» » Сирне печиво по-домашньому

Сирне печиво по-домашньому


Я обожнюю печиво. Зараз і в магазинах такий вибір різних сортів печива, що просто очі розбігаються. І все ж, я волію особливо смачне — домашнє сирне печиво. Рецепт вже перевірений часом і удостоєний похвали.

Рецепт сирного печива по-домашньому

Щоб приготувати сирне печиво по-домашньому, знадобляться наступні інгредієнти:

  • Сир — 2 пачки (або близько півкіло)
  • Маргарин — 1 пачка (250 г) або масло вершкове в такій же кількості
  • Цукор — 1 склянка + 1 склянку для обмакувания печива
  • Яйце — 1 шт.
  • Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка без верху
  • Ванілін — на кінчику ножа
  • Борошно — 4,5−5 склянок
  • Папір для випічки
  • Масло вершкове для змащування

Процес приготування сирного печива

  1. Для початку замісимо тісто для нашого печива з сиром. Сир розімніть в чашці виделкою. Додатково можна протерти його через сито, особливо, якщо сир великий, але якщо це звичайний сир у пачках з магазину (не солодкий, звичайно ж), то він вже досить дрібний. Просто розімніть масу з сиру до однорідного стану.
  2. яйце Зіб'ємо і склянку цукру до однорідної маси, щоб весь цукор розійшовся, і додамо до сиру. Всю масу акуратно розмішуєм. Потім додамо маргарин, який повинен бути м'яким. Можете замість маргарину використовувати вершкове масло — вийде так само чудово.
  3. Додаємо в нашу сирну масу ванілін, розпушувач і ретельно перемішуємо.
  4. Поступово починаємо додавати борошно. Ви побачите, скільки тісто візьмемо борошна. Зазвичай це 4,5−5 склянок, не більше. Інакше печиво буде занадто жорстким.
  5. Розігріваємо духовку до 200 °C. Підготуємо дека для випічки печива: викладемо їх папером для випічки, злегка змащену олією.
  6. Тісто нашого сирного печива розкачуємо товщиною 5−7 мм, з допомогою круглої форми вирізаємо з нього печиво. Потім мачає в цукрі, складаємо наш гурток печива навпіл і ще раз навпіл, виходить конвертик. Ще раз опускаємо його в цукрі і викладаємо на підготовлені листи. Сирне печиво не дуже сильно піднімається і розтікається, тому викладати його на лист можна досить щільно, залишаючи відстань 1−1,5 см між конвертиками. Думаю, принцип формування печива зрозумілий.
  7. Коли лист буде готовий, відправляємо його в духовку на 15−20 хвилин. Ви побачите, як буде готове печиво за його красивого золотистого кольору. Не перетримайте, тому інакше печенюшки будуть жорсткими.

Отже, наше сирне печиво готово!

Подавати з чаєм або теплим молоком.

Сирне печиво

Кличте всіх до столу на смачне чаювання!

Радимо прочитати

Пиріг з сьомгою
Одного разу мама розповіла мені, як зробити тісто для пирогів. Універсальне. Воно підходить і для солодких, і для солоних. Я вирішив, що неодмінно повинен щось приготувати, щоб спробувати і закріпити
Гарбузове печиво
Рецепт цього гарбузового печива я підглянув у Ганни Олсон — відомого кондитера з Канади. За великим рахунком, це навіть не печиво, а так зване «cake cookie», як би печиво-міні-тортик чи, по-нашому —
Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки