Закуска «Рафаелло» з крабових паличок
Назва цієї чудової і одночасно простий закуски прямо пов'язане з її зовнішнім виглядом - ці ніжні кульки дійсно дуже схожі на знамениті цукерки, щедро обсипані кокосовою стружкою. І якщо ви ще не пробували цю ефектну закуску, вам неодмінно потрібно приготувати «Рафаелло» з крабових паличок на нашу рецептом!
Зробити такі нехитрі, але дуже цікаві кульки з крабових паличок і плавленого сиру можна за якісь лічені хвилини, але все навколо точно оцінять ці ласощі. Це прекрасний варіант для подачі до святкового столу, здатний приємно урізноманітнити ваш список коронних страв. За своєю суттю, закуска «Рафаелло» з крабових паличок - це простий і ніжний мус, поданий у вигляді кульок з сюрпризом у вигляді пікантною оливки всередині. Чим не закусочна версія популярного солодких ласощів?
Величезним перевагою цієї закуски є та швидкість, з якою можна приготувати страву. А цей фактор ой як важливий, коли мова йде про святковому застіллі, адже економія сил і часу під час підготовки до нього - це те, що дозволить потім насолодитися самим святом замість того, щоб валитися з ніг від втоми.
Незважаючи на те, що за задумом закуска «Рафаелло» - це в першу чергу миловидні кульки, основа цього рецепта - крабовий мус - може стати прекрасним варіантом швидкого паштету в доповнення до повсякденного меню.
складові
- 1 упаковка заморожених крабових паличок (240 грамів)
- 2 плавлених сирка
- 2 яйця
- 1 зубчик часнику
- 12-14 оливок без кісточки
- сіль, перець за смаком
Кількість готового продукту: 12-14 кульок
Як приготувати «Рафаелло» з крабових паличок
Рекомендуємо використовувати заморожені крабові палички, тому що так з ними буде простіше працювати на самому початку приготування. Спершу натріть палички на дрібній тертці, щоб отримати щось, що нагадує за формою кокосову стружку.
Щоб посилити зовнішню схожість закуски з цукерками «Рафаелло», перед цим можна зрізати у крабових паличок їх червону частину і не використовувати її в приготуванні кульок.
Так як крабові палички мають форму рулетів, то в процесі натирання якісь частини будуть відшаровуватися - вони якраз і підуть в сам мус.
Третина натертих паличок (в тому числі і відшарувалися частини) відправте в чашу блендера. Туди ж відправте плавлений сир і часник.
Подрібніть масу до повністю однорідного стану.
Потім додайте в чашу блендера відварені круто яйця. Пробийте суміш ще раз до однорідності і гладкості.
Залишену частину крабової стружки висипте на широку тарілку. Наберіть грудочку крабового мусу чайною ложкою, а в центр покладіть оливку. Скачайте кульку таким чином, щоб оливка виявилася всередині. Щедро обваляйте кулька в стружці.
Готові кульки перед подачею найкраще потримати протягом 3-4 годин в холодильнику. Закуска «Рафаелло» з крабових паличок готова!