Вівсяне печиво з гарбузом
Мало яке печиво може зрівнятися з вівсяним за популярністю. І незважаючи на те, що його можна запросто купити, зайшовши в будь-який продуктовий магазин, по-справжньому смачне вівсяне печиво можна приготувати тільки самостійно. І не переживайте щодо додаткових турбот: це печиво готується неймовірно просто!
Крім того, що вівсяне печиво дивно смачне і від нього так і віє домашнім затишком, воно ще вважається відносно корисним десертом, адже частина пшеничного борошна в ньому замінюють на вівсяні пластівці (а можна навіть приготувати вівсяне печиво без борошна). До того ж, в такому печиво куди менше вершкового масла, ніж в звичайному пісочному.
Рецепт цього вівсяного печива особливий. Воно стало ще корисніше завдяки ароматної гарбузі, яка надає прекрасний незвичайний смак десерту, і за рахунок додавання гарбуза можна ще більше зменшити кількість масла і яєць. Саме тому гарбузове пюре часто використовують в приготуванні корисної випічки, повністю замінюючи їм ці два компоненти. До того ж варто сказати, що і цукру в цьому рецепті печива менше завдяки тому, що гарбуз сама по собі має солодкий смак.
Це вівсяне печиво з гарбузом виходить м'яким всередині і лише трохи хрустким зовні, а якщо після охолодження перекласти його в контейнер або скляну банку, то воно стане рівномірно м'яким і ніжним цілком. Прекрасне доповнення до чашки чаю з молоком!
складові
- 150 грамів мускатною гарбуза
- 100 грамів вівсяних пластівців
- 50 грамів пшеничного борошна
- 50 грамів вершкового масла
- 50 грамів цукру
- 1 яйце
- 0,5 ч. Ложки кориці
- 0,5 ч. Ложки розпушувача для тіста
- дрібка солі
Вихід готового продукту: 20 печива
Як приготувати вівсяне печиво з гарбузом
Вершкове масло і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури - це важливо. Якщо в холодильнику зберігається і гарбуз, то її необхідно теж дістати заздалегідь.
Розм'якшене вершкове масло змішайте з цукром і корицею.
Збийте масу міксером до кремового стану, після чого введіть яйце.
Збийте масу ще раз.
Гарбуз натріть на дрібній тертці.
Додайте гарбуз в олійно-яєчну масу і перемішайте її.
Потім додайте в основу вівсяні пластівці.
Слідом додайте борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.
Ретельно перемішайте тісто.
Набираючи тісто чайною ложкою викладайте його на деко, застелене пергаментним папером. Злегка розплющите грудочки тесту.
Випікайте гарбузово-вівсяне печиво при температурі 200 градусів протягом 12-15 хвилин, поки його краю не почнуть золотитися.
Зберігайте остигле печиво в харчовому контейнері або скляній банці.
Спробуйте також м'яке і ніжне вівсяне печиво з бананом і більш розсипчасте вівсяне печиво з родзинками.