» » Вівсяне печиво з гарбузом

Вівсяне печиво з гарбузом


Вівсяне печиво з гарбузом

Мало яке печиво може зрівнятися з вівсяним за популярністю. І незважаючи на те, що його можна запросто купити, зайшовши в будь-який продуктовий магазин, по-справжньому смачне вівсяне печиво можна приготувати тільки самостійно. І не переживайте щодо додаткових турбот: це печиво готується неймовірно просто!

Крім того, що вівсяне печиво дивно смачне і від нього так і віє домашнім затишком, воно ще вважається відносно корисним десертом, адже частина пшеничного борошна в ньому замінюють на вівсяні пластівці (а можна навіть приготувати вівсяне печиво без борошна). До того ж, в такому печиво куди менше вершкового масла, ніж в звичайному пісочному.

Рецепт цього вівсяного печива особливий. Воно стало ще корисніше завдяки ароматної гарбузі, яка надає прекрасний незвичайний смак десерту, і за рахунок додавання гарбуза можна ще більше зменшити кількість масла і яєць. Саме тому гарбузове пюре часто використовують в приготуванні корисної випічки, повністю замінюючи їм ці два компоненти. До того ж варто сказати, що і цукру в цьому рецепті печива менше завдяки тому, що гарбуз сама по собі має солодкий смак.

Це вівсяне печиво з гарбузом виходить м'яким всередині і лише трохи хрустким зовні, а якщо після охолодження перекласти його в контейнер або скляну банку, то воно стане рівномірно м'яким і ніжним цілком. Прекрасне доповнення до чашки чаю з молоком!

складові

  • 150 грамів мускатною гарбуза
  • 100 грамів вівсяних пластівців
  • 50 грамів пшеничного борошна
  • 50 грамів вершкового масла
  • 50 грамів цукру
  • 1 яйце
  • 0,5 ч. Ложки кориці
  • 0,5 ч. Ложки розпушувача для тіста
  • дрібка солі

Вихід готового продукту: 20 печива

Загрузка...

Як приготувати вівсяне печиво з гарбузом

Вершкове масло і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури - це важливо. Якщо в холодильнику зберігається і гарбуз, то її необхідно теж дістати заздалегідь.

Розм'якшене вершкове масло змішайте з цукром і корицею.

Розм'якшене масло змішуємо з цукром і корицею

Збийте масу міксером до кремового стану, після чого введіть яйце.

додаємо яйце

Збийте масу ще раз.

Гарбуз натріть на дрібній тертці.

Натираємо гарбуз на дрібній тертці

Додайте гарбуз в олійно-яєчну масу і перемішайте її.

Додаємо гарбуз в тісто для печива

Потім додайте в основу вівсяні пластівці.

Додаємо вівсяні пластівці

Слідом додайте борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.

Додаємо суміш борошна з сіллю і розпушувачем

Ретельно перемішайте тісто.

перемішуємо тісто

Набираючи тісто чайною ложкою викладайте його на деко, застелене пергаментним папером. Злегка розплющите грудочки тесту.

Чайною ложкою викладаємо тісто на застелений деко

Випікайте гарбузово-вівсяне печиво при температурі 200 градусів протягом 12-15 хвилин, поки його краю не почнуть золотитися.

Зберігайте остигле печиво в харчовому контейнері або скляній банці.

Гарбузово-вівсяне печиво

Спробуйте також м'яке і ніжне вівсяне печиво з бананом і більш розсипчасте вівсяне печиво з родзинками.

Радимо прочитати

Пісне печиво з цільнозернових борошна
Якщо ви шукаєте простий і невигадливий рецепт базового печива, то ви потрапили на потрібну сторінку. Це прекрасне цільнозерновий печиво настільки універсально, що може стати для вас чудовою
Яблука під вівсяної скоринкою. рецепт яблук з вівсянкою, запечених в духовці, покрокові фото
Це мій другий обіцяний рецепт з невдалого експерименту. Першим було ось таке вівсяне печиво з яблуками, а тепер яблука з фруктами під вівсяної скоринкою. Ну звичайно там не скоринка, а ніжна крихітка

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки