Печиво з шматочками шоколаду
Одного разу я спробував печиво з шматочками шоколаду, куплене в магазині. Мені сподобався його смак, але хотілося приготувати таку ж будинку. Недовго думаючи, я знайшов рецепт в одній з кулінарних книг і вирішив спекти печиво з шоколадними шматочками. Вийшло смачно! Спробуйте — і у вас вийде!
Щоб спекти печиво з шматочками шоколаду ми візьмемо
- Масло вершкове — 200 г (1 пачка) Можна звичайно використовувати маргарин, але мені здається, з маслом все-таки смачніше
- Яйце — 2 шт.
- Цукор — 1 склянка
- Шоколад — 100 г (плитка або кондитерський шоколад у вигляді крапель, кульок тощо)
- Ванілін — 1 пакетик
- Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка
- Борошно — 2,5−3 склянки
Печиво з шоколадними шматочками будемо готувати так:
- Якщо ви використовуєте плитку шоколаду, то поломайте шоколад на дрібні шматочки 0,5×0,5 див. У випадку з вже формованим шоколадом (краплі, кульки, шматочки) — нічого робити не потрібно. Відправляємо шоколад в морозильну камеру на 45−60 хвилин. Це дозволить шоколаду не розтектися при випіканні. Багато нехтують цим кроком, але при 200 °C духовці шоколад розтечеться, так що краще заморозьте його.
- Замісимо тісто. Яйця змішаємо з цукром, додамо вершкове масло, яке стало м'яким при кімнатній температурі. Ванілін і розпушувач потрібно додати першу порцію борошна. Все ретельно перемішати. Борошно додайте по півсклянки, щоб тісто не стало надто тугим. Тісто має бути м'яким. Коли тісто буде готове — додаємо в нього заморожені шматочки шоколаду і ретельно перемішуємо.
- Розігріваємо духовку до 190 °C.
- Принадність цього печива, що не потрібно його виріжте за допомогою формочок. Просто відірвіть від отриманого тесту невеликий шматочок, скачайте кульку, прbплюсніть його трохи, так би мовити, надайте форму і викладайте на деко, викладений папером для випічки.
- Коли лист буде готовий — відправляйте його в духовку на 20 хвилин. Печиво повинне вийти рум'яним.
І ось наше печиво з шматочками шоколаду готово!
Після того, як знімете печиво з дека, дайте йому охолонути.
Подавати печиво з ароматним чаєм, кавою або молоком.
Приємного чаювання!