» » Вівсяне печиво з родзинками і кардамоном

Вівсяне печиво з родзинками і кардамоном


Вівсяне печиво знають все і люблять дуже багато. Воно таке просте, але в той же час таке запам'ятовується на смак, та ще й корисне до всього іншого. З стаканчиком молока таких печива можна з'їсти цілу гору.

Класичною спецією, якій присмачують вівсяне печиво, є кориця. Вона чудово підкреслює злегка горіховий смак вівсяних пластівців і борошна. Але хто забороняє експериментувати? Додайте в вівсяне печиво жменю родзинок і неймовірно ароматний кардамон - і ви здивуєтеся тому, наскільки по-новому може заграти звичне ласощі.

Вівсяне печиво з родзинками - рецепт з фото

Приготоване за цим рецептом вівсяне печиво буде пісочним, з дуже ніжною, розсипчастою структурою. Так виходить завдяки тому, що в його склад входить багато вершкового масла і тільки вівсяне борошно - пшеничне борошно тут не використовується зовсім, а тому і клейковини в тісті немає. Якщо вівсяну муку знайти не вийде, можна зробити її самостійно, подрібнивши вівсяні пластівці в кавомолці і просіяти отриману масу.

Інгредієнти на 18-20 штук

  • 200 грамів м'якого вершкового масла
  • 1,5 склянки вівсяних пластівців
  • 1 стакан вівсяної муки
  • 100 грамів родзинок
  • 90 грамів дрібного цукру
  • 1,5 ч. Ложки меленого кардамону

Як приготувати вівсяне печиво з родзинками

Масло заздалегідь дістаньте з холодильника - воно обов'язково повинно бути кімнатної температури, розм'якшеним.

Загрузка...

Вівсяні пластівці підсушіть на сухій сковороді, безперервно помішуючи, щоб процес проходив рівномірно. Сушіть пластівці, поки вони не почнуть посилено пахнути і злегка рум'янитися по краях.

Підсушуємо вівсяні пластівці

Пересипьте пластівці на широку тарілку і повністю остудіть.

М'яке вершкове масло розітріть, поки воно не стане пишним і кремовим.

розтираємо масло

Цукор змішайте з меленим кардамоном.

Змішуємо цукор і кардамон

Всипте цукор в масло і розітріть масу.

Розтираємо масло з цукром

Потім додайте в отриманий крем вівсяну муку. Делікатно втрутився її.

Додаємо вівсяну муку

Остигнули вівсяні пластівці подрібніть в блендері до такого стану, щоб залишалися шматочки різного розміру.

Подрібнюємо вівсяні пластівці в блендері

Додайте подрібнені пластівці в тісто.

Додаємо пластівці в тісто

Тепер введіть в тісто родзинки.

додаємо родзинки

Все добре вимішайте.

Перемішуємо тісто для печива

Набирайте столовою ложкою тісто і катайте його в кульки. Покладіть ці кульки на деко, застелене пергаментом. Обов'язково залишайте відстані між кульками, тому що в духовці вони распливутся.

Формуємо з тіста кульки

Випікайте вівсяне печиво при температурі 200 градусів хвилин 15-20 до золотистого кольору.

Дайте гарячого печінкою охолонути на деку, а потім зніміть його з пергаменту і насолоджуйтеся!

Радимо прочитати

Вівсяне печиво з гарбузом
Мало яке печиво може зрівнятися з вівсяним за популярністю. І незважаючи на те, що його можна запросто купити, зайшовши в будь-який продуктовий магазин, по-справжньому смачне вівсяне печиво можна
Вівсяне печиво з бананом і насінням
Напевно, вівсянку і банан можна назвати мало не кращими гастрономічними друзями. Скажіть, хіба ви хоча б один раз в житті не їли вівсяну кашу з шматочками бананів? Дуже смачно, чи не так? А як вам
Яблука під вівсяної скоринкою. рецепт яблук з вівсянкою, запечених в духовці, покрокові фото
Це мій другий обіцяний рецепт з невдалого експерименту. Першим було ось таке вівсяне печиво з яблуками, а тепер яблука з фруктами під вівсяної скоринкою. Ну звичайно там не скоринка, а ніжна крихітка

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки