
7. Випікаємо Гужеро протягом 40 хвилин до готовності.
До речі, сирні булочки смачні не тільки самі по собі. Якщо у вас залишилися Гужеро, які були випечені вчора, спробуйте начинити їх салатом з майонезній заправкою і дайте їм трохи постояти.
Приємного вам апетиту!