Корисне гарбузове печиво з висівками
Якщо ви любите рецепти смачної і корисної випічки, вам неодмінно потрібно приготувати злакова гарбузове печиво. Склад цих ласощів неймовірно багатий, а смак виходить дуже насиченим, незважаючи на те, що воно помірно солодке. Таке печиво цілком можна брати з собою на роботу або давати дитині в школу в якості перекусу. Крім головного компонента - гарбуза - в складі ви знайдете і пластівці «5 злаків», і висівки, кунжутні і соняшникове насіння, ароматну корицю і мед. Вельми корисне і цікаве поєднання, чи не так?
складові
- 150 грамів м'якоті гарбуза
- 0,75 склянки борошна
- 0,5 склянки пластівців «5 злаків» (або подібних сумішевих пластівців)
- 2 жовтки
- 25 грамів рослинної олії
- 2 ст. ложки соняшникового насіння
- 1 ст. ложка кунжуту
- 1 ст. ложка пшеничних висівок
- 2 ч. Ложки меду
- 0,5 ч. Ложки розпушувача
- 0,5 ч. Ложки кориці
- 0,5 ч. Ложки солі
Вихід готового продукту: 22-24 печива
Рецепт корисного гарбузового печива
Гарбуз наріжте брусочками.
Надішліть гарбуз в духовку і запікайте при 200 градусах протягом 25-30 хвилин до м'якості.
Коли гарбуз буде готова, змішайте її з медом.
Пюріруйте гарбуз блендером, після чого влийте рослинне масло.
Після цього додайте жовтки і все ретельно змішайте.
На сухій сковороді злегка підрум'яньте соняшникове насіння.
Дайте їм злегка охолонути. Тим часом змішайте борошно і суміш пластівців.
Потім додайте насіння, кунжут і висівки.
Після цього додайте сіль, розпушувач і корицю.
Перемішайте сухі інгредієнти, після чого влийте гарбузову суміш.
Тісто вийде м'яким і липким.
Мокрими руками з отриманого тесту сформуйте печива розміром близько 4 см, покладіть їх на деко, застелене пергаментом.
Випікайте корисне гарбузове печиво при температурі 200 градусів близько 15 хвилин до рум'яного кольору.
Готове печиво зберігайте в закритому контейнері - так воно залишиться свіжим протягом 2 тижнів.