Розсипчасте пісочне печиво
Чи пам'ятаєте ви смак пісочного печива з дитинства? Так-так, того самого курабье або «хвилинки» з найближчої булочної або кулінарії на сусідній вулиці. Пригадуєте з ностальгією і не втрачаєте надії відшукати секрет цієї чудово-хрусткою випічки? Значить, ви неодмінно оціните наш рецепт розсипчастого пісочного печива.
складові
- 180 г м'якого вершкового масла
- 225 г пшеничного борошна вищого гатунку
- 1 яєчний білок
- 75 г цукрової пудри з ванільним ароматом (для того, щоб її приготувати, візьміть 60 г звичайного цукру і 1 ст. Ложку з верхом ванільного)
- 1 ч. Ложка розпушувача
- дрібка солі
- 1 ст. ложка цукрової пудри для прикраси
Як приготувати розсипчасте пісочне печиво
Збийте міксером масло до пишності. Всипте цукрову пудру і сіль і знову збийте все разом.
Додайте в масляну суміш яєчний білок і ще раз збийте - близько хвилини.
Просіяне через сито борошно з'єднайте з розпушувачем і перемішайте. Невеликими порціями додавайте в масляну суміш борошно з розпушувачем і перемішайте міксером на самій низькій швидкості до однорідного стану. У вас повинно вийти густе, трохи тягуче тісто.
Застеліть деко папером для випічки. Наповніть готовим тестом кондитерський мішок і через рифлену насадку відсадити на деко печиво довгастої зиґзаґоподібної форми.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво протягом 12-15 хвилин до золотистого кольору. Якщо верх буде погано пекти, за 2 хвилини до кінця випічки включите режим конвекції.
Готове пісочне печиво остудіть і посипте цукровою пудрою. Подавайте з ароматним трав'яним чаєм або натуральною кавою з вершками. Дітям можете запропонувати до печива ягідний компот або склянку свіжого молока.