Вівсяне печиво з родзинками і кардамоном
Вівсяне печиво знають все і люблять дуже багато. Воно таке просте, але в той же час таке запам'ятовується на смак, та ще й корисне до всього іншого. З стаканчиком молока таких печива можна з'їсти цілу гору.
Класичною спецією, якій присмачують вівсяне печиво, є кориця. Вона чудово підкреслює злегка горіховий смак вівсяних пластівців і борошна. Але хто забороняє експериментувати? Додайте в вівсяне печиво жменю родзинок і неймовірно ароматний кардамон - і ви здивуєтеся тому, наскільки по-новому може заграти звичне ласощі.
Приготоване за цим рецептом вівсяне печиво буде пісочним, з дуже ніжною, розсипчастою структурою. Так виходить завдяки тому, що в його склад входить багато вершкового масла і тільки вівсяне борошно - пшеничне борошно тут не використовується зовсім, а тому і клейковини в тісті немає. Якщо вівсяну муку знайти не вийде, можна зробити її самостійно, подрібнивши вівсяні пластівці в кавомолці і просіяти отриману масу.
Інгредієнти на 18-20 штук
- 200 грамів м'якого вершкового масла
- 1,5 склянки вівсяних пластівців
- 1 стакан вівсяної муки
- 100 грамів родзинок
- 90 грамів дрібного цукру
- 1,5 ч. Ложки меленого кардамону
Як приготувати вівсяне печиво з родзинками
Масло заздалегідь дістаньте з холодильника - воно обов'язково повинно бути кімнатної температури, розм'якшеним.
Вівсяні пластівці підсушіть на сухій сковороді, безперервно помішуючи, щоб процес проходив рівномірно. Сушіть пластівці, поки вони не почнуть посилено пахнути і злегка рум'янитися по краях.
Пересипьте пластівці на широку тарілку і повністю остудіть.
М'яке вершкове масло розітріть, поки воно не стане пишним і кремовим.
Цукор змішайте з меленим кардамоном.
Всипте цукор в масло і розітріть масу.
Потім додайте в отриманий крем вівсяну муку. Делікатно втрутився її.
Остигнули вівсяні пластівці подрібніть в блендері до такого стану, щоб залишалися шматочки різного розміру.
Додайте подрібнені пластівці в тісто.
Тепер введіть в тісто родзинки.
Все добре вимішайте.
Набирайте столовою ложкою тісто і катайте його в кульки. Покладіть ці кульки на деко, застелене пергаментом. Обов'язково залишайте відстані між кульками, тому що в духовці вони распливутся.
Випікайте вівсяне печиво при температурі 200 градусів хвилин 15-20 до золотистого кольору.
Дайте гарячого печінкою охолонути на деку, а потім зніміть його з пергаменту і насолоджуйтеся!