Сирні кульки


Будь-яка закуска повинна бути оригінальною, швидко приготовленої і красивою. Сирні кульки — саме такий варіант. На приготування не піде більше півгодини, зовнішній вигляд просто приголомшливий, особливо, якщо дати волю фантазії. Крім того, кульки з сиру оригінальні і за ідеєю, і за смаком. Чому? Читайте рецепт далі.

Сирні кульки

Для приготування сирних кульок ми візьмемо

  • Сир напівтвердий — 400 г (наприклад, сортів «Російський», «Вершковий», «Костромський» або «Сметанковий», загалом — будь-яка на ваш смак)
  • Яйце — 2 шт.
  • Начинка для кульок (наприклад, оливки, виноград, шматочки ананасу тощо)
  • Майонез — 1 ст. ложка
  • Обсипання (тут, що душа забажає: крабові палички, кунжут, кокосова стружка, мелені фісташки і т. п.)

Приготувати сирні кульки нескладно, просто слідуйте по кроках рецепта

  1. Тремо сир на тертці. Краще використовувати терку дрібніших, щоб маса була однорідною.
  2. Яйця відваримо, очистимо і теж натремо на тертці.
  3. Додамо яйця до сиру і, додавши майонез, все ретельно перемішати. Наша маса для формування кульок готова.
  4. Далі, в залежності від того, будуть у вас кульки з начинкою або без неї, починаємо процес формування. Беремо начинку, наприклад, ягоду винограду, сирну масу і скачуємо кульку, намагаючись, щоб начинка виявилася усередині і не була видна. Зробивши 2−3 кульки, ви зрозумієте, скільки потрібно взяти маси, щоб повністю покрити начинку. Якщо ви вирішили робити кульки без начинки, то просто скачайте кульку і переходьте до наступного кроку рецепта.
  5. Готовий кулька обваляйте в обсипці. Якщо вибрали крабовий палички — натріть їх на тертці, а потім обваляйте в них кульки. Кунжут — краще його злегка обсмажити, так буде смачніше. Кокосову стружку можна використовувати, просто насипавши на тарілку і вмочивши в неї кульку, тоді вийде закуска a la «Рафаелло». А якщо хочете фарб і чогось незвичайного — обваляйте кулька в мелених або товчених фісташках.
  6. І так, кулька за кулькою, акуратно складайте їх на блюдо гіркою, щоб було красиво і зручно брати.

До подачі на стіл сирні кульки краще зберігати в холодильнику, щоб вони не втратили свою форму.

Сирні кульки готові!

Приємного апетиту!

Готуйте з любов'ю, їжте із задоволенням!

Радимо прочитати

Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —
Пиріг з куркою з листкового тіста
Рецептів пирогів з куркою превелика безліч, адже курка є доступним продуктом, а варіантів її приготування дуже і дуже багато. Я пропоную приготувати відмінний пиріг з куркою з листкового тіста. Він
Сирні коржики з начинкою
Можна швидко приготувати смачний сніданок? Звичайно можна! Пропоную рецепт сирних коржів з начинкою. Всього півгодини і рум'яні ароматні коржика, та ще й з начинкою у вас на столі. Порадуйте себе,
Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки