Сирне печиво по-домашньому
Я обожнюю печиво. Зараз і в магазинах такий вибір різних сортів печива, що просто очі розбігаються. І все ж, я волію особливо смачне — домашнє сирне печиво. Рецепт вже перевірений часом і удостоєний похвали.
Щоб приготувати сирне печиво по-домашньому, знадобляться наступні інгредієнти:
- Сир — 2 пачки (або близько півкіло)
- Маргарин — 1 пачка (250 г) або масло вершкове в такій же кількості
- Цукор — 1 склянка + 1 склянку для обмакувания печива
- Яйце — 1 шт.
- Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка без верху
- Ванілін — на кінчику ножа
- Борошно — 4,5−5 склянок
- Папір для випічки
- Масло вершкове для змащування
Процес приготування сирного печива
- Для початку замісимо тісто для нашого печива з сиром. Сир розімніть в чашці виделкою. Додатково можна протерти його через сито, особливо, якщо сир великий, але якщо це звичайний сир у пачках з магазину (не солодкий, звичайно ж), то він вже досить дрібний. Просто розімніть масу з сиру до однорідного стану.
- яйце Зіб'ємо і склянку цукру до однорідної маси, щоб весь цукор розійшовся, і додамо до сиру. Всю масу акуратно розмішуєм. Потім додамо маргарин, який повинен бути м'яким. Можете замість маргарину використовувати вершкове масло — вийде так само чудово.
- Додаємо в нашу сирну масу ванілін, розпушувач і ретельно перемішуємо.
- Поступово починаємо додавати борошно. Ви побачите, скільки тісто візьмемо борошна. Зазвичай це 4,5−5 склянок, не більше. Інакше печиво буде занадто жорстким.
- Розігріваємо духовку до 200 °C. Підготуємо дека для випічки печива: викладемо їх папером для випічки, злегка змащену олією.
- Тісто нашого сирного печива розкачуємо товщиною 5−7 мм, з допомогою круглої форми вирізаємо з нього печиво. Потім мачає в цукрі, складаємо наш гурток печива навпіл і ще раз навпіл, виходить конвертик. Ще раз опускаємо його в цукрі і викладаємо на підготовлені листи. Сирне печиво не дуже сильно піднімається і розтікається, тому викладати його на лист можна досить щільно, залишаючи відстань 1−1,5 см між конвертиками. Думаю, принцип формування печива зрозумілий.
- Коли лист буде готовий, відправляємо його в духовку на 15−20 хвилин. Ви побачите, як буде готове печиво за його красивого золотистого кольору. Не перетримайте, тому інакше печенюшки будуть жорсткими.
Отже, наше сирне печиво готово!
Подавати з чаєм або теплим молоком.
Кличте всіх до столу на смачне чаювання!